Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: WinFast TV2000XP Expert-problem se zvukem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    1

    Prosim o radu. Kdyz zapnu PVR, objevi se posledni sledovany TV kanal, obraz je v poradku,ale desne sumi zvuk. Musim prepnout na jinej TV kanal (na nem je zvuk OK) a kdyz se vratim na ten puvodni-prvni zapnuty kanal,tak je to taky uz OK.
    Mam posledni ovladac karty i PVR,zvukovku mam integrovanou v Asusce P4G8X. Dekuji vsem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    Mě tohle začalo také dělat po nainstalování poslední verze WinFast PVR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Už jsem tu někde v tomto foru psal, že poslední ovladače pro TV2000XP-expert nejsou zrovna podařené. Ty ovladače jsou, tuším, z března a novější ještě nejsou, což u výrobce této karty nebývá zvykem - i to vypovídá, že něco není v pořádku a výrobce to řeší.
    Použijte ovladače z přiloženého CD.
    Co se týče šumu:
    České stanice mají jinou zvukovou normu. Po naladění všech stanic a jejich odsouhlasení (odfajfknutí), odstraníte šum z českých stanic "kouzelným" tlačítkem A na klávesnici (přepínání zvuk. norem).
    Pak by mělo být vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    to Ivo Mašek: To všechno vím. Po nainstalování poslední aplikace, ne ovladačů, se program chová takto: Mám naladěné stanice a správné zvukové normy. Vypnu program, a když jej znovu zapnu, tak poslední naladěná stanice šumí. Je jedno která. Stači navolit jinou a zvolit tu stejnou, pak již nešumí. Nebo můžu znovu změnit zvukou normu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    to Petr75:
    Jakmile jednou změníš zvukovou normu, tak bys ji už nemusel měnit, protože je vše uloženo v paměti. Měnit ji samozřejmě můžeš, kdy se ti zachce.
    Menší upozornění (už jsem se s tím v mnoha případech setkal):
    Určitě máš instalaci mašiny v tomto pořadí:
    Operační systém, čipová sada, grafika, síťovka (modem), a pak to ostatní.
    Pokud používáš WinXP, bývá problém v driverech jiných zařízení. To potom nemohu sloužit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele starej_vul
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    251

    na DV2000 to dělá to samé ... zapnu PVR a už to šumí ... podle mě tam chybí kus programu ... a taky "dobře" použitelné je to mrňavé okénečko když si chceš manuálně připopravit kontras, jas, sytost ... to je úchvatné!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Nemůže chybět kus programu - to by nefungovalo nikomu. Problém bude ve WinXP a driverech software.
    Uvědomte si, že grafické karty mají zvlášť ovladače pro Win98 a zvlášť pro WinXP. Televizní karta je vlastně jakoby grafická (zjednodušeně řečeno), a ovladače jsou společné pro Win98 a WinXP - a tady bude ten problém. Ono potom hodně záleží na pořadí softwarového sestavení mašiny, driverech ostatních zařízení a neméně také na tom, jestli čipová sada je Intel, nebo Via.
    Tady si to musí už každý doladit sám - universální návod neexistuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele starej_vul
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    251

    pro Mašek:

    Myslím ten kus programu -co tam podle mě má být: "co simuluje" to prvotní ruční přepnutí kanálu".
    Podle mě to není problém "video"-karty.
    Zrovna včera jsem si s tím pohrával: znovu přeladil a ... když přepnu na SAT1 (má slabší úroveň), tak to ve zvuku lupne potom hlasitě zašumí ... jedu to pod W2k.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    63

    Nainstaloval jsem novou verzi WinFast PVR z minulého týdne a problém, který jsem popisoval výše, se již nevyskytuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    Na staré verzi PVR (ne té z minulého týdne, ale té předešlé) a na Win2K mi to dělalo taky (PVR neumělo uložit poslední nastavení normy), novou verzi jsem sice nainstaloval, ale zatím nezkoušel .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Pánové, nemůžu si pomoc, mě to funguje perfektně. Ale jedu pod OS Win98SE. ...a tady bude ten zakopaný pes, říkejte si co chcete. I tady na fóru se objevily hlasy, že pod WinXP byl problém, přešli na Win2K, nebo na Win98 - problém zmizel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Klingac
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    18

    Ja mám WinXP + poslednú verziu ovladača a PVR. Nikdy som s tým nemal problém \/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    Já měl ten stejný problém a jak se zdá bylo to pravděpodobně tou předposlední aplikací. Ta "nová" poslední je gut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    3

    mám problém se zvukem, jen když mám veškeré audio nastavené na plno (jak ve windows, tak v programu), tak se to dá normálně poslouchat. Když mi přijde zpráva po ICQ, tak mi to trhá uši a strašně se leknu. Štve mě to hlavně při nahrávání, jak to mám zesílený na max, tak mi tam trochu hučí. Ale FM rádio hraje v pohodě nahlas. Poradí někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    3

    mám problém se zvukem, jen když mám veškeré audio nastavené na plno (jak ve windows, tak v programu), tak se to dá normálně poslouchat. Když mi přijde zpráva po ICQ, tak mi to trhá uši a strašně se leknu. Štve mě to hlavně při nahrávání, jak to mám zesílený na max, tak mi tam trochu hučí. Ale FM rádio hraje v pohodě nahlas. Poradí někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. WinFast XP 2000 Expert -problém se zvukem
    Od bouma v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 28-09-2006, 09:30
  2. LeadTek WinFast 2000 XP Expert - problem se zvukem
    Od Ondy v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 06:28
  3. Leadtek WinFast 2000XP Expert problém se zvukem, PAL??
    Od cadyshack v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2006, 22:42
  4. TV2000XP Expert +posledni WinFast PVR + problem!!!!
    Od HFX9 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 18-01-2006, 13:13
  5. WinFast TV2000XP Expert - problem s nastavenim
    Od devito v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-05-2004, 14:05