Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Posun audia v TS streamu

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Narazil jsem na jeden problém/zajímavost (pokud jsem objevil Ameriku, tak sorry). Řešil jsem, proč se po reenkódování nahrávky z DVB-S rozjede audio od videa. Tak jsem se díval přes MediaInfo do TS a všechny nahrávky mají různě posunuté audio od videa. Zpoždění je prakticky u všechno, rozmezí -100 až -900 ms. Dokonce v jednoho filmu jsou různě posunuté různé audio stopy. Netušíte, proč se to takto dělá? Nemůžete někdo zkusit nahrát stejný pořad v DVB-T a DVB-S na combo STB, jestli tam bude stejné hodnoty posunu?


    Jen upozorním, že to není problém STB. Při přehrávání TS jak v STB tak v PC je vše OK, problém nastane až po reenkódování, takže je to nástrojem, který na to asi dlabe. Teď prosím neřešte, co to je za nástroj apod., jde mi jen o to, z jakého důvodu je to už v TS rozjeté (přehrávače si to přečtou a patřičně nastaví).
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 30-09-2012 v 14:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Máš tam zřejmě drop-outy obrazu. Taky každý TS nejprve převádím na PS a potom reenkoduji (ProCoder) a po zpětném muxu mi původní demuxnuté audio vždy sedí. Ale taky se mi to už stalo - u jednoho seriálu z RTL2, když byla bouřka a asi na 3 místech jsem měl zakostičkování, tudíž to pak nesedělo a musel jsem potom to audio prostřihat a sesadit (na hubu). Že to hraje dobře z STB je logické - řídí se podle flagů s časy paketů v tom streamu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Na střih bez reenkódování mohu doporučit VideoReDo TVSuite, audio a video vždy sedí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Ne, ne, ten problém je už v přímo v ukládaném TS streamu, už přímo v něm je uložen ten posun (v hlavičce) a to mi vrtá hlavou:

    Audio #1
    ID : 2930 (0xB72)
    MenuID/String : 13107 (0x3333)
    Formát : MPEG Audio
    Format_Version : Version 1
    Format_Profile : Layer 2
    Format_Settings_ModeExtension : Intensity Stereo + MS Stereo
    CodecID : 4
    Duration/String : 1mn 7s
    Bit rate : 96,0 Kbps
    Kanál(y) : 1 kanál
    Sampling rate : 48,0 KHz
    Video delay : -418ms
    StreamSize/String : 792 KiB (4%)
    Jazyk : Czech


    Detail:


    ID : 3209 (0xC89)
    Celý název a cesta : E:\Work\Download\Ukazka.ts
    Formát : MPEG-TS
    Velikost souboru : 20,9 MiB
    Duration/String : 1mn 7s
    Celkový BitRate : 2 588 Kbps


    Video
    ID : 2929 (0xB71)
    MenuID/String : 13107 (0x3333)
    Formát : MPEG Video
    Format_Version : Version 2
    Format_Profile : Main@Main
    Format_Settings_BVOP/String : Ne
    Format_Settings_GOP : M=1, N=33
    CodecID : 2
    Duration/String : 1mn 7s
    Bit rate : 2 266 Kbps
    BitRate_Maximum/String : 15,0 Mbps
    Šířka : 720pixely
    Výška : 576pixely
    Poměr stran : 4:3
    Frame rate : 25,000 fps
    Standard : PAL
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Interlaced
    ScanOrder/String : Top Field First
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.219
    StreamSize/String : 18,1 MiB (87%)


    Audio #1
    ID : 2930 (0xB72)
    MenuID/String : 13107 (0x3333)
    Formát : MPEG Audio
    Format_Version : Version 1
    Format_Profile : Layer 2
    Format_Settings_ModeExtension : Intensity Stereo + MS Stereo
    CodecID : 4
    Duration/String : 1mn 7s
    Bit rate : 96,0 Kbps
    Kanál(y) : 1 kanál
    Sampling rate : 48,0 KHz
    Video delay : -418ms
    StreamSize/String : 792 KiB (4%)
    Jazyk : Czech


    Menu
    ID : 2928 (0xB70)
    MenuID/String : 13107 (0x3333)
    Duration/String : 1mn 7s
    List/String : 2929 (0xB71) (MPEG Video) / 2930 (0xB72) (MPEG Audio, Czech) / 2931 (0xB73) (MPEG Audio, English)
    Jazyk : / Czech / English
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Už tu na fóru kdysi probíhala diskuze o tom, že TV stanice zpožďují zvuk oproti obrazu kvůli tomu, že už se počítá s tím, že videoobvody televizorů potřebují nějaký čas na zpracování obrazu. Mediainfo mi u mých nahrávek bohužel nezobrazuje informaci o zpoždění zvuku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Já tedy mám Audiodelay u mých nahrávek z německých FTA DVB-S vždy 0 ms. Těch -418 ms už je sakra dost - to je více jak 10 frames. Ale když to víš o kolik, není přece problem to tam při multiplexu nasadit zpátky stejně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    JJ, není to problém posunout, šlo mi jen o princip, proč to tam je (a proč se to tak liší).

    Jen pro zajímavost - teď jsem nahrával na úplně jiném stroji (PC s DVB-T tunerem) z ČT1 a je tam:
    Audio
    ID : 273 (0x111)
    MenuID/String : 257 (0x101)
    Formát : MPEG Audio
    Format_Version : Version 1
    Format_Profile : Layer 2
    CodecID : 3
    Duration/String : 1h 37mn
    Bit rate : 192 Kbps
    Kanál(y) : 2 kanály
    Sampling rate : 48,0 KHz
    Video delay : -281ms
    StreamSize/String : 134 MiB (5%)
    Jazyk : Czech
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To maj´ ti CZE-broadcasteři to vysílání akosi pokakané... (+smajlik s kroutící hlavou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Stando asi nejen broadcasteři. Kdysi jsem zkoušel k nějakým divx připojit český zvuk a vždycky bylo nutno nastavit delay té připojované zvukové stopy. Na zdrojovém webu většinou psali o kolik msec je nutno zvukovou stopu posunout. A když ne, tak první zmuxování, pak pustit ve vlc a následně přes Nástroje->Synchronizace stopy doladit zvuk na ústa herců, poznačit posun a ten pak aplikovat na nový mux. Obvykle to stačilo. Takže není to jen záležitost vysílání, je to tak i na DVD kde je více zvukových stop.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    ...Takže není to jen záležitost vysílání, je to tak i na DVD kde je více zvukových stop.
    Jak kde a jak to kdo udělá. U DVD když je, tak je to do plusu a max. o pár framů (nikoli do minusu jako to má Kamil) a obvykle se to dá snadno obejít přidáním 40, 80 až 120 ms ticha na začátek a je po vtákách (Delay = 0).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. posun titulků
    Od terryjohn v sekci Titulkování
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-12-2009, 11:38
  2. Posun zvuku
    Od mikar v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-11-2006, 11:21
  3. Zachytávání streamu
    Od Jarda H. v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-11-2005, 18:18
  4. malý posun taky posun
    Od Pave v sekci Filmy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-04-2005, 21:11
  5. Posun titulků sup
    Od x-man v sekci Titulkování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-04-2005, 19:56