Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: NESTABILNÍ SIGNÁL u HD na SKYLINKu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    Zdravím Vás,

    včera jsem sundal parabolu UPC a namonotoval nový set od skylinku. Dlouho jsem lovil signál, když sem na netu zjistil, že muj konvertor má prohození diseqc oproti normálu. Po nastavení v přijímači a opětovném nalezení signálu, jsem naladil programy poskytovatele SKYLINK. Na kmitočtu 12525 a nechal jsem hledat síť a hned naskočilo vše pod SKYLINKU. Sílu signálu mám 75%, víš se nedostanu, ladil jsem to asi 4 hodiny. Všechny programy SD jdou v pohodě (ikdyž sem tam škobrtne), ale HD nejde ani jeden. Přesněji řečeno jdou, ale obraz se obnoví tak jednou za 5 sekund a zvuk se škube. Signál při sledování dost kolísá až na nulu. Tyto HD programy jsou na kmitočtu 11797.

    Ptám se tedy. Když chytám ASTRA 23,5 a na ní jsou všechny programy skylinku, proč jdou SD a HD ne. Se signálem se nedostanu přes 80% procent ani náhodou, ať šteluju jak chci. Když mám nalezenou tuto astru, jak je možné, že na jednom kmitočtu je signál stabilní a na kmitočtu co jsou HD stále kolísá až k nule? Má smysl zkoušet jiný LNB, nebo tak, nebo si mám pozvat technika? Zkoušel jsem snad vše co jsem vygoogloval

    nějaký napad? Díky za případnou reakci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    1/ SD ano, HD nie -> logicky, pretože HD signál je ďaleko citlivejší na kvalitné naladenie paraboly.
    2/ to že máš 80% nič neznamená, pretože % v prijímači je veľmi relatívne a záleží kus od kusu. dobré meranie nie je v % ale v nejakých jednotkách - dB u technisatu, chybovosť u iných prijímačov.

    Skylink, resp. nie skylink ale družica 23.5E majú veľmi dobrý signál - 80cm parabola je určite absolutne v pohode, 60 s dobrým naladením tiež, sú ľudia, ktorí to chytajú na Technisat anténu 33cm.
    Takže naladiť. Osobne som nepriateľom monoblokov, pretože nie je možné nastaviť ideálny príjem na každej družici. Keď už ho máš, treba teda naladiť transpondér DVB-S2 11979 a ladiť na ňom.
    Skús natočenie "SKEW" a tiež niektoré LNB sa dajú posúvať v držiaku bližšie alebo ďalej od ohniska.

    Ak by to nešlo: píšeš, že si dal "komplet od skylinku" to si asi kúpil nejakú sadu v hypermarkete. Otázka aký šmejd anténu do toho predajca zabalil. Či nie je trebárs "hodená", šišatá a pod., alebo či sa nedeformuje keď s ňou manipuluješ. Má slušný vystužovací prelis po obvode?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Napiš přesně jakou máš parabolu, LNB, CI modul a přijímač. Problém může být v čemkoli (LNB, kabel, špatně udělaný konektor, a dokonce i např. v přijímači (třeba jen firmware) nebo CI modulu). Do setů se jak píše Dagy2 většinou nic rozumného nedává. Ne, že by nešly rozumné najít, ale prakticky se to nevyplatí.

    Monoblock na 80cm parabole jede naprosto v pohodě. V našich podmínkách je signál zcela dostatečný na to, aby byly nutné 2 LNB. Dělají Ti to kompletně všechny HD, ze všech TP a z obou pozic, které přijímaš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jakou máš parabolu? Monobloky jsou optimalizované většinou na 80cm. Ovšem jesli jsi nastavoval parabolu na Skylink, tak je to jedno. Pod 80cm bych teda nešel, i když vím, že to chodí i na menších. Zajímavé je, že síla signálu kolísá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Len tak mimochodom, nemas v ceste prekazku ? Napr nejaky strom, alebo cosi podobne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    Dobrý den,

    v první řadě všem děkuji za reakci...

    Takže: Ano, žádný HD kanál nejde (stabilně). Vím, že je třeba stabilní a dobrý příjem, kvůli přenosové kapacitě atd. Pracuji v elektru a set mám z práce. Nyní co jsem si tedy koupil Radši se posaďte: Parabola80cm, LNB INVERTO idlb-sinm24-kar43-8pp, a přijímač ORION II (certifikovaný na skylink!!) irdeto je přijímač i karta. . Ano je to čína, ale v práci jsme prodali cca 40 těchto setů a opravdu bez jediné reklamace. Jinak bych do toho nešel lidičky. Posouvat LNB vpřed vzad, jsem zkoušel má vliv cca 5%, scew nevím co znamená, polohovat parabolou nohoru dolů má velký vliv, ale mám nastaveno na nejlepším vyhledané pozici, cca 32°.Jen mi přijde podezřelé, že když otáčím prabolou do stran, tak signál opravdu velmi citlivě kolísá nahoru dolu. Hnu třeba o 0,5-1cm do strany (pohyb po kružnici LNB) a signál klesne na nulu a po 2sekundách skočí na nějakou hodnotu... Když se parabolou otáčí a trochu se prohne, tak signál také mění intensitu, ale to je snad samozřejmé Když jsem takhle známím otáčel parabolou, když se měnili družice u CSlinku, tak to tak šílené neházelo... Překážky nemám, je to v druhém patře bez vegetace

