Keďže sa kus oživila táto téma, tak aj 3D zatemnený LuckyCat by chcel prispieť svojím nedávnym zážitkom čo sa 3D týka

Po dlhom prehováraní som sa nechal ukecať od kamaráta, aby sme šli do kina na World War Z 3D.
Po príchode do kina a nasadení ozaj dosť ťažkých 3D okuliarov som ešte stále natešene čakal na pustenie očakávaného filmu . To sa po chvíli aj stalo a radosť z toho, že som v kine má rýchlo prešla. Napriek tomu, že kamoš sa postaral o to, aby sme sedeli presne v strede kinosály, mi pohľad na plátno spôsobil ozaj nepríjemný pocit. Cez okuliare bol obraz tmavý, a celkovo 3D dojem horší snáď ako u mňa konverzia nejakého SD signálu . Po hodine som chcel odísť preč. Pri tmavých scénach a hlavne, keď na scéne prebiehal nejaký fight som si okuliare dal dole, pretože som nič nevidel a začínala sa mi z toho krútiť hlava.. Okrem slabého pocitu hĺbky (dojem, že pozerám do vnútra plátna ) som žiadny 3Defekt nepostrehol. . Bez okuliarov bol obraz celkom slušný, ale samozrejme mierne rozmazaný kvôli 3D.
Po pozretí filmu sme sa s kamošom zhodli, že to bolo ozaj o ničom a že do kina už nikdy nepôjdeme a na 3D už vonkoncom nie.
A v čom je háčik, že LuckyCat zatemnený mozok s 3D píše takýto príspevok?
No v tom, že keď som prišiel domov som si zapol 3D film a schválne staručký tu pár odborníkmi zatracovaný Jurský park 3D. Nedalo mi a zavolal som aj spomínaného kamoša, aby sa šiel pozrieť. Moju reakciu Vám opisovať nebudem.. Jeho bola „Booooha.. tak toto je iná káva “ ostatné komentáre tu nebudem rozpisovať, len dodám, že sme sa dohodli, že film na ktorom sme boli v kine si zadovážime v 3D a pozrieme ešte raz u mňa a tak posúdime. Lebo buď je celkovo na chuja natočený, alebo bolo ozaj zle nastavené kino resp. projektor či premietačka .
Takže asi toľko k môjmu pohľadu na 3D technológiu. Nedivím sa, že je 3D na úpadku a že ju toľko ľudí zatracuje. Nechcem týmto ale povedať, že zato by sa každému mala páčiť, ale teraz som si viac než istý, že polovica ľudí čo 3D odsudzuje poriadne 3D ešte nevidelo, či už kvôli zážitku s kinom aký som mal ja, alebo nevhodným výberom či nastavením svojho TV, alebo len celkovo nemajú oči na to, aby 3D vnímali tak ako majú.
Môj tv - 55“ Panasonic et5 .. pas. 3D .Nakalibrovaný podľa návodu z netu plus kus prisvetlený pri 3D kvôli okuliarom. Pozorovacia vzdialenosť 250-280cm. Žiadny high-end ale........
Ak by som ešte mal reagovať na vyššie postnuté info. o rušení 3D kanálov, tak za seba poviem, že žiadny kanál v 3D by ma pozerať nebavilo. Iba ak by na nich vysielali filmy v adekvátnej kvalite a bez reklám

. Šport a podobne určite nie.
Ešte by ma zaujímalo... prečo ľudia ktorí niečo nechcú alebo sa im niečo nepáči, majú takú veľkú potrebu to riešiť? ;-)

..Prečo asi ja tuším ale nechcem sa nikoho dotknúť nebodaj uraziť , tak si to nechám pre seba ;-)