Alternativa k ADVC-100
Tak dnes som pre zmenu sprosty ja :-E .
Dospel som trnistou cestou k poznaniu, ze by bolo super mat nieco ako ADVC-100, jednak este stale dost robim s analogom ako vystupom (cez kameru...) aj vstupom, jednak sa da pouzit na RT preview, ibazeee sa mi zda trosku mastnejsi ako by sa patrilo.
Videl som dake podobne udelatka od ADS, Snazzi, ...
Co z toho je podla vas jakztakz pouzitelne pri uvazeni ceny? Ja viem ze ADVC je ADVC resp. Canopus je Canopus, ale ak by som otrieskal za to tie love ktore aj tak nemam, asi by zdochol o 1 ks tulena viacej keby som to domov doniesol.
Dospel som trnistou cestou k poznaniu, ze by bolo super mat nieco ako ADVC-100, jednak este stale dost robim s analogom ako vystupom (cez kameru...) aj vstupom, jednak sa da pouzit na RT preview, ibazeee sa mi zda trosku mastnejsi ako by sa patrilo.
Videl som dake podobne udelatka od ADS, Snazzi, ...
Co z toho je podla vas jakztakz pouzitelne pri uvazeni ceny? Ja viem ze ADVC je ADVC resp. Canopus je Canopus, ale ak by som otrieskal za to tie love ktore aj tak nemam, asi by zdochol o 1 ks tulena viacej keby som to domov doniesol.
Fast DV Bridge (to je len ironicka poznamka, rovnaka cena, a mozno sa uz ani neda zohnat)
mozem ti ponuknut Pinnacle DV-500(AD-DA prevodnik, Blue BOX), starsia karta ale funkcna.
mozem ti ponuknut Pinnacle DV-500(AD-DA prevodnik, Blue BOX), starsia karta ale funkcna.
Skus zapotit cenu, ja si skontrolujem aka vyplata mi dosla na ucet, pripadne si prehovorim s frajerkou ked dojde s reichu (kde je na totaleinsatzi) a uvidim. Skoda ze Panak NV-DS30 nema chrobaky na analog-in...
BTW davno sme nepopili. Nebudes tento vikend v BA? Planujeme grilovacku.
BTW davno sme nepopili. Nebudes tento vikend v BA? Planujeme grilovacku.
Ak mi ho vymenia, cena bude asi 12.000,- Sk, mozno sa dohodneme aj menej... Inak pisal som do inej diskusie, ze mam problem s farbonosnou, lepsie povedane, niekde sa ten signal rozpadne... pisali (nie mne) vyjadrenie z Canopusu, ale su to zvasty, navyse pri kontrole si asi vsimli, ze mame pravdu.
Tu je znenie:
"Dobry den,
vysvetlenie je nasledovne:
ADVC-100 robi synchronizaciu z obnovovacej frekvencie z DV inputu.
DV synchronizacia prichadza z OHCI. Vacsina OHCI kariet nema dobru
(presnu) obnovovaciu frekvenciu, chybova tolerancia je 100ppm. Chyba nie
je v DV standarde, avsak je to problem pre Betacam.
Betacam potrebuje vysoku presnost pri synchronizacii pre vstupny signal.
Preto vznika Vami popisovana chyba.
V ADVC-100 pracuje na zaklade externej synchronizacie. To znamena ze si
berie synchronizaciu z externeho zdroja. Vo Vasom pripade z OHCI.
Pri ADVC-300/500/1000 sa berie vnutorna synchronizacia z daneho
prevodnika, takze tato chyba sa neprejavy."
Ale ako vravim, mozno su to len vyhovorky a mi ho vymenia, pracuje na tom jeden clovek z televizie, pretoze aj on kupil tie s chybou. Zaujmave na tom je, ze pred vymenou som s tym problem nemal. Zaver si urob ty sam a daj vediet. Inak v BA som kazdy tyzden, ale ver, ze namam cas sa ani najest, aj ked grilovacka je asi tiez na jedenie. Dik za pozvanie. :-)
Tu je znenie:
"Dobry den,
vysvetlenie je nasledovne:
ADVC-100 robi synchronizaciu z obnovovacej frekvencie z DV inputu.
DV synchronizacia prichadza z OHCI. Vacsina OHCI kariet nema dobru
(presnu) obnovovaciu frekvenciu, chybova tolerancia je 100ppm. Chyba nie
je v DV standarde, avsak je to problem pre Betacam.
Betacam potrebuje vysoku presnost pri synchronizacii pre vstupny signal.
Preto vznika Vami popisovana chyba.
V ADVC-100 pracuje na zaklade externej synchronizacie. To znamena ze si
berie synchronizaciu z externeho zdroja. Vo Vasom pripade z OHCI.
Pri ADVC-300/500/1000 sa berie vnutorna synchronizacia z daneho
prevodnika, takze tato chyba sa neprejavy."
