Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 51 z 61 PrvníPrvní ... 414950515253 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 751 až 765 z 912

Téma: VU+ Solo2 a Duo2

  1. #751
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    105

    V souboru messages je ve výpisu

    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: EBI CS0: setting up NAND flash (primary)
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: NAND device: Manufacturer ID: 0xec, Chip ID: 0xda (Samsung NAND 256MiB 3,3V 8-bit)
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: brcmnand brcmnand.0: 256MiB total, 128KiB blocks, 2KiB pages, 16B OOB, 8-bit, Hamming ECC
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: Bad block table found at page 131008, version 0x01
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: Bad block table found at page 130944, version 0x01
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: nand_read_bbt: bad block at 0x000000a20000
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: nand_read_bbt: bad block at 0x0000013e0000
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: nand_read_bbt: bad block at 0x000004660000
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: nand_read_bbt: bad block at 0x0000093a0000
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.info kernel: nand_read_bbt: bad block at 0x00000a0e0000
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: Creating 4 MTD partitions on "brcmnand.0":
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: 0x000001f00000-0x000010000000 : "rootfs"
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: 0x000001f00000-0x000010000000 : "rootfs(redundant)"
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: 0x000000200000-0x000000900000 : "kernel"
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: 0x000000900000-0x000000a00000 : "mac"
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: attaching mtd0 to ubi0
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: physical eraseblock size: 131072 bytes (128 KiB)
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: logical eraseblock size: 126976 bytes
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: smallest flash I/O unit: 2048
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: VID header offset: 2048 (aligned 2048)
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: data offset: 4096
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: max. sequence number: 40
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: attached mtd0 to ubi0
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: MTD device name: "rootfs"
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: MTD device size: 225 MiB
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: number of good PEBs: 1793
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: number of bad PEBs: 7
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: number of corrupted PEBs: 0
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: max. allowed volumes: 128
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: wear-leveling threshold: 4096
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: number of internal volumes: 1
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: number of user volumes: 1
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: available PEBs: 0
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: total number of reserved PEBs: 1793
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: number of PEBs reserved for bad PEB handling: 17
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: max/mean erase counter: 154/113
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: image sequence number: 624137891
    Jan 1 01:00:13 vusolo2 user.notice kernel: UBI: background thread "ubi_bgt0d" started, PID 43

    že počet chyb je 7 (number of bad PEBs: 7) a max rezervovaných je 17 (number of PEBs reserved for bad PEB handling: 17), zbývá tedy už jen deset a pak je to na reklamaci, chápu to dobře? Pokud to stoupne nad 17 rezervovaných, bude to dál fungovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #752
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    Svůj AVR (Onkyo) mám mj. spojený s TV přes HDMI i optiku a zvuk je jako víno. Tím samým způsobem mám připojené své Duo2, ale správný zvuk pořád tak nějak naháním a spokojený moc nejsem. Nemám čas se tím příliš zabývat, a proto vás prosím o konzultaci nastavení.

    Zobrazené nastavení je pro ČT1 HD, ale zvuk nemám jako na tom samém kanálu přímo na TV.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 163 
Velikost: 259.7 KB 
ID: 31538  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #753
    Nováček
    Registrace
    Sep 2015
    Příspěvků
    3

    Ahoj, mam vu+ duo2 image 2.1 verze vuplus-image-vuduo2-20150723162136. Postupne se prokousavam celym systemem, ale narazil jsem na jednu neprijemnou vec. Zarizeni se po zmacknuti ovladace vypne do rezimu, kdy na displeji sviti hodiny a muzu s nim komunikovat jakkoliv. Po nejake dobe se prepne do rezimu kde po zapnuti se startuje cele stb. Kde mam nastavit, aby zarizeni bylo stale v pohotovosti? Diky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #754
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,268

    Myslím, že tyhle oficiální image nikdo nepoužívá, takže Ti přesně asi nikdo neporadí. Musíš hledat, buď v nastavení, nebo tam budeš mít nějaký plugin na přepnutí do deep stand-by. Já jsem si to udělal tak, že na krátký stisk tlačítka mám jen sleep a na dlouhý mám deep stand-by (VTI image 8.2.3).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #755
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,520
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #756
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,151

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Svůj AVR (Onkyo) mám mj. spojený s TV přes HDMI i optiku a zvuk je jako víno. Tím samým způsobem mám připojené své Duo2, ale správný zvuk pořád tak nějak naháním a spokojený moc nejsem. Nemám čas se tím příliš zabývat, a proto vás prosím o konzultaci nastavení.

