Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: propojení zvuku DVD přehrávač Gogen a domácí kino Orava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    17

    dobry den pomáham známemu s propojením DVD přehrávače Gogen DXHS 607 http://www.obchodni-dum.cz/dvd-prehr...hs-607/z54643/
    a domácího kina Orava DAV 102 http://www.orava.info/cz/default.asp...plname=dav-102
    chtěl bych se zeptat jestli je nějaká možnost propojit ten přehrávač na domácí kino aby hralo ze všech bedýnek?
    diky

    gogen

    ORAVA








    dívám se na výstup z Gogena koaxial ale na oravě je psáno koaxil výstup(potřeboval bych vstup) ale na obrázku k němu mají přopojený MD deck jako by byl vstupní

    škoda že bedýnky od oravy mají konce drátků zakončeny na holo-odizolovaný drát- protože na gogenu je 5.1 výstup ale na cinche
    Naposledy upraveno uživatelem mixik: 16-09-2012 v 15:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    na gogene mas nf vystup .. repraky musis pripojit na zosilovac ..

    potrebujes prepojit coaxicalny vystup na gogene s coaxialnym vstupom na orave .. ak taky je .. neni to vidno na tych obrazkoch .. alebo opticky .. ale podla toho posledneho obrazku ma orava len coaxialny vystup .. a opticky vystup (volitelny) .. takze nema ziaden digitlny vstup .. takze to mozes vyhodit von z okna ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,264

    Myslím, že do té Oravy "pravý" 5.1 nijak nedostaneš (pokud jsi poslal všechny snímky konektorů). Maximálně Dolby ProLogic, které jede přes stereo.

    Ale oba dva produkty už zaslouží odpočívat na jiném místě
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Orava má popisy konektorů zřejmě neúplné, protože má výstupy na video, ale vstup žádný. Napiš přesný typ té Oravy. A jak píše KamilZ, audio asi jen Prologic. Jo, vidím, že jsi dal odkazy.

    Edit: Proč ten Gogen, když to Orava vše v sobě?
    Naposledy upraveno uživatelem mirekv: 16-09-2012 v 16:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    Orava má popisy konektorů zřejmě neúplné, protože má výstupy na video, ale vstup žádný. Napiš přesný typ té Oravy. A jak píše KamilZ, audio asi jen Prologic. Jo, vidím, že jsi dal odkazy.

    Edit: Proč ten Gogen, když to Orava vše v sobě?
    orava nemá hdmi k propojení s TV
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Proč potřebuješ HDMI do TV? To má význam u HD, třeba BD přehrávač, u DVD stačí v pohodě component.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,483

    ... a dokonca aj komponent prenesie HD
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od mirekv Zobrazit příspěvek
    Proč potřebuješ HDMI do TV? To má význam u HD, třeba BD přehrávač, u DVD stačí v pohodě component.
    jsem opravdu laik mužete doporučit tedy nějaký kabel,ale to by bylo jen video? a to je lepší než SCART porotože tím to bylo zkoušeno ale obraz oničem(SCART-
    SCART)

    něco takového

    http://www.alza.cz/propojovaci-kabel...5-m-d79486.htm
    Naposledy upraveno uživatelem mixik: 17-09-2012 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,483

    Citace Původně odesláno od mixik Zobrazit příspěvek
    SCART-SCART
    SCART -> SCART nevravi nic o type prepojenia.

    Moze tadial ist:
    - kompozit (alebo jeden zlty cinch kabel), co ja najhorsie mozne prepojenie, hned za modulovanym signalom.
    - komponentne RGB, (alebo 3x cinch kabel). RGB ale nevie preniest HD signal.

    Ine mozne prepojenie mimo SCARTu:
    - komponentne prepojenie YPbPr (3 cinch kable), je najlepsie mozne analogove prepojenie, ktore umoznuje preniest aj HD rozlisenie.

    K tymto kablom treba nasledne este 2x cinch / na analogove audio.


    Samozrejme, idealne je pouzit digitalne prepojenie (ak je ta moznost) cez HDMI kabel, a obist vsetky DA-AD prevodniky, automaticky sa v kabli prenasa aj zvuk.

    Tolko "vseobecne" poucky.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 17-09-2012 v 21:12 Důvod: redesign
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    17

    ................jěště takový snad ne uplně blbý dotaz kdybych chtěl na přehrávání ten Gogen - nějaký kabel který by měl na jedné straně cinche pro ten výstup 5.1(z gogena) a na druhé straně holé dráty do bedýnek od Oravy to asi ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,483

    To nepojde, kedze vystup je nezosileny! (tzv pre-out). Tieto vystupy sa pripajaju do multikanaloveho zosilnovaca (tzv AVR), ktory signal zosilni.

    Ta Orava je presne ten shitny AIO, ktory nedoporucujem kupovat ani pre svokru. Ak ti odide mechanika, je to nepouzitelne (ani samotne repro, kedze su to sunty, SW je aktivny - tiez nepouzitelne).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 17-09-2012 v 21:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    SCART -> SCART nevravi nic o type prepojenia. Moze tadial ist kompozit (jeden zlty kabel), co ja najhorsie mozne prepojenie, hned za modulovanym signalom.
    Alebo to moze byt komponentne RGB, kazda zlozka jednym kablom, RGB ale nevie preniest HD signal.

    Naopak, pri komponentnom prepojeni YPbPr (3 cinch kable), co je najlepsie mozne analogove prepojenie, ktore umoznuje preniest aj HD rozlisenie.

    K tymto kablom treba nasledne este 2x cinch / na analogove audio.

    diky stručné výstižné


    Samozrejme, idealne je pouzit digitalne prepojenie (ak je ta moznost) cez HDMI kabel, a obist vsetky DA-AD prevodniky, automaticky sa v kabli prenasa aj zvuk.

    Tolko "vseobecne" poucky.
    diky stručné výstižné
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vivid.sk: nejen pro svokru, ale ani pro tchyni ne!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    17

    komponentne prepojenie YPbPr (3 cinch kable)
    něco takového http://www.mall.cz/elektro-komponent...-3xrca-m-24k-g
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,483

    Ano, presne take (nekupuj prilis dlhe, ak to nieje nutne).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení Notebook - domací kino
    Od Standart v sekci Projektory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-02-2012, 06:00
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-06-2011, 20:51
  3. Plazma: Propojeni : plazma - domácí kino
    Od klok0 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2010, 07:47
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 11:12
  5. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2004, 17:57