Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Televizory (CRT, LCD, PDP): připojení TV v paneláku

  1. #1
    Neregistrovaný
    Guest

    Tazatel: Honza

    Znění dotazu: Jsem totální televizní analfabet, tudíž se předem omlouvám za triviální dotaz. Přestěhoval jsem se do nového bytu a při automatickém ladění mi televizor není schopen najít žádnou dostupnou stanici. Televizi mám připojenou jen přes klasický anténní(koaxiální) kabel...
    V bytě jsou 2 anténní výstupy (předpokládám pozemní vysílání), tedy dohromady 4 díry - z toho použitelná jedna. Nebyl jsem si jistý jestli anténa vůbec funguje, ale dle sousedů je všechno v pořádku.
    Set-top box snad pro takhle novou televizi nepotřebuju a vážně nemám tušení co jiného by mi ještě mohlo chybět.

    Předem díky za všechny odpovědi.

    Technika, které se dotaz týká: Panasonic TX-L42E5E
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,249

    Trochu vnes světla do Tvého popisu : "při automatickém ladění mi televizor není schopen najít žádnou dostupnou stanici" a "2 anténní výstupy (předpokládám pozemní vysílání), tedy dohromady 4 díry - z toho použitelná jedna". Znamená to, že z jednoho připojení něco naladíš? Co je to "anténní výstup"? Je to zásuvka na zdi? Pokud je to zásuvka se dvěma "dírami", tak pravděpodobně bude jedna na TV a druhá na rádio (v TV nic nenaladíš), ale tam by se Ti to nemělo podařit narvat. Varianta je ještě že to je DVB-S (satelit) s IEC konektorem, ale to se moc nedělá. Sousedi chytají pozemní vysílání? Nemají třeba satelit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Neregistrovaný
    Guest

    Ano, 2 zásuvky (každá má 2 díry) - pouze do jedné z nich jde "nacpat" druhý konec anténního kabelu od televize. Satelit to nebude, údajně je v baráku jedna společná anténa pro všechny nájemníky(DVB-T?). Při funkci automatického ladění mi to vypíše hlášku "nenalezeny žádné stanice"...respektive čirou náhodou se mi podařilo tam na krátkou chvíli naladit nějaký polský kanál
    (sotva srozumitelný a obraz byl šíleně zrnitý). Ted už nechytám ani ty poláky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,249

    Citace Původně odesláno od ;440042
    sotva srozumitelný a obraz byl šíleně zrnitý
    Tak to zřejmě ladíš analog a ne digitální vysílání (DVB-T), tam nic zrnitého být nemůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Tak to zřejmě ladíš analog a ne digitální vysílání (DVB-T), tam nic zrnitého být nemůže.

    Presne tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Neregistrovaný
    Guest

    Ten analog by vysvětloval proč to ze začátku šlo...DVB-T a DVB-C ale nenajde vůbec nic, nějaký tip co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    pokiaľ v skutočnosti ladíš DVB-T/C a nič, tak je potom možné, že zásuvka nie je aktívna. Možno je u správcu nikde krabica, kde ťa na tvoju žiadosť pripojí. To fakt len hádam... Podobný "problém " som už riešil v rámci rodiny po telefóne ( ), kde hore uvedené, bola nakoniec pravda.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,249

    Máš relativně malou TV, tak ji vezmi i s kabelem, přibal flašku a zkus to ladit u sousedů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    ... si mi to teraz zobral z klávesnice...

    Zobrať k susedom ( + nejaká tá flaška na utuženie susedských vzťahov ), u susedov naladiť , dopratať domov, vyskúšať, pokiaľ OK, tak OK, pokiaľ nič, tak volať správcu káblovky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele THeBaNDiT
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    499

    [OT]v prvom okamihu mi prebehlo hlavou, naco mu bude USB flashka (sorry za OT)[OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Pokud je to zásuvka DVB-C, tak si tu službu budeš muset objednat a zaplatit. Technik pak v rozvodové skříni ti to pustí. Pak tam naladíš minimálně DVB-T nabídku (pokud poskytovatelem bude UPC)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Neregistrovaný
    Guest

    Vyřešeno. Koupil jsem redukci, zkusil druhou zásuvku a funguje...ta první byla zřejmě vadná.
    I tak díky všem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,249

    Redukci? K čemu? Pokud máš standardní TV zásuvku a standardní účastnickou šňůru tak žádná redukce není potřeba. Kam jsi to připojoval a kam to máš připojené teď? Sice Ti to jede, ale docela by mě to zajímalo, protože tady něco nehraje (přestože TV už ano ).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Televizory (CRT, LCD, PDP): pripojeni netu k tv
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-04-2012, 16:08
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-03-2012, 22:08
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-01-2012, 08:42
  4. Televizory (CRT, LCD, PDP): připojení PS3 k LCD
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-01-2011, 13:23