Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: titulky do mkv

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    8

    Zdravím. pomocí MKVToolnix jsem vložil titulky do MKV na flash disku. V PC se zobrazily, na televizi LG se zobrazily, ale na druhé TV Samsung ne. Nevíte v čem je problém, nebo neznáte nějaký jiný program, který bych mohl použít a koukat na to na Samsungu? Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Na samsungu ich nemusis (je to zbytocne, lebo naozaj to TV nemusi nenacitat) muxovat do mkv. Staci, ked subor umiestnis do rovnakeho adresara ako film. Nazov titulkov musi byt zhodny s menom filmu, samozrejme az na priponu (srt, sub ...)
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-10-2012 v 21:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    8

    tuhle základní poučku znám, jenže nastává problém v okamžiku, kdy Samsung místo ř, č ,ň, š a ě ukazuje hieroglify. to se pak blbě čte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,258

    To s tím nemá nic společného, stejný problém by byl i v MKV. Zkontroluj si, zda máš kódování titulků v UTF-8.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    8

    ano, mám to v UTF-8, řídil jsem se podle návodu. jenom nechápu, proč to na jedný televizi funguje a na druhý ne. já myslel, že když jsou napevno vložený, tak musí být vidět všude...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Nastav si V TV cez Tools spravne kodovanie. Samsungy nemaju problem s cestinou/slovencinou, ak je v kodovani Win1250, ktore je dnes bezne pouzivane.

    PS. Titule nie su "napevno" vlozene, ak ich muxnes do mkv. Tvaria sa len ako dalsi obsah a player by ti ich mal dovolit zapnut/vypnut /zmenit. Titulkov moze byt viacero, obdobne ako audio stop. Zavisi teda od playera, ci ma danu funkcionalitu naprogramovanu korektne (alebo ci vobec). Napriklad samsungy rady "B" nevedeli ani zmenit audiostopu (v oficialnom fw).....
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 02-10-2012 v 09:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    8

    vyřešeno (doufám), netušil jsem, že je nastavení titulků přímo v tv dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    8

    Ještě jeden detail: koupím za tím účelem 32GB flešku. Záleží nějak na její rychlosti, nebo je to pro potřebu přehrávání filmů jedno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Je to jedno
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 17:39
  2. Dobrý rolující titulky a titulky obecně
    Od SB v sekci Editace videa
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 19-12-2009, 06:41
  3. DVB titulky?
    Od vagabond v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-09-2008, 06:47
  4. Z AVI na DVD + titulky??
    Od Dexter22 v sekci Mastering
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-03-2006, 12:43
  5. Titulky *.sub
    Od Joe-Joe v sekci Titulkování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-01-2005, 21:03