Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: Propojení PC s TV = Displayport - nejde zvuk + malý obraz

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    Dobrý den,

    rozhodl jsem se, že si propojím TV s PC, abych si mohl zahrát hry na velké obrazovce.
    Objednal jsem si 10m dlouhý HDMI kabel PremiumCord HDMI A - HDMI A (v. 1,4) M/M - 10m (http://www.czc.cz/premiumcord-hdmi-a.../81251/produkt) a Gamepad Logitech Wireless F710.
    Dnes jsem chtěl propojit kabel mezi PC a TV a žil jsem v přesvědčení, že má Grafika Amd Radenon 6900 HD má 2x HDMI, ale ona má 1x HDMI a 1X Displayport . Zajel jsem tedy do TS Bohemia a koupil redukci Premiumcord (http://www.mall.cz/dvi-hdmi-kombinac...yport-hdmi-m-f). Nastavil jsem TV jako hlavní monitor a přepnul na HDMI na zapnuté TV.

    Obraz byl OK, ale nebyl přes celou obrazovku, měl okolo černý rám = obraz nebyl roztáhlý.
    Dále jsem zjistil, že nejde zvuk z Tv, ale z reproduktorů od PC. Různě jsem četl na fórech, že je problém v redukci a některé nepřenáší zvuk.

    Máte tedy prosím nějakou užitečnou radu, ať už ohledně černého rámu nebo absence zvuku?

    TV = Panasonic TX-P42S30E (http://plazmove-televize.heureka.cz/panasonic-tx-p42s30e/)
    PC: Win 7 - 64bit
    Grafika: Grafika Amd Radenon 6900 HD
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    1) Cierny ram sa tu riesil naozaj velakrat, zle si hladal. Pozri nastavenia TV (nastav just scan) a zaroven nastavenie ovladaca catalyst (vypnut zoom). Bude to v jednom, druhom, alebo v oboch nastaveniach.
    2) Redukciu si kupoval zbytocne. Mal si HDMI zapojit do TV s kablom, ktory si uz predtym kupil (HDMI->HDMI) a displayport pouzit na prepojenie povodneho monitora (ak monitor nema displayport kupit redukciu Displayport->DVI)

    AMD grafika je na prenos zvuku idealna, vytvori virtualnu zvukovku, cez ktoru poses audio (uvidis ju aktivnu po pripojeni kabla do TV).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 25-09-2012 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Díky za reakci. Já tam tedy hodně četl že se musí vypnout převzorkování, ale nikde ho v menu nemám... Prý Menu->Nastaveni->Dalsi nastaveni->Prevzorkovani 16:9 = ale není to tam a jinde jsem v menu či nastavení nenašel. Možná moje TV nemá takovou funkci.

    !!!!!! Tak už jsem našel a převzorkování je VYPNUTO! Našel jsem pod Menu / Obraz / Rozšířené nastavení / převzorkování 16:9 = vypnuto
    Naposledy upraveno uživatelem MrPierc: 25-09-2012 v 20:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    TV: Viz manuál, strana 32
    PC: Nastavení v ovladačích grafické karty jsi si procházel a kontroloval? Musíš mít přímo drivery od ATI s Catalyst Control Center, ne ty standardní z Windows.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 25-09-2012 v 20:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Catalyst Control Center_možnosti měřítka.jpg 
Zobrazení: 1071 
Velikost: 196.8 KB 
ID: 19893

    KamilZ: Drivery mám aktuální a od ATI/AMD, ale poté jsem to našel dle tvého odkazu. Já jsem na to koukal již dříve v control center, ale bylo to zašedlé - neaktivní. Dal jsem zvětšení na maximum a nyní je to přes celou TV. Velice ti děkuji. Ještě ten zvuk aktivovat a můžu začít hrát Tony Hawk Pro Skater HD na mé milované TV
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    1) Cierny ram sa tu riesil naozaj velakrat, zle si hladal. Pozri nastavenia TV (nastav just scan) a zaroven nastavenie ovladaca catalyst (vypnut zoom). Bude to v jednom, druhom, alebo v oboch nastaveniach.
    2) Redukciu si kupoval zbytocne. Mal si HDMI zapojit do TV s kablom, ktory si uz predtym kupil (HDMI->HDMI) a displayport pouzit na prepojenie povodneho monitora (ak monitor nema displayport kupit redukciu Displayport->DVI)

    AMD grafika je na prenos zvuku idealna, vytvori virtualnu zvukovku, cez ktoru poses audio (uvidis ju aktivnu po pripojeni kabla do TV).
    Děkuji za reakci.

