Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Z PC na TV

danis (77)|28.4.2005 10:49
Chtěl bych poradit se zapojením TV - PC. Zapojuji to přes S-video a vše fungovalo až do včerejška, kdy zapnu PC, ono TV najde, v nastavení nview zadám klonovat a mám tam monitor+TV, jenže na TV mi nejde obraz. Neinstaloval jsem žádné nové drivery, kodeky a podobně, ale přesto obraz nejde dostat na TV, ale PC ji najde (již zmiňované nview i Správce zařízení). Nemá někdo tušení, čím to může být? Celé nastavení driverů jsem prošel, ale nic.
grafika nVidia GeForce4 MX420, drivery 61.77 (červenec 04)
A ještě jeden dotaz, k čemu je na této grafice AV-out (prosím o vysvětlení trochu laicky :-) ) , lze toto nějak zapojit na TV (místo S-videa)
díky
nvidia_130.jpg
Miuvek (858)|28.4.2005 11:03
ten žlutý CINCH je kompozitní video výstup, akorát ten popis AV out je trochu matoucí
Kompozitní výstup se od s-video liší tím, že se přenáší jasová a barevná složka "pohromadě" - což nese určité riziko vzájemného ovlivňování. U S-video jsou obě složky přenášené odděleně (viz dva páry dutinek na konektoru) - proto je principiálně kvalitnější přenos, ale rozdíl nebývá vždy patrný - do hry vstupuje ještě mnoho dalších činitelů (shit obvody tv outu, shit TV, apod)
Není možné, že by se v nastavení přepnulo z S-video na kompozit?
jopein (450)|28.4.2005 11:12
Tady máš nějaké kabely, ať máš přehled.
http://www.top.cz/radiokus/
A zapni PC až po zapojení kabelů.
Možná máš vadný kabel.Vstup S-Video v TV funguje?
clee (6592)|28.4.2005 11:21
no zrovna u tv outu je uplne jedno jestli to jde pres svideo nebo kompozit, oboji je zpravidla stejnej humus
danis (77)|28.4.2005 11:48
PC vždy, pokud chci zapojit TV restartuji (jinak tv nenajde), v nastavení nview mám nastaveno S-video (zkoušel jsem i nastavení "Automaticky"), a taky mě napadlo, že může být vadný kabel, zajdu se teď kouknout do obchodu a koupím nějaký nový. Jinak vyzkoušet S-video vstup u TV nemám čím a to jsem zapoměl napsat, na TV nemám S-video, ale scart, tak to zapojuji, přes redukci S-video-Scart (taková krabička scart - svideo + 2xAudio), ale to by mělo fungovat, páč je to v prosinci kupovaný Philips.
danis (77)|28.4.2005 11:49
jo a zatím díky za odpovědi
jopein (450)|28.4.2005 11:58
danis
Když tam půjdeš tak si kup kabel cinch-cinch (RCA konektory) na ten video out aspoň na zkoušku.Nebo snad by to mělo být v příslušenství karty. Pak zkus přenout přepínač na redukci on někdy blbne a pak pořádně zasunout tu redukci do TV Scarty, rády vypadávají.
danis (77)|28.4.2005 17:18
tak už to mám vyřešený, bylo to kabelem. Koupil jsem nový S-video > Scart a obraz se na TV objevil. Měl jsem původně strach i z grafárny, není už nejmladší a to časté vytahování a zasouvání kabelu ji asi nesvědčí :-) .
Díky všem za rady
P.S. jak mám nastavit výstup na TV - PAL-B nebo PAL-N
Ivo Mašek (10205)|28.4.2005 19:00
jak mám nastavit výstup na TV - PAL-B nebo PAL-N
PAL_B
Pro lepší pochopení:
http://www.mastervideo.com/2111palsecam.htm
Miuvek (858)|28.4.2005 22:36
Pro naše končiny Pal-B nebo Pal-D, písmenko určuje odstup nosné frekvence zvuku od nosné obrazu, TV bývají obojživelné.