    Mezi námi, když chci chytat jen astru 3, vzhledem k tomu, že na astře 1 již skylink má jen jeden program, tak by stačil i single LNB. To asi zkusím taky večer


    Dnes si vezmu z práce domů, jiný přijímač, a LNB a uvidím, zda to bude mít vliv...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    206

    Vzal bych v práci jiné LNB (konvertor) a odzkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Knoxwille, ber tento príspevok bez urážky. Skôr ťa prosím sa zamysli amožno do budúcna pochopíš vašich zákazníkov - teraz si v ich pozícii.

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    Pracuji v elektru a set mám z práce. Nyní co jsem si tedy koupil Radši se posaďte: Parabola80cm, LNB INVERTO idlb-sinm24-kar43-8pp, a přijímač ORION II (certifikovaný na skylink!!) irdeto je přijímač i karta. . Ano je to čína, ale v práci jsme prodali cca 40 těchto setů a opravdu bez jediné reklamace....
    No, to že vy ste bez reklamácie vôbec neznamená, že tie prístorje sú k niečomu dobré (ale netvrdím že sú zlé!):
    1/ ľudia sú zvyknutí z DigiTV že v momente keď sa zatiahne obloha tak sú bez signálu. Myslia si že to tak má byť. Veď je to zo satelitu!
    2/ prečítaj si príspevky na parabole ešte tak mesiac dozadu - každý druhý príspevok "skylink nejede", "skylink - zase s tím drbou", "skylink nefunguje" a podobne. Ohlasy "zaintersovaných": ano, zase s tím drbali, ano mění kodování nic nejede a podobné nezmysly. Takže keď si kúpilo 39 ľudí tento komplet pri problémoch nebežia k vám - teraz bez urážky, totiž neveria že im pomôžete - a hľadajú pomoc po internete. A tu vidia, že vlastne sa nechali napáliť od skylinku a tak potichu trpia. Ale ver tomu, nie je to tak. Skylink na malé drobnosti šlape bezchyby. U mňa 4 roky pri búrkach, daždi a pod.
    3/ málo ľudí platí HD programy a tí čo počítajú s tým že budú dlhodobo platiť tak si nekupujú komplet v elektroobchode ale vyberajú komponenty u odborných predajcov, takže zbytok ak SD šlape sú spokojní.

    Citace Původně odesláno od Knoxville009 Zobrazit příspěvek
    Jinak bych do toho nešel lidičky. Posouvat LNB vpřed vzad, jsem zkoušel má vliv cca 5%, scew nevím co znamená, polohovat parabolou nohoru dolů má velký vliv, ale mám nastaveno na nejlepším vyhledané pozici, cca 32°.Jen mi přijde podezřelé, že když otáčím prabolou do stran, tak signál opravdu velmi citlivě kolísá nahoru dolu. Hnu třeba o 0,5-1cm do strany (pohyb po kružnici LNB) a signál klesne na nulu a po 2sekundách skočí na nějakou hodnotu... Když se parabolou otáčí a trochu se prohne, tak signál také mění intensitu, ale to je snad samozřejmé Když jsem takhle známím otáčel parabolou, když se měnili družice u CSlinku, tak to tak šílené neházelo... Překážky nemám, je to v druhém patře bez vegetace
    Tak mi teda neprezradíme že si nevedel čo je skew. A nebudem to tu už spomínať, keď teraz okamžite zapneš gugla a nájdeš si to! To snáď nemyslíš vážne, jedine ak teda vo vašom elektre predávaš práčky a iné elektrospotrebiče - potom je to OK.
    To ako mizne signál pri dotknutí sa paraboly by som tipoval na mäkký šit. Či je z lepších poznáš hneď podľa toho že má napr. len jeden strmeň na prichytenie k stožiaru/držiaku. Tá lepšia anténa bude mať totiž strmene dva...

