Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Propojení reproduktorů s plazmou LG se vstupy IN

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    10

    Zdravím,

    vlastním plazmovou televizi LG 50PC5 u které se zatím marně pokouším připojit reproduktory Genius SP-HF 1800A s dvěma cinch konektory. Chtěl bych propojit svůj notebook s touto TV přes HDMI a mít výstup zvuku na zmíněných reproduktorech z TV, nicméně snad všechny vstupy kromě jediného (optický audio výstup) jsou označeny na panelu TV jako IN. V nastavení TV jsem bohužel nějaké prohození IN --> OUT nenašel. Dokonce jsem si mylně myslel, že když si pořídím redukci 3,5 mm jack na cinch, tak to propojím alespoň přes stereo jack, ale kupodivu i ten je jako IN!!! Chci se proto zeptat, zda existuje nějaká šance, jak zvuk dostat u této TV na výstup, jelikož mi přijde zvláštní, že by to u takové TV až na ten optický výstup nešlo provést. Když ty reproduktory nyní přiojím na jakýkoliv vstup (i ten stereo jack), tak není nic slyšet.
    Ještě mě napadlo takové brutální řešení, že bych koupil SCART redukci s přepínačem IN/OUT a propojil to alespoň přes ten SCART, ale to mi přijde už jako docela krajní řešení.

    V příloze je případně manuál se schématem zapojení.


    PS: doufám, že jsem toto téma zařadil do správné sekce, v opačném případě žádám moderátora a přesunutí.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LG_50PC5.jpg 
Zobrazení: 630 
Velikost: 63.1 KB 
ID: 20628  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Však ten jack je označen jako audio in pro PC vstup, tak to čekáš . To bys musel připojit do výstupu na sluchátka, pokud tam je. Zkus Tebou zmiňovanou redukci SCART (šance 50%, některé TV tam výstup pouštějí, některé ně). Pokud to nepůjde, tak jedině optiku a tohle: http://www.nej-ceny.cz/319882/prevod...nch-konig.html

    Více info viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...-domacim-kinem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    10

    Díky za odpověď. Výstup na sluchátka tam bohužel není, to jsem si právě myslel, že bude ten 3,5mm jack označený jako IN, měl jsem totiž za to, že se to u takových věcí jako jsou TV, displeje apod. používá výhradně jen jako audio výstup. Zkusím to ještě přes ten SCART a pak se uvidí, co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    neměl by to být spíše Audio OUT ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Konďa
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    588

    Měl
    Naposledy upraveno uživatelem Konďa: 23-11-2012 v 21:28 Důvod: češtin
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    10

    Nakonec jsem doma tu redukci SCART/CINCH s přepínatelným vstupem a výstupem našel a fungovalo to výborně do té doby, než jsem přepnul na HDMI. Nicméně jsem ve Windows 7 v NB ještě objevil nastavení přepínání zvuku, takže už mi nepouští zvuk přes HDMI, ale do výstupu sluchátek na notebooku, což mi stačí ke spokojenosti.


    Vyřešeno!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    149

    Super. Tu su informacie na nezaplatenie pre vsetkych s podobnymi telkami. Idem to hned vyskusat na svojej. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    obor> Tie informacie su tu uz mnoho mesiacov (a v kazdom vlakne sa opakuju), takze staci citat (a plati to pre cele portfolio znacky).
    Taktiez by malo platit, ze zvuk cez SCART tymto posobom dostanes len v pripade interneho tunera (dost dolezita informacia, lebo zvuk z interneho playera tym neporiesis).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    2

    Zdravím vespolek. Mám problém, který se nejvíc shoduje s hlavním problémem tohoto vlákna, proto nezakládám nové.

    Mám TV Samsung UE43KU6072, kde je pouze DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL). V obchodě mi sice poradili, že COMPONENT IN se zapojením přidaného kabelu "jack > dva cinche" v nastavení mohu nastavit na OUT, ale buď to neumím nebo se mi potvrzuje myšlenka, že v obchodech pracují samí znalí pracovníci. Chci dostat zvuk z TV do 2.1 repro, která má vstup také na dva cinche (+ jack). Pokud jsem to pochopil správně, měl bych použít něco takového:

    http://www.nej-ceny.cz/319882/prevod...rca-konig.html

    Moje dvě otázky jsou:
    1) Převodník nestojí pár korun jako kabel, proto se chci zde ujistit, že by takovýto převodník a podobné tomuto budou fungovat na můj případ...?
    2) Pokud bude převodník fungovat, jde zvuk do repro přímo z TV, tedy dá se předpokládat, že zvuk bude hrát, ať půjde signál z antény, z HDMI, z flashky a čehokoliv?