    Zobrazené nastavení je pro ČT1 HD, ale zvuk nemám jako na tom samém kanálu přímo na TV.
    v prvom momente mám hneď dotaz či máš špeciálny dôvod prečo používaš zvukovú stopu MPEG czech a nie DolbyDigital keď chceš do AVR dostať kvalitný zvuk?

    potom len konštatovanie, že to vyfotené menu je pekne zmätočné a keďže k nemu zrejme neexistuje návod budeš musieť niektoré veci vyskúšať
    - dolby digital / DTS downmix máš vypnuté - pokiaľ si pamätám z 10-dňového pobytu vu+ u mňa doma tak toto je použitie vnútorného prevodníku DD/DTS-> stereo. Toto som na 100% skúšal a výsledok vidím na AVR v zobrazení vstupného signálu na displeji. prevod viackanálu do stereo máš teda vypnutý. Ale aj tak máš aktívnu stopu len stereo, takže toto nastavenie sa nijako neprejaví, z prijímača lezie tak či tak len stereo
    - kanály = stereo. zrejme sa tu dá prepínať stereo/pravý/ľavý. Netuším čo by tam mohlo byť, keby si mal nastavené DD ako aktívnu stopu
    - multikanál (PCM) = zapnuto, hm čo je toto za voľba? PCM nie je multikanál. Multikanál je "bitstream" to je in=out teda bez úpravy čo dnu to isté von. Ak je na vstupe signál 5.1 tak von pôjde 5.1 a prevod/ozvučenie robí AVR.
    PCM znamená prevod do stereo v prijímači, teda dtto ako downmix. aký má teda táto voľba účinok na výstup a čo tým myslel autor menu ťažko predpokladať
    - pozice reproduktoru = wide, ak používaš kvalitný AVR ako že používaš, tak akákoľvek úprava zvuku zvukovým poľom v prijímači je snáď nezmyselná. Otázkou je ak zvolíš aby bol výstup bitstream či táto voľba je aktívna - nemala by byť.

    pre najlepší zvuk je do AVR potrebné dodať Dolby digital v Bitstreame, nie PCM. Ak aj chceš z AVR mať len stereo, nie 5.1 prevodník v AVR by mal byť kvalitnejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #757
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    To Dagy2: Díky, budu se tomu věnovat, přestože těm zvukovým zákonitostem moc nehovím a zabývání se tím mě neskutečně se.. . V nabídce "Kanály" je jen Stereo, L,P.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #758
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,520

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    ...
    Aj ked som sa snazil, nejako som nepochopil z uvedeneho v com mas problem? V zvoleni/aktivovani Dolby Digital zvukovej stopy (na uvedenom obrazku je tretia)? Alebo nieco ine?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #759
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    Zkoušel jsem o víkendu všechno možné a zatím nejlepší zvuk mám s nastavením na obrázku. Když ale přepnu na "Dolby Digital Czech", je ticho. Zvuk tedy jde jen na volbě 1 a 2.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20151012_220226.jpg 
Zobrazení: 105 
Velikost: 393.2 KB 
ID: 31574
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #760
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,520

    Na inych kanaloch, ktore vysielaju audio v Dolby Digital ti to funguje (CT Sport HD, Nova HD, Prima HD, HBO HD, ... atd)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #761
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    Jak jsem psal - ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #762
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,151

    A/ nepochopil som ako máš prekáblované pripojenia.
    SAT ->HDMI -> TV alebo cez AVR a potom do TV?

    B/skusil by som SAT->HDMI->AVR ->HDMI->TV
    zvoliť stopu MPG czech a na AVR nastaviť na displej monitorovanie vstupu. Mal by ukazovať 2.0
    teraz prepnúť na DD czech. downmix = zap. AVR by mal ukazovať opäť 2.0
    teraz prepnúť downmix = vyp a AVR by mal ukazovať na 3.2.1 alebo 5.1 podľa toho ako to má Onkyo zobrazené
    ak toto nefunguje, treba skúsiť kombináciu s PCM. Ako som písal vyššie túto voľbu nechápem vôbec - táto voľba je pre mňa identická ako downmix.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #763
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    Mám to zapojené: STB - HDMI+optika-AVR-HDMI-TV-monitorHDMI+optika-AVR
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #764
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,520

    Opticky kabel medzi STB a AVR je zbytocny, ten mozes kludne odpojit. Postaci HDMI.
    Este by som nakoniec prekontroloval nejake hlavne nastavenie zvuku, ci tam je nastavene posielanie bitstreamu - ak nieco taketo existuje.
    Inak mi nic ine nenapada.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #765
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    Podívám se, i když nevím, co to vlastně "žere". Ale moc díky. Už jsem tu jednou psal, že obrazové i zvukové formáty mě nějak minuly a že např. střih videa je pro mě hrozná otrava.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 51 z 61 PrvníPrvní ... 414950515253 ... PosledníPoslední