Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jakou kartu do PC?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele vendis
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    34

    čau Poradte mi někdo co je pro mě nejlepší. Chtěl jsem si koupit kartu do kompu na digitální satelit . Jde mi o to aby mě šly český programy hlavně čt1,čt2,očko..a aby se z nich dalo bez problému nahrávat do kompu...ale hlavně aby to bylo co nejlevnější. Sem to tady dost dlouho pročítal páč o tom vim prd a moc z toho moudrej nejsem. Řikal jsem si že by nebyla zlá karta s hw převodníkem...což je pět litrů..ale pak jsem zjistil že musim mít šuplik za 2000,modul za 2000,kartu Czechlink za 2000 ..což je pekelně drahý... nemam parabolu,konvertor nic...a to jsem do toho chtěl vrazit nejvíc tak 10000kč ...a navíc očko je na astře a čt na eurobirdu. Co s tím? Jde mít dva konvertory šilhající na obě družice? Kde a co koupit aby to bylo co nejlevnější a nebyl to uplnej šunt? Díky všem za radu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    1. ZAKLAD - kanaly kodovane v cryptoworks bez original dekodovacej karty NEJDU. (pripadne piratska PENTA ale ta je tiez dost draha)

    2. AK mas komp nad 1.5 GHZ tak jednoznacne Skystar2
    (hlavne si nekupuj SKYSTAR1CI - je to nieco ako skystar2s CI rozhranim a je to strasne drahe a s minim. podporou)

    3. ASTRU 19.2E a EUROBIRD 28.5E mozes mat na jednej parabole - stacia ti dva konvertory a prepinac 1-2 za cca 300,-SK
    (dokonca tam mozes pridat aj HOTBIRD 13E ale potrebujes prepinac 1-4 cca 500,- )
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    CENY?

    Ked to tak zhruba zoberiem tak cca

    Karta SkysStar2 - 2000,- SK
    Parabola 95 AL - 1000,-
    Drziak paraboly - 350,-
    Multifeed (drziak viacerych konvertorov) - 150,-
    2x Konvertor - 600,-
    prepinac 1-2 - 300,/
    kabel - cca 300,-
    Phoenix (zariadenie- citacka kariet, ktore sa pripaja na COM) - 900,-
    CZLINK karta - 3000,-

    To mi vychadza nejakych 8600,- SK coz jest zhruba - 6600,- KC

    treba si uvedomit ze na CZlink kartu budes moc dekodovat iba CT,CT2,PRIMA.

    Na paket SKlink a UPC potrebujes dalsie karty.

    ESTE JEDNA DOLEZITA VEC.

    Pluginy na DVB-S karty ktore umoznuju citanie karty cez Phoenix - nemaju podporu EMM. CIze akoby pracovali v rezime blokera - neprejdu ti na kartu ziadne instrukcie posielane providerom.
    U CZlink je to nevyhoda - lebo provider ti vzdy posle opravnenie na urcitu dobu (myslim ze CZlink na 3 mesiace) - pokial platis koncesionarske poplatky tak ti potom posle opravnenie na dalsie obdobie - toto ti ale neprijde cez plugin na phoenix - preto treba kartu -ked jej skonci opravnenie strcit na chvilu do klasickeho prijimaca bez blokera.
    Takisto ju treba aj prvotne aktivovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    a nebo sdilet, d-box rulz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Citace Původně odesláno od clee
    a nebo sdilet, d-box rulz
    A k tomu netreba original kartu ?
    DREAMBOX a SS2 rulez
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    d-box je skoro to stejny co dreambox a sdilet po netu myslim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele vendis
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    34

    to Blueant díky seš borec
    ta skystar2 asi nebude špatná mám AMD Bartona 2,5Ghz 1GB RAM a jestli řikaš že to je v poho..jde mi o to abych moh čumět na televizi nebo nahrávat a ještě u toho něco dělat na kompu. Zvládne to?umí zároven nahrávat jinej program než na kterej koukáš? a jsou tam ovladače bez problému? ...akorát teda s tou čtečkou to moc nechápu. jako Czechlink jde jen 3 měsíce a pak to musím aktualizovat..a přes ten Phonix to nejde jo? A tak co s tim když nemam klasickej přijímač? a musím mít ještě ten modul nebo ten Phonix přečte rovnou kartu?......jo a hlavně kde to mám koupit za tak přáteský ceny
    jedinej nejlevněší krám jsem našel tenhle http://www.dvbshop.cz/?w=produkty&id=1
    a i tam je to všechno odost dražší než si psal ..jen Czechlink za 4200kč
    a tu Phoenix čtečku jsem vubec nikde nenašel....takže kde? díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    No pozerat iny program sa da (v niektorych dvbplayerocj) ale iba na jednom transpondery - je to logicke lebo tuner je len na jednej frekvencii.