    Děkuji za odpovědi a trpělivost.
    Kuba
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Převodník by měl fungovat. Ale nemusí fungovat regulace hlasitosti TV na OPTICAL OUT výstupu. Dále pokud repro nemají svůj vlastní zesilovač, tak repro buď budou hrát slabě nebo skoro vůbec... V horším případě odpálíš převodník přetížením zapojením nízkoimpedanční zátěže, což klasické repro jsou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    688

    Kedze pise ze repro ma rca aj jack vstupy, tak zosilovac logicky ma.

    1. ano bude, s moznym obmedzenim o ktorom pise RoPo
    2. zalezi na TV odkial zovsadial vie poslat zvuk cez optiku von.

    http://zvukove-karty.heureka.cz/dac-fiio-d03k/
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    2

    To, že si budu regulovat hlasitost manuálně na repro počítám.
    Nejsem odborník, ale zesilovač si myslím, že by to mělo mít.
    Dá se nějak zjistit, kam všude TV pošle signál přes optiku? Myslím kromě způsobu koupení převodníku a zkoušky naostro =o)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,568

    Ten optický výstup je standardní způsob, jak externí repro k TV připojit, takže je zde posílán zvuk úplně ze všech zdrojů (tunery, USB, DLNA, smart, HDMI, ...). To ti potvrdí každý majitel AVR.

    Jediné známé omezení bývá v tom, že pokud signál pochází z externího vstupu (HDMI), tak na optický výstup je zvuk posílán už dekódovaný na stereo, nikoliv třeba v původním 5.1.

    Další drobnost, na kterou narazíš, je, že kvůli chybějícímu HDMI-CEC ti TV automaticky nevypne interní repro, takže budou hrát zároveň s optickým výstupem. Je tedy potřeba je buď vypnout ručně (pokud to TV v nastavení má), nebo snížit hlasitost na 0.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    70

    Dobrý den.Omplouvám se,ale já bych se přidal a prosím o radu jak vylepšit zvuk.Dcera si koupila TV Samsung UE40K5602.Chtěla by zvuk hrát přes něco,aby vylepšila tu nic moc kvalitu.Moc tomu nerozumím,vím,že je u TV optický výstup zvuku a bluetooth.Musí tedy asi mít nějakou věž,nebo domácí kino se optickým digitálním vstupem?Nebo viděl jsem mikro systémy od Samsungu s funkci bluetooth a hrálo by to pak přes tento mikro systém.Uvažuji dobře?Múže být ten mikrosystém ,od kterékoliv značky s tím systémem bluetooth,nebo jen od samsungu?Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Ak mas aspon minimalnu moznost, vzdy pouzi fyzicke prepojenie. V tomto pripade opticky Toslink. Cely mikrosystem kupovat nemusis, skor by som si ujasnil, na co vsetko to ma sluzit, ci primarne ako nahrada mizerneho ozvucenia TV, alebo aj na iny ucel. BT v mikrosystemoch je primarne urceny k smartfonom/tabletom ako jeden zo zdrojov signalu (Bluetooth profil A2DP).
    V pripade TV by som bol velmi opatrny a pokial mozno, tymto stylom by som externe repro nepripajal. Samsung pouziva nieco vlastne: Sound Connect / SoundShare info tu.

    Skus si este prebehnut FAQ, je tam kvalitne spracovane info ohladom moznosti prepojenia audia a nasledne sa pripadne spytaj konkretne.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 21-12-2016 v 20:58
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Plazma: Propojení plasmy Panasonic a reproduktorů
    Od Level5 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-10-2012, 19:37
  2. Asus EEE a spojení DVI s plazmou Panasonic
    Od Honzusko v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 05:56
  3. Propojení počítače DVI s plazmou HDMI
    Od soundguy v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-03-2009, 13:36
  4. Jak propojím pc s plazmou pres RBG (D-SUB)
    Od teleport v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 20:29
  5. POMOC plazmou Panasonic 42-th80ae
    Od freemenace v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2009, 22:01