Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 61 PrvníPrvní 123451353 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 912

Téma: VU+ Solo2 a Duo2

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Jedním dechem jsem ji přelouskal, díky moc. Zatím na webu nikde nic rozumného není, takže gratuluji k pravděpodobné světové premiíře ...
    Stroj s enigmou zatím nevlastním, takže bych se rád zeptal, jak dlouho se přístroj probouzí ze standby a kolik v tomto režimu žere (klasický start je na TV zařízení stále příliš dlouhý). Dále jsem úplně přesně neporozuměl situaci kolem DLNA, předpokládám, že jako standardní síťové přehrávadlo multimediálních souborů uložených na síťovém úložišti je Solo2 funkční...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    30

    Takze, prehravani medii funkcni je, rekl bych bez vetsich problemu. Zkousel jsem hlavne HD MKV (720p, 1080i, 1080) a SD AVI. Problem jsem mel akorat s 1080p obsahem, kdy nefungovalo pretaceni, jak jsem popsal v recenzi. Na rozdil od Dreamboxu 500 HD se zda prehravani 1080p stabilnejsi, ale moc dlouho jsem samozrejme jeste netestoval a asi ani nebudu, protoze na multimedia porad preferuju dedikovany prehravac, napr. Boxee box. Rovnez lze prehrat DTS a DTS HD, coz je take pokrok. Jinak je funkcionalita shodna s jinymi Enigma 2 stroji. Vu+ Solo2 dal nema problem s HD MOV. Nezvlada napriklad WMV, FLV, 3GP. To vse ze sitove nasdilene slozky (NFS).
    DLNA podporu ma jako server i klient, ale neumoznuje pouziti Vu+ jako zobrazovace obsahu odjinud. Napriklad ze bych na mobilu vybral video z NASu a to prehral na Vu+. To chybi.
    Probouzeni ze standby trva 5 sekund. Kompletni start trva cca 1 minutu.
    Spotrebu zmerim pozdeji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    30

    Spotreba standby 20W. Pri sledovani TV 23-27W podle toho, zda bezi 1 kanal nebo 2. Pripojeny HDD (externi) pridal 2W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Super, díky za vyčerpávající odpovědi. Potřebuju, aby "pouze" přehrával obrazy DVD, nějaké to mkv a avi, jenže stejně vidím, že je toho víc, např. HD MOV z foťáku......stejně bych se rád vyhnul dedikovanému síťovému multimediálnímu přehrávači, když mám na NASu jen vlastní videa a pár pohádek pro děti....... nevím, jestli to je reálné nebo spíš zbožné přání (jistě, prioritou je pro mě kvalitní a bezprobnémový sat. receiver).
    S tou spotřebou ve standby je to smutný, předpokládám, že tohle je mínus velký většiny linux boxů, tzn. k nákladům musím připočítat cca 1000 Kč ročně .
    Na pořízení se ale moc netěším - netuším rozdíly mezi orig/vti/bht, jaké pluginy jsou třeba a jaké jsou mezi nimi rozdíly, jak to vůbec rozchodit apod. Přesto předpokládám, že zadání tento box splní: sledování Skylink s možností nahrávání a timeshiftingu, streaming TV pořadu po síti do pc/ios/android, možnost jiných skinů pro EPG, síťový media přehrávač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    30

    Ano to zadani Vu+ splnuje, ale splnuje to i Vu+ Solo 1. generace (akorat ma jen jeden tuner). DVD iso image jsem nezkousel, ale to Enigma vzdycky umela. Bud rovnou nebo pres nejaky plugin.
    Zprovozneni E2 prijimace chvili trva, ale neni to zadny problem. Zakladni kroky jsou jen tyto: nahrat firmware pres USB (zatim je jednoznacne nejlepsi Black Hole), nahrat CCcam nebo Oscam, nastavit sit a namountovat disky. Pak uz jen normalni ladeni a nastavovani jako na jakemkoliv jinem prijimaci.
    Jinak, pri startu do 1 minuty neni duvod nechavat prijimac ve standby. Ja uz mam vse reseno pres vypinace na zdech, ktere vypinaji i zasuvky, do kterych je zapojena prave elektronika, takze v dobe nepouzivani je vse bez proudu. To same lze resit prodluzovackou s cudlikem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Tak doufejme že to není takové drámo. Hlavně předpokládám, že si budu muset nějak pohrát s EPG, standardní mi hrubě nevyhovují, zatím jedu na technisatu který má trochu jinou filosofii a dá se, rozumné EPG formou přehledové tabulky jsem zatím nenašel (jen jeden či dva skiny u PC HTPC. V podstatě mi jde o to, aby byla využita celá šířka obrazovky, aby byla viditelná aktuální časová linka ale hlavně abych si mohl sám hýbat s časovou osou. To, co většinou vidím je zoufalý nepřehledný obdélník uprostřed obrazovky který má napevno časovou osu 4-8h (cucám z prstu) takže většinou má program 2cm na časové liště................
    Dlouhej boot nevysvětlíš dětem ani manželce, když honěj oblíbenej seriál, večerníček apod. Prakticky ozkoušeno a neprojde. Vypnutí napájení ti pak dále neřeší recording. Ono to docwela skáče - NAS 20W, satelit 20W, posčítáš další krámy a pomalu zjistíš, že dáš za standby luxus pětilitr ročně.....
    V každým případě díky za odpovědi a hezký Vánoce .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,268