Ale ako vravim, mozno su to len vyhovorky a mi ho vymenia, pracuje na tom jeden clovek z televizie, pretoze aj on kupil tie s chybou. Zaujmave na tom je, ze pred vymenou som s tym problem nemal. Zaver si urob ty sam a daj vediet. Inak v BA som kazdy tyzden, ale ver, ze namam cas sa ani najest, aj ked grilovacka je asi tiez na jedenie. Dik za pozvanie. :-)
[quote=Pitomec]Ještě že mám Canopus AceDVio :-)[/quote]
to je to iste \/ , tam sa ta chyba moze prejavit tiez 9-)
to je to iste \/ , tam sa ta chyba moze prejavit tiez 9-)
Zrovna ted delam test na ADVC100 a nic podobneho jsem nezaznamenal, co ti to presne delalo a v jakem zapojeni? Docela by mne to zajimalo...
[quote=StayMan by €RikŁ€][quote=Pitomec]Ještě že mám Canopus AceDVio :-)[/quote]
to je to iste \/ , tam sa ta chyba moze prejavit tiez 9-)[/quote]
Neprojevuje se nic :-!!!
to je to iste \/ , tam sa ta chyba moze prejavit tiez 9-)[/quote]
Neprojevuje se nic :-!!!
Nie som teraz doma, ale mam prenosnu TV OTF (uz sa nevyraba) a neviem presne typ ale je to ta, co pouzivaju aj v Markize pre Preview, je so vstupom S-video a tam sa mi to prejavuje najviac, teda ked robim z nahladom z Vegasu cez ten ADVC-100 (teda z FireWire karty do Didital-in a vystup S-video z toho prevodnika do tej TV), tak obcas mi vypadne farba :(. Najskor som si myslel, ze mam nieco s FireWire, tak som chytro zapichol do PCI slotu nahradnu, a robilo to tiez :( o par dni mi pisal kamos z TV, ze poradil a nakupil pre kamaratov tieto prevodniky a ze maju chybu, este ani nedohovoril a ja som mu povedal o tejto a on mi to potvrdil, ze je to tak. Video JVC si s takym signalom :-k nastastie poradilo, ale Betacam ma s tym problem. Pritom ked som ten prevodnik kupoval, ten kus bol v poriadku, deje sa to u tohto kusa(kusov), ktory mi dali za vymenu, lebo ten prvy sa mi pokazil (neprepinalo mi vstupy) Fakt neviem, ale postoj Canopusu (resp. Syntexu, Canopus o tom ani mozno nevie) ma dost znechutil, tak chcem do bud hodit do kosa a kupit si kamerku (ja striham casto analogove zaznamy a prejavuje sa ta chyba aj pri naberani zaznamu do PC...), alebo pockam na vymenu a niekomu to strelim (ked to bude v poriadku)
[quote=Hawkey]Docela by som povedal ze si ma docela vystrasil.[/quote]
a co mam povedat ja ako majitel? :((
a co mam povedat ja ako majitel? :((
Rik otazka:
mel jsem moznost testovat Twinpact 100.
TwinPact pouziva interni synchronizaci.
udelalo to obdobnou vec jak popisujes: po zapnuti mu chvili trvalo nez pridal barvu ale pak jel naprosto v pohode,Bez nejmensich problemu.
Ted ta otazka:Tobe to udelalo i v naslednem provozu, nebo taky jen po zapnuti??
mel jsem moznost testovat Twinpact 100.
TwinPact pouziva interni synchronizaci.
udelalo to obdobnou vec jak popisujes: po zapnuti mu chvili trvalo nez pridal barvu ale pak jel naprosto v pohode,Bez nejmensich problemu.
Ted ta otazka:Tobe to udelalo i v naslednem provozu, nebo taky jen po zapnuti??
No prejavuje sa to tak, ze ked sa zacne prepisovat z ADVC100 napr na Betacam cez SVIdeo vystup asi minutu dve drzi obraz farebny..potom sa rozpadne synchronizacia farbonosnej a cez obraz zacnu chodit take farebne horizontalne duhy a nevrati sa to spat uz nikdy iba po restarte ADVC ale zasa iba na kratko.... :-(((
Me se to po najeti uz jede v pohode ale je to mozna tim ze ma interni synchronizaci!?!? jeste zkusim prepnout na externi.
Nezbyva nic jineho nez bombardobat Syntex (pripadne i ameriku) at neco delaji a pokud to udelaji vsichni takto rozhorceni, tak snad se to pohne!!
Nezbyva nic jineho nez bombardobat Syntex (pripadne i ameriku) at neco delaji a pokud to udelaji vsichni takto rozhorceni, tak snad se to pohne!!
Niekedy to vydrzi dlhsie a niekedy hned po chvili uz nie su farby... Nastastie robim kratke analogove naberacky, tak to vydrzi, inak to musim na viackrat naberat :-((( Aj pri preview to niekedy drzi aj pol hodinu (co je uspech) a potom ako vravi HVT, pomoze len restart.