ještě k frekvenci. Slyšel jsem, že když má tv 3D, tak musí mít minimálně 100 Hz.
ještě k frekvenci. Slyšel jsem, že když má tv 3D, tak musí mít minimálně 100 Hz.
To jsi slyšel, ale k aktivnímu 3D, u pasivu je to přesně opačně - stačí málo. Minimálně pro klasiku, teď nevím jestli i pro režim 1080i LG.
no v tom 540p to musi byt tiez dvojnasovne , kedze sa zobrazuju polsnimky za sebou ..
Proč by to v 540p mělo být dvojnásobné? Nic se tam nepřepíná/nebliká, je tam zobrazen vždy celý snímek, takže to přeci musí jezdit i na 50Hz. Když to přeženu, tak kdyby ten panel měl 25Hz a do TV šlo 1080p@25fps v SBS (pro 540p), tak musí v pohodě jezdit. Teď se bavím o panelu, ne o frekvenci pro zpracování obrazu (CMR/MCI) apod.
kamil : no ved musis zobrazit 2x tolko snimkov lebo davas napred jeden polsnimok , potom druhy .. iste na zobrazenie 25fps potrebujes 50hz ..cize 2x tolko ..
Ale já jsem psal "p" a bavím se o panelu (obecně, ne LG), ne o elektronice. I pro @50i Ti podle mě bude stačit 50Hz panel se 100Hz elektronikou. 100Hz panel potřebuješ až na ten spec. režim LG 3D s 1080i.
kamil : tomu co si napisal , vobec nerozumiem ..
Zkusím rozepsat, jak to myslím. Jen připomenu, že řešíme, zda je pro pasivní 3D potřeba 100Hz panel. Podle mě ne, podle Tebe ano. Teď neřešíme režim LG s 1080i. Standardní pasivní 3D zobrazuje najednou jeden snímek pro obě oči, nic nepřepíná, neměl by vznikal crosstalk a při FULL HD se zobrazuje v jedom snímku 540 řádků pro každé oko, takže 1/2 počet řádků z 1080.
Pokud je zdroj progresivní, tak až do 50p není myslím co řešit, prostě to pojede 1:1 na 50Hz a stejně bude 1/2 řádků zahazovat. Pokud je zdroj prokládaný (půlsnímky), tak při FULL SBS, HALF SBS (L/R) nebo FP (Frame Package) díky tomu, že pasivní 3D zobrazí jen 540 řádek, tak jí vlastně stačí půlsnímek (který má těch 540 řádků) a v podstatě může zobrazovat pouze všechny tyto půlsnímky, akorát na rozdíl od 50p nebude nic zahazovat. Zajímavé je to u 50i při HALF Top/Bottom formátu (v rámci jednoho půlsnímku přijde pouze 270 řádků pro jedno oko). Tady může TV postupně překreslovat každým půsnímkem sudé a liché řádky. Opět nevidím, jakou by v tomhle měl nějakou výhodu 100Hz panel.
Pokud vezmu specialitu LG s 1080i, tak tam už 100Hz panel potřeba je - při 50p ve FULL SBS (L/R), FULL T/B nebo FP TV 1/2 řádků zahazuje. Tím pádem při 100Hz panelu tu 1/2 zahazovat nebude, zdvojnásobí frekvenci a tu druhou polovinu také zobrazí v druhém, vloženém snímku a tím vznikne ten jejich 1080i.
Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 06-09-2012 v 20:58
Pytkin: teď nechápu já, co není 1080i ale je 540p? A proč by na 540p měl být potřeba 100Hz panel, viz můj předchozí příspěvek?
Pozn:Původní tvrzení tazatele bylo, že 3D potřebuje 100Hz panel a s LG to nemělo nic společného..
kamil : no to LG zobrazovanie je 540p .. nie 1080i ..
Sorry, stále nechápu. Pokud je 540p tak j čemu potřebuje 100Hz panel? Opět viz #739.
ja som nehovoril ze treba 100Hz panel .. ja som len hovoril , ze panel musi mat 2x frekvenciu ako video .. lebo za zobrazuje obraz na 2x .. parne riadky a neparne zvlast ..
A proč by TV při vstupu 50i/p měla mít 100Hz panel, viz #739 (prostřední odstavec), nechci to tady znovu rozepisovat.
Přesunul jsem to bokem, ať neděláme chaos ve vlákně o LM6x0.
Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 07-09-2012 v 11:19
no sak aby zobrazila vsetky riadky .. taky ojeb vymysleli hosi v LG ..