Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Nefunkční dekódování WMC některých HD programů

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    7

    Zdravim. Mám Doma HTPC s Skystar HD2 + CI. Signál směřuji pomocí DVBLogic do windows media centra. Zde fungují i zakódované programy. Ovšem některé programy, konkrétně NatGeo Wild HD, NGC HD a Viasat HD neběží. Pokud je tam přepnu, vidím jen černo. Signál na tyto kanály ale jde, protože pokud otevřu nastavení DVBLinku a spustím stream, vidím přenosovou rychlost, nabíhající kb a další údaje. Navíc pro tuto jednu parabolu máme zdvojený přijímač a na na tom druhém přijímači tyto programy běží.

    Používají výše jmenované kanály nějaký speciální kodek? Vypadá to totiž, že si jen WMC neumí poradit s tímto typem streamu. Jiné programy jako Spektrum HD apod. jdou bez problému všude.

    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Zkus, jestli jde záznam a je přehratelný, třeba v PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,010

    Jak dlouho ti to nefunguje?
    Změnil jsi si parametry FEC?
    http://www.parabola.cz/clanky/4823/s...ymi-parametry/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    7

    mirekv: Media Player mi nepřehraje vůbec žádný program. Pokud ho teda zkusím spustit z nastavení DVBLinku (tím malým tlačítkem play). Rád bych zkusil VLC, ale nevím jak.

    jito: Ten nový kmitočet 12 207 jsem naladil před asi 14 dny, protože jsem řešil proč to nejde. Vypadá to, že to neumí přehrát žádný program z tohodle kmitočtu, nejde totiž ani MTV Live HD, což jsem si dříve nevšiml. Podle SkyLinku má tenhle kmitočet stejné nastavení jako třeba ten, na kterém je Nova HD, Prima HD atp. - ty běží bez problému. viz. http://www.skylink.cz/jak-na-to-24.h...ladit+programy

    Takže krom jiného kodeku mě nenapadá, proč to Windows Media Center nehodlá přehrát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Ne, TP 11 797H (Nova HD) nemá problematický FEC 5/6, podívej se pořádně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Nahrávka se zaznamená, ale je černo? Zkus dát vzorek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    7

    mirekv: Když v media centru přepnu na některý z těch programu, tak je vidím černo, jakoby žádný signál. Případně se zobrazí jako seknutý obraz z předchozího programu. Vzorkem myslíš přímo zachycení obrazovky htpc? Protože kdybych nahrával čistě ten vstup, tak nenahraju prostě nic

    KamilZ: Myslel jsem to nastavení co je u kmitočtu.. Tím se ale možná vysvětluje ten problém. Dost často při nastavování satelitu(i jiného) se neschodujou ty kmitočty 100%. Skylink uvádí např. 11 876 a na přijímači je jenom 11 875. Nicméně vše ostatní je stejné a kanál funguje. A tak jsem vždy vybral tu hodnotu co je tomu nejblíže (když to bylo +-1Hz).

    Když jsem koukal na seznam transpondérů, zjistil jsem, že 12 207 je stále nastaven na 3/4. Šel jsem tedy přímo do přidruženého ini souboru, v tomto případě 0235.ini, kde jsou transpondéry k družici 23.5. U 12 207 jsem přepsal hodnotu 34 na 56. Ani po restartu mi DVBLink nechtěl tuto hodnotu upravit i v nastavení. Zkoušel jsem i připsat do souboru další řádek s touto hodnotou. Jediné ale kde vidím rozdíl ten ini soubor. V něm je to změněno, ale při ladění a hledání signálu se stále zobrazuje 34.

    ini soubor jsem upravil jak v Templates, tak přímo ve složce Source.

    DVBLink ale evideně ani jednu složku nepoužívá a list transpondérů má uložený ještě někde jinde.

    To musím vážně smazat celý TV Source a vytvořit ho znovu(se vším nastavením a řazením kanálů), aby si načetl nové hodnoty z ini souborů? Přijde mi to dost krkolomné řešení, vzhledem k tomu, jak často se tohle upravuje..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Neznám DVBLink. Zkus si stáhnout aktuální seznam (ini) přímo z http://cz.kingofsat.net/pos-23.5E_cze.php , zaz8lohovat a smazat konfiguraci DVBLink a a znovu naladit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    A funguje EPG? Jesli jo, tak je problém s kódováním, jesli ne tak je chyba v příjmu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    7

    Zkusím tedy ještě zazálpohovat a vytvořit TVSource znovu, tentokrát s aktuálním ini. EPG pro ty programy funguje. Dokonce se mi dnes konečně podařilo rozchodit české znaky. Pokud by byl problém s kódováním, tak dá se někde zjistit, v jakém formátu je toto vysílání? Pokud je to kodekem, tak musí být asi jiný, než u Nova HD atp ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Mirekv: na test s EPG bacha, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...3728-LG-BDS590 a může ho mít v cache.

    ComaR: kódováním (ne kodekem) to nebude. Jestli tam máš FEC 3/4 tak to je podle mě prvotní problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    7

    Takže ni. Podařilo se mi už změnit FEC na 5/6, ale bez úspěchu. Restartoval jsem všechno možný, znova ladil tunery ve WMC, nastavoval novej TVSource, ale nic nepomohlo. Zvláštní ale je, že u NGC HD, kde je EPG v ruštině jede jenom zvuk, ale obraz ne. U NGC HD, kde EPG česky nejde ani zvuk. Zvláštní ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    4

    Mám úplně stejný problém. Z uvedeného transpondéru 12207 mi nehraje nic z placených HD kanálů.
    Konfigurace: Skystar HD2, CI, Mascom Twin easy.tv modul (aktualizovaný), Skylink Irdeto. Software DVBViewer.

    Karta i s modulem v jiném přijímači tyto kanály dekóduje.

    Je tedy možné, že jde o problém v softwaru nebo v ovladači. Zatím žádné aktualizace nepomohly.
    Naposledy upraveno uživatelem martid: 11-12-2012 v 09:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Ono s HD programy s Skystar HD2 jsem měl vždycky problém, naladil jsem tak max. ČT1. Problém neřeším, mám STB, taky Technisata a jede. Jsem zvědavý, jestli se s řešením problému někdo ozve, po pročítání diskusí jsem se nic kloudného nedozvěděl. Takové to podlaďování apod. nepomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    4

    Vypadá to, že řešení zatím není. Zkusím jinou DVB-S kartu a uvidím, zda je problém v SW nebo driverech.....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Samsung UE40ES6300 - problém s přehráváním některých .mkv
    Od sh_sh v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 26-07-2014, 20:05
  2. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 21:09
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 12:16
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-12-2005, 17:41
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-11-2005, 14:25