    Ked chces este na kompe pracovat tak je dobre nahravat bez renderovania cize bez obrazu - vtedy je zataz minimalna.
    S tym CZlinkom si to pochopil spravne - bohuzial pluginy ti kartu neupdatnu - najlepsie by bolo keby si poznal niekoho s klasickym prijimacom a raz za cas ho pootravoval

    Ten phoenix je priamo citacka kariet spolu s pluginom do DVBplayera ti nahradia CI-MODUL.

    Ja nakupujem v abcom.sk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Citace Původně odesláno od clee
    d-box je skoro to stejny co dreambox a sdilet po netu myslim...
    Viem co je d-box a viem aj co je zdielanie karty
    (uz som to kedysi videl )

    Som len chcel povedat ze aj ked niekto zdiela tak je k tomu nejaku tu kartu potreba s ktorej sa to cita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    ntj, ale nemusis ji mit u sebe
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    vendis:
    ked chces pozerat jeden program, nahravat druhy a este robit nieco ine, kat si kup okrem toho co ti hovoril Blueant este aj toho dreamboxa..

    Alebo pripadne SkyStar1 namiesto Skystar2.
    SkySrar1 ma HW mpeg-2 dekoder a samostatny AV vystup, takze na TV mozes divat (pripadne nahravat) sat TV a na PC nieco robit..
    PIP ale ide len v SW mode, takze druhy kanal na tom istom transpondery pojde len na monitore - nie na TV. Unika mi ale naco chces divat sat a sucasne nieco robit..
    s tym phoenixom je to takto: ide o programator smartkariet, pripaja sa do serioveho portu a s pouzitim pluginu k DVB softu vie nahradit CAM modul a CI interface. tieto pluginy vedia ale len citat prislusne kluce z karty a nevedia na kartu zapisat instrukcie posielane zo satelitu - napr. v pripade CZlink predlzovanie platnosti karty. Preto je nutne kartu raz za tri mesiace vopchat nachvilu do stolneho prijimaca (alebo CAM modulu) aby sa platnost predlzila. Cena phoenixu vyde do 1000 Sk (ked si budes letovat sam tak veelmi vyrazne menej).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele vendis
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    34

    ok díky všem...sem zas trochu chytřejší ...tak to vypadá že na CZlink zatim kašlu...a spíš to vrazím do tý karty s hw převodníkem...takže Skystar1 CI je na prd a SkyStar1 (hw) ovladače a tak je dobrá jo?.....a co tahle DVB-S karta Galaxis s hw...máte s ní někdo náký zkušenosti?..je o pětikilo levnější.
    to feedjo...čumět na očko a u to dělat na kompu neni uplně blbý
    ...ten abcom.sk je docela dobrej..jenže na Slovensku....znáte někdo nákej ČESKEJ levnější onlineshop než je DVBshop??? DÍKY ...a už dám na 3dny pokoj jedu pryč
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    Akoze ja nie som odporca SS1
    Ale je tak draha ze to si radsej kupim za tu cenu Dreambox DM-500 - a mam samostatny prijimac to rovno aj s univerzalnou citackou.


    Nahravat s nim po sieti do pocitaca samozrejme ide.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jakou kartu do 5D?
    Od aaaron v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 17:22
  2. Jakou TV kartu pro MAC?
    Od dast v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 09:23
  3. jakou DVB-T kartu do PC
    Od Terka v sekci DVB-T
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 16:43
  4. Jakou TV kartu
    Od dr33K v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-06-2007, 19:09
  5. Jakou PCI kartu na DVB-T?
    Od ZdenekDubnicky v sekci DVB-T
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-03-2006, 22:17