    Mám dotaz k tvému bodu 2:
    1) Když tedy propojím HDMI/HDMI (samec/samec) kabelem TV + grafiku v PC měl by se vézt i zvuk bez problému?
    2) Můj monitor Fujitsu Display SL3260W má jen 2x HDMI = to znamená, že musím sehnat kabel HDMI/DisplayPort (samec/samec) = nechápu proč DP/DVI, protože mám na Grafice HDMI a DP vstup. Nebo jsem něco přehlédl?
    3) Bude horší kvalita obrazu, když propojím monitor do PC přes DisplayPort oproti dřívější kombinaci HDMI/HDMI? Předpokládám, že ne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    1) ano
    2) je to tak ako pises. Nevedel, som ze mas monitor s HDMI vstupom (nikde to nepises), bezny standard je DVI vstup. Ano, v pripade HDMI pouzi ten prevodnik, co uz mas.
    3) Tak. Je to bez straty kvality.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    vivid.sk: Děkuji za info, hned zítra zkusím a podám informaci o výsledku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Zvuk je třeba zapnout v Zařízení pro přehrávání jako Výchozí zařízení zvolit HDMI output, potom po HDMI jdou zvuky přehrávačů apod, v PC bednách zůstávají systémové zvuky. Nepodařilo se ale mi docílit stavu, kdy by totéž šlo jak z beden u PC, tak i po HDMI, tedy klonování. Grafika je ATI Radeon HD 5700.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AMD HDMI UOTPUT.jpg 
Zobrazení: 1789 
Velikost: 86.7 KB 
ID: 19894

    Dnes jsem tedy udělal toto:
    1) propojil TV a PC přes HDMI/HDMI
    2) propojil Monitor Fujitsu Display SL3260W s grafikou Amd Radenon 6900 HD přes HDMI kabel, který na konci má redukci na Displayport a ten jsem zapojil do grafiky
    3) Znovu jsem zvětšil měřítko na TV kvůli novému zapojení
    4) Také mě napadlo, že musím nastavit HDMI output v zařízení pro přehrávání - pustil jsem hudbu, ale hudba se spustila přes monitor (mám tam dva malé stereo reproduktory v součásti monitoru), čekal jsem tedy, že když nyní půjde TV přes HDMI/HDMI musí přece jít zvuk tudy, ale on si nyní našel cestu přes Displayport - to nechápu. Myslel jsem si, že HDMI nebude dělat problém.

    = Což znamená, že přes Displayport redukci zvuk jde, ale do TV to nechce pustit zvuk. Nemá se někde nastavit v Catalyst Control Center zvuk po jakém kabelu/výstupu?
    = Což také zamená, že ať zapojím monitor přes Displayport nebo HDMI zdířku v grafice a nastavím output v zařízení pro přehrávání jako hlavní, stekně jde zvuk jen přes repráky v monitoru a ne v TV.
    Naposledy upraveno uživatelem MrPierc: 26-09-2012 v 07:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Je to jednoduche. Pokial ti ide zvuk z inych repro, mas nastaveny zly vystup v danej aplikacii. Skontroluj nastavenie systemu (tak ako je to na tom obrazku, je to dobre), ale aj v samotnej aplikacii, kedze je mozne vybrat samotnu "zvukovku" vo vacsine aplikacii.

    Odkusaj predtym v samotnom Windowse, ci zvuk ide z TV (je tam test repro, ked kliknes na "konfigurovat").



    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    Nepodařilo se ale mi docílit stavu, kdy by totéž šlo jak z beden u PC, tak i po HDMI, tedy klonování.
    To sa neda spravit (teda bezne to nejde). To by si musel posielat sucasne zvuk do oboch zvukoviek.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    vivid.sk:

    1) Takže když například přehrávám hudbu přes Jetaudio a zvuk se po nastavení AMD HDMI Out dere přesto skrz monitor, musím přímo v aplikaci přehrávače nastavit jiný výstup a to na TV? Musím to pak speciálně nastavovovat i u hry v menu nebo to lze nějak přes Win?

    2) Také jsem zjistil, že při připojení HDMI do PC a HDMi do TV na mne vyskočí tato hláška:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NO.jpg 
Zobrazení: 447 
Velikost: 61.2 KB 
ID: 19895
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    A prolezl jsi CCC? Máš CCC přepnut na rozšířený režim? Co máš v nastavení na obrázku z #11 když klikneš na "Konfigurovat" a "Vlastnosti" na zařízení "AMD HDMI Output"? Zkoušel jsi zobrazit všechna zařízení - na obrázku v #11 kliknout na prázdné místo (červeně ) a zobrazí se Ti kontextová nabídka, tak tam povol vše a podívej se, jaká zařízení ještě máš:
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Audio.png 
Zobrazení: 494 
Velikost: 50.5 KB 
ID: 19896
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Citace Původně odesláno od MrPierc Zobrazit příspěvek
    jiný výstup a to na TV?
    skontroluj nastavenia, aby zvukovka bola "AMD HDMI", pripadne "Default sound device". Vtedy to posiela na predvolene zariadenie.

    2) to nieje dobre. Trosku tomu nerozumiem, kedze mas original kabel HDMI->HDMI. Skus zapojit HDMI kabel do ineho vstupu v TV. V kazdom pripade, najprv skus ten test zvuku, o ktorom som hovoril. Pokial to to nepojde tam, nemusis sa dalej namahat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. propojení pc a lcd nejde zvuk
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 18:17
  2. Samsung le32a455- propojení a nejde zvuk
    Od hobys v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2010, 16:04
  3. winfast dtv2000h jde zvuk ale nejde obraz
    Od weri29 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 08:08
  4. nejde zvuk ale obraz ano. TV tuner asi conexant
    Od xkrchnav v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-12-2005, 08:45
  5. Fly 2000 TV, nejde mi obraz,pouze zvuk
    Od jirojo v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-10-2005, 19:47