    Osobne by som radil:
    - skús jednoduché LNB, natočiť parabolu na 23.5E a znova ladiť - na TP ktorý je s HD programami. Pokiaľ nájdeš správnu polohu a všetko pôjde môžeš vrátiť monoblok - už kvôli HD programom na 19.2E by som ani sekundu neváhal. Monoblok Kamil doporučuje - a určite to fachá - ale skúsenosti z fór mi dávajú za pravdu že 2ks LNB nastaví každý zatiaľ čo úspešnosť u monobloku je 50%.
    - nepovedal si akú dĺžku kábla máš a aký kábel, ale zrejme to máš v bytovke (na 2.P.) takže viac ako 10m asi to nebude. To musí ísť aj so špagátikom.
    - ak neuspeješ, pre istotu skús FTA HD programy na 19.2E či nemá nejaký problém ten prijímač. Síce mi nenapadá aký problém by to mohol byť ale jeden nikdy nevie...
    - pri ladení tejto mäkýšovej antény je potrebné ju točiť tam kde je uchytená na držiaku a nechytať za okraj. Tak ju totiž natočíš napružením a ona sa vráti do svojej polohy (pár milimetrov ale pre HD je to moc). Po pootečení počkaj 5 sekund či sa signál nezmení, opatrne dotiahni - ak je tam len jeden strmeň aj ten môže pohnúť parabolou pri doťahovaní.
    - poslednou možnosťou je šišatá parabola - keď ste ju mali položenú v sklade a možno ju niekto prešiel paletovým vozíkom

    ešte raz, neber to osobne, postupuj po krokoch s rozmyslom
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    no díky za názor, osobně to brát nebudu, nejsem tento typ Sice paleťákem po parabolách nejezdíme a SKEW mi nic neřikalo, ale prostě na satelity se nespecializujeme

    Nicméně zkusím jiné LNB a i přijímač. Kabel je cca10m a doteĎ na něm jelo UPC, ale v SD.

    Večerto ještě vyzkouším a dám vědět...

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    a ještě jeden dotaz... Beru si zpráce domů na vyzkoušení LNB monoblock INVERTo. Na schématu je vyobrazeno, že astru3 to přijímá na levé čidlo a astru1 na pravé. Takhle to ale přeci být nemůže ne?!

    vycházím z tohoto http://www.videotech.cz/montaz-satel...razkovy-navod/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,017

    Je to správně.
    V ohnisku A3 a šilhá se na A1-pohled za parabolou.
    Lze to namontovat i obráceně-tedy v ohnisku A1 a šilhá se na A3,ale takto se to "normálně" nedělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    jito: používat před a za parabolou je ošidné, lepší je používat východně/západně, tam nehrozí žádný omyl, ať jsi otočen jakkoli a stojíš kdekoli (před/za), protože východ a západ je jen jeden.

    Knoxville009: proč by to tak být nemohlo? Fyzika ještě doufám platí . Když je něco více východně (A3 na 23.5, A1 je "jen" na 19.2), tak se to logicky odrazí více západně. Je jedno, na co se šilhá (jestli na A3 nebo A1). T5eba Ti to bude jasnější z tohoto obrázku, kde je opačné šilhání (nedoporučuji).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    jito: používat před a za parabolou je ošidné, lepší je používat východně/západně, tam nehrozí žádný omyl, ať jsi otočen jakkoli a stojíš kdekoli (před/za), protože východ a západ je jen jeden.

    Knoxville009: proč by to tak být nemohlo? Fyzika ještě doufám platí . Když je něco více východně (A3 na 23.5, A1 je "jen" na 19.2), tak se to logicky odrazí více západně. Je jedno, na co se šilhá (jestli na A3 nebo A1). T5eba Ti to bude jasnější z tohoto obrázku, kde je opačné šilhání (nedoporučuji).
    NO jo, podle Tvého obrázku to je logické, ale na tom LNB je na obrázku : vlevo disecq A astra23,5 a vpravo disecq B astra 19,2 a to už přeci nejde, pokud bych nedal LNB vzhůru nohama
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Jaký obrázek myslíš? Ty jsi sem dával odkaz na stránku, ne na jeden obrázek. Na té stránce je obrázků několik, ale ať se dívám jak se dívám, tak všude je západně Astra1 na 19.2 a východně Astra 3 na 23.5 (po tvém tedy vlevo A1/19.2 a vpravo A3/23.5), konkrétně tento a tento obrázek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,017

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    lepší je používat východně/západně
    To máš pravdu.
    Tipni si,kolik lidí ví,kde je v místě jeho bydliště východ a západ.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nestabilní obraz LP záznamu na jiném VCR
    Od elmartin v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-03-2011, 02:36
  2. nestabilní signál
    Od mladek v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-10-2010, 19:18
  3. HDTV na SkyLinku !
    Od losos v sekci DVB-S
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-08-2008, 18:47
  4. WinFast DTV2000 H - nestabilní SW
    Od Nikolas v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-08-2006, 09:02
  5. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-05-2005, 01:34