    Martin Suchánek: psal jsem Ti zde odpověď, ale trochu se to zvrtlo do obecnější úrovně, tak jsem diskuzi přesunul zde, tohle necháme jen Solo2 a Duo2.

    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post437213
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,268

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    Dlouho jsem o Duo2 uvažoval, i když ještě ani nebyl na trhu. Dost mě znejistily diskuse na Netu ohledně obrazu na Solo2 a teď částečně také na Duo2. Když jsem si přečetl názor Dagyho na Solo2, byl jsem rozhodnut se na Duo2 vykašlat (Dagyho příspěvky čtu delší dobu ve vláknu o Technisatu ISIO a vím tedy, že jeho názory mají váhu). Nicméně nakonec jsem neodolal a rozhodl jsem se Duo2 osobně vyzkoušet. A dobře jsem udělal.
    Mohu se prosím zeptat, jaký máš image a jak dlouho bootuje ze stand-by?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Mohu se prosím zeptat, jaký máš image a jak dlouho bootuje ze stand-by?
    Black Hole 2.0.4, cca 45 sekund z deep standby do zobrazeni obrazu kodovaneho programu. Karta Skylink ICE pomoci cccam v unictecce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,520

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    Po týdnu užívání mohu pouze říci, že negativní názory na obraz na Duo2 nechápu. Pro mě je obraz ve srovnání s Technisat Digit ISIO S1 lepší. Ne o třídu, ale přesto zřetelně
    Vdaka za tento prispevok. Podla specifikacie by som predpokladal, ze obrazovo na tom budu Solo2 a Duo2 rovnako, kedze rozdiely su okrem RAM len v "doplnkoch".
    Takze to zrejme rozluskne az ten, kto bude mat oba pristroje moznost porovnat vedla seba (pre objektivnost - idealne s rovnakym image).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    Tak jsem zvážil pro a proti a nakonec jsem koupil VU+ Duo 2. Říkal jsem si, že jsem si už poradil s Dreamem a později i s HD Boxem, takže VU+ už musí být brnkačka. A ono prd!
    Proto vás prosím o info, kde a jaký stáhnu chanell-editor a kde stáhnu nový, popřípadě i alternativní firmware. Je někde český popis pluginů? Má někdo úplný český návod?
    Zkoušel jsem soft pro Dreama, ale nefunguje to korektně. Zatím jsem nerozchodil ani interní čtečku pro Irdeto Skylinku. Jen přes modul. Mám to teprve druhý den a neosedlal jsem si celkovou logiku zařízení. Jinak základní konfigurace vč. HDD je brnkačka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,268

    Na VU+ DUO bez problémů funguje DreamSet http://www.dreamset-editor.com/index.php a DreamBoxEdit http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb...hreadid=135894

    Originál image stáhneš snad od výrobce: http://www.vuplus.com/, http://code.vuplus.com/ , alternativní image stáhneš naprosto kdekoli, použij google (nejrozšířenější jsou VTI, BlackHole, OpenPLI). Irdeto kartu budeš asi bez modulu rozcházet přes Oscam, kdyby jsi měl ICE, tak by to bylo jednodušší, tu umí snad každý CAM.

    Jestli existuje český popis pluginů netuším, pochybuji. Zde na fóru byla taková nějaká snaha, která upadla v zapomnění, hledej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,256

    Dík za vyčerpávající odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,268

    Našel jsem to staré vlákno s pluginy: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...nigma2-Plugins

    Co se týká image, tak asi nejvíce user-friendly (minimálně do začátku) je VTI.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 61 PrvníPrvní 123451353 ... PosledníPoslední