Nevím jestli jsem se trefil do správné sekce, ale zajímala by mne problematika plynulého zobrazení videa jak via projektor, tak via TV. Abych to upřesnil. byl jsem teď o víkendu na jedné soutěžní přehlídce a tam jsem registroval u dost filmů, že obraz jakoby pocukával a to zejména při pohybu kamery (švenk) a to hlavně vodorovném. V některých případech dokonce jakoby se dolní polovina obrazu o něco zpožďovala. V čem byste viděli příčinu. Projektor, jak jsem postřehl při zobrazení parametrického nastavení, byl ve formátu 1280 x 720 (teď si nejsem jist zda i nebo p), ale všechny filmy byly z DVD. Mohl by to ovlivnit datový tok při nastavování při masteringu DVD? Pokud ano, jaký by byl optimální datový tok? Vím, že čím je nižší tím je i horší kvalita zobrazení, ale na druho stranu má osobní zkušenost je, že když jsem nastavil "příliš" vysoký datový tok (přes 9 Mbps), tak se mi to na DVD přehravači sekalo. Přitom na počitadle samozřejmě bez problému. Osobně dělám autoring v Adobe Encore, kde je u DVD možnost nastavená datového toku 6 - 9,4 Mpbs (používám 8 Mbps) a u BD 15 - 40 Mbps (používám 25 Mbps). Doma s projekci nemám problém, ale zajímalo by mne při veřejné projekci, kde by mohl být zakopaný pes, protože z mého pohledu je takové pocukávání docela nepříjemné, rušivé.