Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Samsung UE32D4010 - připojení k anténě

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    18

    Dobrý den,

    potřeboval bych od vás, odborníků, poradit.

    V současné době, jsme se s přítelkyní přestěhovali do nového podnájmu na Prahu 6 - Břevnov. Je to plně vybavený byt i s TV Samsung UE32D4010.

    Jenže do dnešní chvíle se mi nepovedlo TV zprovoznit. K samotné TV je tu také set-top box Icecrypt S2000CCI.

    TV má však vlastní tuner, je tam i zdířka na CCI modul. Na střeše jsem si všimnul antény CS link a zde v bytě, jsem našel kartu CS link. Set Top box jsem nepřipojoval, protože za prvé tu někdo vytratil scart kabel, takže nevím jak jinak bych to měl připojit a za druhé jsem zjistil, že má TV svůj vlastní Tuner. Nicméně když do zdířky ve zdi zapojím koaxiální kabel a ten pak vedu až do TV - signál je velmi slabý a musím dost dlouho hledat, aby TV alespoň trochu hrála.

    Čím to je? Nezapojenou kartou? Ale přece nekodovane programy by měly hrát tak i tak ne?

    Nebo vůbec nepoužívám anténu, protože televize nemá tuner, který by ji zvládal?

    Musím tedy spíš zapojit i Set-top box?

    Jsem fakt zmatený, pročetl jsem asi 100 diskusí a pořád z toho nejsem moudrý...

    Moc díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Nevím, co je to "zdířka na CCI modul", znám jen CI modul, jde předpokládám o překlep. Co myslíš "Na střeše jsem si všimnul antény CS link"? Je tam parabolická anténa (s nápisem CSLink)? Je v tom době STA? Pokud ano, je v STA i rozveden satelit? POkud ano, tak máš osazenu SAT-TV zásuvku? To jsou věci, které si zjisti. Až to zjistíš, tak:
    - pokud máte rozveden i DVB-S tam bys tam měl mít i SAT-TV zásuvku (viz http://www.omko.cz/zasuvka-technisat-sv-600/), buĎ koncovou nebo průběžnou, záleží jak to máte udělané
    - Tvá TV nemá DVB-S tuner, takže pokud chceš satelit tak potřebuješ settopbox
    - zjisti si, v jakém stavu je ta CSLink karta, na koho je registrovaná a jestli je na ni zaplacen SP apod. (viz http://www.cslink.cz/cs/news--odpojo...poplatkem-303/)
    - settopbox vyměň za něco lidského s HDMI

    Pokud v rozvodech DVB-S nemáte, tak nemusíš nic řešit, nepůjde to.

    Dále nerozumím "signál je velmi slabý a musím dost dlouho hledat, aby TV alespoň trochu hrála.". Digitál je digitál. Síla signálu nemá vliv na to jakou dlouho TV vyhledává. Pokud jsi ladil DVB-T tak jsi buď naladil nebo ne.

    Zjisti si první výše uvedené informace, aby se dalo pokračovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    18

    Ahoj.

    Moc děkuji za odpověď!

    CI modul, to byl ode mě překlep, omlouvám se..

    Ano je tam parabolická anténa s napisem CSLink. STA to nevím, ale SAT-Tv zásuvku mám, přesně takovou jako je v odkazu.

    Jinak CSLink karta je nezaregistrovaná a perlička je, že už ani nepůjde zaregistrovat. Tím, jak se přechází na Skylink tak to vypli...

    Jinak se settopboxem souhlasím. Myslíš settopbox s HDMI nebo existuje ještě něco jiného místo Settopboxu?

    No asi takhle, zapojil jsem kabel do SAT-TV a ten koaxiální kabel jsem pak zapojil do TV, konkrétně do ANT diry na TV..Jenže mi obraz pořád přeskakuje, fialový, zelená apod. Problém bude asi v tom settop boxu. Možná, že mi chytá signál jen ten kablík, který jde z TV (něco jako pokojová anténa)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Předpokládám tedy, že jsi měl DVB-S STB připojen do zásuvky na zdi do výstupu označeného jako SAT a STB jsi do TV zapojil přes RF výstup (klasický anténní výstup). Pak by jsi ale na TV jen ladil výstup ze STB (tzn. jeden kanál/program), vlastní ladění a přepáníní programů by probíhalo v STB. Jestli to tak bylo, tak je možné chování, co popisuješ (obraz pořád přeskakuje, fialový, zelená), protože to z STB jede nekvalitně přes analog. Ještě je možné, je je problém způsoben zemní smyčkou a pomohl by galvanický oddělovat STB od TV, ale nemá cenu to řešit, kvalita by byla i tak strašná.

    Zkoušel jsi připojit TV do zásuvky do výstupu pro TV (ne pro SAT) a ladit DVB-T? Nemělo by to jít splést, pokud tam nejsou blbé zásuvky, protože výstup ze zásuvku pro SAT by měl být na F-konektoru (je jiný než IEC, je šroubovací).
    V Praze by snad s DVB-T neměl být problém, pokud máte v pořádku STA.

    Jestli chceš ale zprovoznit SAT, tak kup nový STB s HDMI výstupem. Kartu si musíš nějak ošéfovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    18

    Je to přesně jak říkáš - původně jsem to tak měl spojený, ale měl jsem za to, že když nemám propojení přes scart, tak mi to vůbec obraz neukáže. A neukázalo, tudíž jsem ani nic nenaladil a pídil jsem se po tom chybějícím kabelu (SCART, který chybí v příslušenství).

    Já teď jedu přes to, že mám vyveden kabel z TV (klasický koaxiální anténní) poté nasazenou redukci, jelikož ze Sat je právě šroubovací. No a to mi občas jde, ale taky přeskakuje.. Když zapojim klasický kabel do TV a ne SAT a ladím, tak mi to naladí 6 programů, stejně jako teď, které ovšem přeskakují. Nova HD, CT HD, a pak inzert TV, Smichov apod...

    Pro mě bude asi nejlepší koupit nový STB s HDMI výstupem. A přece, když v STB nebude žádná karta i tak by mi měl satelit vyhledat nezakodovane programy ne? Ty nejzákladnější...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    To ano, ale jsou to jen tyhle: http://cz.kingofsat.net/packages.php...q&filtre=Clear (nepleť si FTA a neplacené).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    18

    Aha..

    A co bys teda ty pro mě doporučil, tedy konkrétně jaký nový cenově dostupný STB, který pojede..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    18

    Já tedy nekupuji STB, ale satelitní přijimač (Reciever) - ještě se zeptám - obraz z TV lze zobrazit pomocí HDMI, SCART...a ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Jestli nemáš žádné požadavky tak na obyčejné sledování stačí např. Optibox Zebra. Ale raději bych doporučil přečíst tento návod, aby jsi věděl, jaké můžeš mít požadavky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    18

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-10-2012, 13:12
  2. LCD: Samsung LExxC670 připojení DVB-T+S
    Od tomas.vecera v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-12-2010, 17:53
  3. Přidání k anténě další TV
    Od Golmanek v sekci Bastlení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 21:36
  4. Samsung LE32S71 + připojení k pc a (tuner)
    Od izuel v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 11:20
  5. zosilnovac k antene
    Od Clayman v sekci Bastlení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-02-2006, 10:16