Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Stažení záznamu z VHS

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Prosím o radu.
    Potřebuji stáhnout video z VHS v co nejlepší kvalitě. Je spousty postupů, ale který je nejlepší ? Záznam potřebuji v počítači pro další zpracování.
    Mám možnost ke stažení použít kombo.( http://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery.heureka.cz/lg-rct689h/ )

    1. Stáhnout to přes grafickou kartu ( cinch + zvuk přes zvukovku )
    2. Využít kombo a z VHS to vypálit na DVD a následně z DVD ripnout do PC ( mělo by to být již dopočítané do plného PALU / předpokládám )
    3. Kombo dokáže produkovat rozlišení 1080 přes HDMI. Tak mě napadlo to zachytit přes toto rozhraní ( sice jsem nenašel jak to zapojit do PC, ale to bych řešil pak )

    Máte z převodem VHS nějaké zkušenosti ? Ano máte samosebou.

    Předem děkuji všem za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Už zase??? To jsi tolik líný číst v této sekci? Naposledy např. tady = identický dotaz a stejná odpověď:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...8169-VHS-na-PC
    Další možno najít pod titulem Canopus ADVC apod., který je s ohledem na potřebu dalšího zpracování nejlepší. Přijde ovšem na to, jaké jsou další parametry, které jsi neuvedl = množství (počet hodin, kazet?) a co se s tím jako má následně dělat (jednoduchý střih?).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Už zase??? To jsi tolik líný číst v této sekci? Naposledy např. tady = identický dotaz a stejná odpověď:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...8169-VHS-na-PC
    Další možno najít pod titulem Canopus ADVC apod., který je s ohledem na potřebu dalšího zpracování nejlepší. Přijde ovšem na to, jaké jsou další parametry, které jsi neuvedl = množství (počet hodin, kazet?) a co se s tím jako má následně dělat (jednoduchý střih?).
    Psal jsem, že potřebuji dále zpracovat ve střížně. Množství není tak důležité, ale cca 8 hodin. Příspěvky jsou cca rok staré ( může být nějaká nová chytrá věcička ).
    A nikde jsem se nedočetl o interpolování VHS na 1080.

    Ale jinak díky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To si myslíš, že se ještě někdo zajímá o vývoj nových zařízení pro převod VHS??? To je naivní úvaha.

    Při 8 hodinách se nevyplatí do toho investovat - raději si to nechat u někoho udělat. Já to už nedělám, zařízení jsem pro minimální využití raději odprodal. A co se interpolace týče, při "qualitě" záznamu VHS, která je k , není možno očekávat při renderování ze střižny na 1080 výsledek jiný než 3x tak k . A úvahy o HDMI - disponuje tvůj PC HDMI IN vstupem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Když si to nechám udělat, nemám jistotu, zda když si to udělám sám nebude výsledek lepší. A v blízkém okolí o nikom nevím.

    HDMI vstupem nedisponuje, to by byla zase další otázka. Ale právě proto jsem se ptal, zda to někdo již prováděl a s jakým výsledkem. Vím že když je zdroj 288 a udělá se z toho 1080 tak to asi bude .... Ale jen mě zajímalo ,zda nemá ten přístroj nějaký lepší ,,enkoder,, než střižna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Já to kdysi zkoušel přes Canopus Procoder ze S-VHS záznamu nabraného do téměř nekomprimovaného MJPEG (Highest Quality) a výsledky opravdu nestojí za tu námahu a spotřebovanou energii. Artefakty jen zvětšuješ a žádné zázračné filtry neexistují, jen se to snaží lépe nebo hůře zakrývat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Citace Původně odesláno od rjja Zobrazit příspěvek
    Psal jsem, že potřebuji dále zpracovat ve střížně. Množství není tak důležité, ale cca 8 hodin
    Nebo si to můžeš u někoho převést na DV (kamera s analogovým vstupem) a pak s tím dělat kejkle jaký chceš. Počítej ale s tím, že výsledek bude vždycky "tristní".
    Pokud jsi někde poblíž střední moravy a máš toho těch 8 hodin, můžeš mi to dovézt a nachystat si cca 110 GB místa na externím HDD, já Ti to převedu za sedmičku dobrýho vína.

