Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Streamovanie káblovej TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    9

    Ahojte som tu nový a v týchto témach sa moc nevyznám. Dúfam že som trafil vlákno.

    Takže mám takúto situáciu. Na dedinskej káblovke máme asi 20 digitálnych kanálov plus asi 10 SD. Tieto by som chcel nejakým zariadením streamovať a šíriť po domácej sieti. Buď LAN, alebo Wifi. A stream by som chcel pozerať tak že napr. TV Markíza by som si pozeral na notasi a brat by mohol pozerať trebars TV Nova na svojom PC, a v obývačke na TV by mohli pozerať tiež čo chceli pomocou nejakého zariadenia ktoré dokáže prehrávať sieťové streamy. Napr takéto:
    http://www.ebay.com/itm/Dual-Core-Co...item2a264e1d03

    Dokáže to napr takáto mašinka?
    http://www.mindstec.com/brochure/Cab...TB-over-IP.pdf

    Ďakujem za rady.



    PS: Ešte raz som v tejto oblasti nováčik a za prípadnú zlú terminológiu sa ospravedňujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Tohle (za předpokladu DVB-T v kabelovce): http://www.elgato.com/elgato/int/mai...oduct1.en.html

    Ale s TV v obýváku si to zbytečně komplikuješ a prodražuješ, tak je nejjednodušší prostě připojit ten kabel....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    kajo873:
    Mezi bytovou TV zásuvkou a televizorem je nějaké zařízení? (kabelový STB, nebo router IPTV)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    9

    Nie nie je tam pripojené nič. Máme na bytovke potiahnutú káblovku dedinskú pomocou koaxiálu. V tv mám DVB-T tuner to je všetko.

    to KamilZ: koľko kanálov naraz to vie streamovať?
    16? COFDM Demodulator: Supported modulations 16 "
    Čítam že dokáže poskytovať stream maximálne dvom užívateľom. " It can deliver a different TV programme to two users at the same time"
    Hmm zaujímavá vecička ale keby dokázal streamovať aspoň 30-40 programov a pre ja neviem n - užívateľov. Dva je málo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Ty jsi se zbláznil . To by jsi vyráběl kabelovku v kabelovce. Jestli máš pár desítek tisíc, tak proč ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,428

    To nieje pre celu dedinu, ale pre domacnost. Pre kazdy kanal(frekvenciu) a uzivatela potrebujes zvlast tuner, vies si to aj "poskladat".

    1x HTPC (= server)
    tolko DVB-T kariet, kolko kanalov/frekvencii ma byt obsluhovanych (v ramci jednej frekvencie vies pozerat vsetky TV programy bez nutnosti dalsieho tunera).
    1x DVBServer
    a potom uz klienti - DVBViewer (pekny user friendly sw pod windows)
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 24-11-2012 v 17:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    9

    No tým n užívateľov som myslel ja neviem 4 alebo 5 zariadení. Chcem to proste spraviť cez IP, lebo na bytovke máme staré zle porobené koaxiálne rozvody, tak som myslel žeby to cez toto bolo kvalitnejšie lepšie.

    Takže keď som to dobre pochopil, tak pre každého užívateľa ktorý by chcel pozerať nejaký iný kanál, potrebujem jeden tuner?

    A to zariadenie čo si mi poslal, keď chcem pozerať streamz enho potrebujem ten softwér špeciálny? Alebo to vpohode pozrem aj cez VLC ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    VLC to umí. Ale také není všemocnej. mrkni sem: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...C-stream-DVB-T
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    9

    to vivid.sk: hmm oprav ma keď to zle chápem:
    jeden tuner mi spravý jeden multiplex v ktorom sú všetky kanály? A ako to pošlem potom všetko do siete?
    Nebude tamv eľký dátový tok? zvládne to sieť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,428

    Dobre vravis.
    Do siete to neposles, ale posielat budes len to, co sa bude pozadovat od klienta. Pri bitrate cca 500Kb/s moze ist subezne aj 10 kanalov (predpokladam, ze pripojenie bude cez ethernet z 1 routra/switchu). V principe staci aj n-wifi, ale wifiny nemaju velky dosah cez poschodia.

    Ono to je naozaj riesenie pre domacnost (cize 4-clenovia, vsetci su napojeny na 1 router a prepojeni v ramci LAN), ale nie pre cely barak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    9

    hmm vedel by si mi sem hodiť prípadne nejaké komponenty z čoho by somt o celé poskladal?? poviem príklad pre 5-6 klientov a 40 TV staníc niktoré HD niektoré SD.
    Niektorý cez Wifi a niektory po LAN
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    kajo873 : a nebolo by najrozumnejsie kupit kazdemu za 100 eur toto ? http://www.smarttvbox.sk/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Citace Původně odesláno od kajo873 Zobrazit příspěvek
    a bytovke máme staré zle porobené koaxiálne rozvody, tak som myslel žeby to cez toto bolo kvalitnejšie lepšie
    S čím máš problémy? Vypadává Ti to? Co to znamená "kvalitnejšie"?

    Stále mám pocit, že si to jen a jen zbytečně komplikuješ. Jak budeš řešit koncové zařízení u TV, pro které to primárně má být? Jak budeš na TV přepínat programy s rozumným komfortem? Tohle nebude zrovna levné řešení, když se to všechno sečte. Levnější bude pro těch 6 lidí natáhnout nový koax, pokud je starý opravdu problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,428

    Ako uz napisali ostatni, ono je to pre len pre "specificke publikum".
    Ak je niekto ochotny pozerat na PC / HTPC / notebooku - je to idealne. Pokial ma niekto len samotnu TV, tak tam bude problem.
    A co sa tyka konfiguracie, je to "obycajne" PC, treba vybrat dosku s co najvacsim poctom PCI slotov pre DVB-T karty (ostatne aj tento tovar uz je nedostatkovy a drahy a riesenie sa tymto predrazi).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-08-2011, 22:58
  2. Aplikacia pre streamovanie TVtuneru cez internet?
    Od danno v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-01-2011, 00:36
  3. streamovanie programom VideoLAN
    Od miskol v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-01-2005, 20:46