Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 15 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 216

Téma: Genius Video Wonder

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2

    Nazdarek,
    vidim, ze se tu sem tam objevi nejaky prispevek ohledne pruhu, ale kolikrat nevim, co si pod tim predstavit. Proto prikladam par snimku a nejake to AVI na tehle adrese:
    http://s8c.wz.cz/tv/ruseni.htm
    Mno a mam ten problem, ze jsem pouzival stejnou konfiguraci, jako je napsana na tom webu, ale mel jsem tam procesor Duron 800 MHz a jen 128MB RAM. Pak jsem ho zamenil za Athlon 2200+ a prikoupil 256MB RAM. Ve stejne dobe nam v panelaku menili svod od anteny na strese k TV zasuvkam a od te doby mi to dela tyhle pruhy. A ted babo rad, cim to je Nekdy se ty pruhy pohybuji pomalu, nekdy rychle a nekdy nejsou moc zretelne. Jo a jeste jedna vec. Na antenni zasuvce mam rozbocovac - jeden konec vede do TV karty v PC (asi 2m kabelu) a ten druhy vede do obyvaku k TV-tu jsme taky koupili novou (OVP) a kabel ma asi kolem 8m. A kdyz je soucasne zapojena TV i kompl, tak se 2 pruhy objevi i na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Frenk: máš typický problém s rozdielnymi potenciálmi uzemnenia PC - anténa. Musíš galvanicky oddeliť anténu od zbytku svojej aparatúry tak, aby nebolo vodivo prepojené ich uzemnenie s uzemnením antény.

    Toto sa tu už preberalo asi 100000000 krát - hľadaj !
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2

    Hmm, tak to by me teda zajimalo, jakto ze to predtim jelo bez problemu... Zkousel jsem i to odruseni pomoci kondenzatoru, jak je popsano v bastlirne a nejak to nepomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    MZ MZ je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    42

    Music oddelit obal kabla - tienenie- kondenzatorom a ak nemas inde spojene zeme, tak to musi pomoct!!!

    Nesmies mat ani nejake dalsie prepojenie napr.zvukovky so zemou napr.zosilovaca a podobne.
    Zem pocitaca (skrina) moze byt galvanicky spojena zo zemou len na "nulak" na zasuvke 230V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    Oddělit stínění stačí jen pokud máš obdobně oddělený signál v kartě - pokud ne, tak musíš obdobným způsobem oddělit i signál. A chce to trochu experimentovat s velikostmi kondenzátorů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    2

    Při propojení DVD-Philips729 a TVkarty Genius přes SCART - S-Video vstupy lítá obraz a střídá se barva a čb. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Používám Soft. FlyVideo2000. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Sally
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    142

    ... že by prtipirátská ochrana?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele MOTOFOKO
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7

    mohla by to byt Macrovision, mozno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    3

    Prosím pomozte mi !!!
    Mám TV kartu Genius Video Wonder III Pro se kterou se snažím zachytávat video a zvuk z analogové kamery - video přes S VHS vstup a zvuk přes line in na zvukové kartě SB Live 5.1.
    Při delším nahrávání (30min a víc) se zvuk předbíhá od obrazu na konci nahrávky o 1 vteřinu a někdy i víc. Toto se děje i při přímém nahrávání TV programu v počítači.
    Nahrávání dělám v programu Fly TV 2000, do kterého jsem instaloval všechny možné a netu dostupné kodeky.
    PC mám celkem dost silné ( MB - Soltek nVIDIA nFORCE2 400 + MCP, proc - 2,6 Gb. Burton, RAM 1 Gb, grafika - GeForce 5900 128 Mb )
    MOC DÍKY ZA POMOC!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    21

    Problém je způsoben jinou vzorkovací frekvencí na TV kartě a na zvukové kartě. Program VirtualVCR (freeware) dokáže toto ohlídat a vkládá/odstraňuje vzorky z audiostreamu tak, aby se zvuk s obrazem nerozcházel.
    Náprava filmů již zachycených je dvojí možná. Buď ve VirtulDubu nastavte FremeRate videa na Change so video and audio duration match nebo proveďte demultiplex (uložte zvlášť zvuk), ve zvukovém editoru natáhněte/zkraťte délku audia na délku videa a zpětně multiplexujte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    1. věta 1. odstavce: =naprostá pravda. Ovšem VirtualVCR může mít účinek také naprosto opačný, a to u propojení: video --> S-video vstup TVkarty; audio --> LineIn ZK --> a vnitřní propojení přes Aux I/O ZK/TVkarta. Tak to mám já a po instalaci VirtualVCR nešel zvuk pořádně synchronisovaný u ničeho, i při sledování TV nebo přehrávání DVD... Takže pozor!
    Bez VirtualVCR vše OK, ovšem TVkarta je Pinnacle PCTV Pro. Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele Sally
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    142

    A co takhle připojit audio přímo na TV kartu a ve FlyTV použít Interní audio ADC při zachytávání do AVI. Pak by již k posunu nemělo dojít z TV ani z kamery.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Rom Rom je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1

    Na některých kanálech je obraz rušen svislými pruhy.Pruhy jsou vidět i po odpojení antény, takže zdrojem rušení je comp.Jak to odstínit? Má smysl to reklamovat, případně by mně zajímalo jestli někdo má tudle kartu bez zmíněného rušení.Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    10

    Ano, je potřeba mít v Fly TV zatrženy volby Interní audio ADC při zachytávání do... (doplň podle toho, do čeho zachytáváš AVI nebo MPEG).
    Je to v nastavení Record (hlavní panel), záložka Společné. Jinak bys musel zvuk upravit v nějakém zvukovém editoru a tam ho zpomalit a to chce zkoušet správnou hodnotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    tie tie je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    18

    Jenže to interní audio při zachytávání má pokud se nepletu maximální vzorkovací frekvenci 32kHz, což je málo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 15 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. IR senzor pro genius wonder pro III
    Od assassin v sekci Bastlení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-01-2007, 11:13
  2. Genius Video Wonder PRO a statický proužek dole
    Od Lecco v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 22-09-2005, 16:46
  3. dropped frames s Genius Video wonder III
    Od bflm v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-02-2005, 16:05
  4. FlyTV2000 a Genius video wonder protv
    Od marcos v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-02-2005, 21:00
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2005, 20:01