    - - - - doplněno - - - -

    Citace Původně odesláno od rjja Zobrazit příspěvek
    zda když si to udělám sám nebude výsledek lepší
    Nebude
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    To by bylo super, ale nejsem z moravy ( a ty taky ne, to by jsi jinak nechtěl lahvičku vína ?-? ).
    Koupit zase kameru se mi nechce. To kombo je nepoužitelný ? Možná bych si tu kameru mohl půjčit asi bych měl od koho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    combo: i kdyby z jeho HDMI teoreticky lezlo něco použitelného upscalovaného na 1080, tak jak to z něj chceš dostat do PC? To si kvůli 8-mi hodinám záznamu budeš kupovat kartu s HDMI vstupem a nejistým výsledkem (už kvůli HDCP)? Má vůbec smysl to upscalovat?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 02-10-2012 v 09:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Citace Původně odesláno od rjja Zobrazit příspěvek
    ty taky ne, to by jsi jinak nechtěl lahvičku vína
    Právě že jsem z Moravy. Máš-li to daleko, co se dá dělat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    combo: i kdyby z jeho HDMI teoreticky lezlo něco použitelného upscalovaného na 1080, tak jak to z něj chceš dostat do PC? To si kvůli 8-mi hodinám záznamu budeš kupovat kartu s HDMI vstupem a nejistým výsledkem (už kvůli HDCP)? Má vůbec smysl to upscalovat?
    no chtěl jsem to vyzkoušet zkopírovat z VHS na to DVD a nebo to video připojit přes S-konektor k PC ( budu to muset asi vyzkoušet, ale jen jsem se ptal na zkušenosti )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Citace Původně odesláno od rjja Zobrazit příspěvek
    chtěl jsem to vyzkoušet zkopírovat z VHS na to DVD
    To sice můžeš ale budeš to mít komprimovaný (mpeg2) a pro další úpravy to zase budeš překomprimovávat a vršit obrazové vady.

    Citace Původně odesláno od rjja Zobrazit příspěvek
    přes S-konektor k PC
    Záleží, zda tam máš vstup pro analog a do čeho to budeš zachytávat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od arkij Zobrazit příspěvek
    To sice můžeš ale budeš to mít komprimovaný (mpeg2) a pro další úpravy to zase budeš překomprimovávat a vršit obrazové vady.





    Záleží, zda tam máš vstup pro analog a do čeho to budeš zachytávat
    - ano a proto jsem to chtěl zkusit zachytit z HDMI ( zatím nevím jak a výsledek nejistý ) a nebo analogem na grf. kartě a zachytit VirtuálD, Sony Vegas ... do avi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Citace Původně odesláno od rjja Zobrazit příspěvek
    proto jsem to chtěl zkusit zachytit z HDMI
    Ty máš v PC HDMI vstup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od arkij Zobrazit příspěvek
    Ty máš v PC HDMI vstup?
    jo to bych chtěl, ale třeba je i jiná alternativa , nebo redukce ( asi si to představuji jednoduše ) mám tam jen IEEE-1394 + USB a analog S - konektor
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Firmware pro Samsung ke stažení zde!!!
    Od jps7410 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-05-2010, 07:24
  2. Stažení z kamery do PC - problém
    Od muzikant v sekci Editace videa
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 10:06
  3. další ukázka z XH-A1 ke stažení
    Od Pave1 v sekci Videokamery
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 14:25
  4. Stažení zvuku do PC
    Od Lubik v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-08-2007, 07:47
  5. stažení FW z Digipal2
    Od D@ve v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-02-2006, 00:47