Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Vypadávání signálu - dekód.modul Neotion Skylink + karta Irdeto Ice Skylink

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    30

    Také Vám tak vypadává signál?
    Mám TV SAMSUNG UE40D6570, přímo v ní strčený dekódovací modul Neotion (CI plus) CA Skylink a v něm kartu Skylink Irdeto Ice.
    Několikrát denně - týdně, jak kdy, vypadne signál.
    Pomůže jen vypnout a zapnout TV.
    Máte to také tak?
    Pomůže koupit jiný dekódovací modul?
    Nebo třeba pomůže něco rychlejšího než vyp-zap TV (než to naběhne...je to přece jen doba, nějaká ta hláška)?
    Díky za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Mám v Panasoniku CAM Mascom a kromě pomalého přepínání kanálů žádný problém. Tobě vypadává signál, nebo se ti objevuje hláška, že vysílání je kódované ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    ak si poviem, že kabeláž smerom od Tv do LNB je OK, tak potom problém s interným tunerom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,148

    na rozdiel od bývalého analogu cez anténu je dnes skutočne dôležité čo ti vlastne vypadáva:
    - je to skutočne "výpadok signálu"???? vidíš niekde v TV že signál (nejaký zobrazovač signálu) ukazuje nulu?
    - čo iné FTA stanice? CT24, TA3 a pod
    - všetky družice, všetky transpondéry?

    na toto si musíš sať najprv odpoveď potom možno seriozne hľadať. nám to naozaj nikomu nerobí. ani kecy na parabole typu "zas do toho vrtají (myslené na SkyLink)" sú blbosť- do ničoho tam nevrtajú.
    začať môžeš naozaj F-konektromi ako píše jarino.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    28

    Dobrý den, mám zcela identický problém. Najednou se zasekne obraz, pak zčerná obrazovka a objeví se hláška, že je to zakódované. Samozřejmě, že nekódované programy jedou, takže to vidím jen na ten modul...Pr=oblém je i v tom, že to nedělá pravidelně, prostě sem tam a nejhorší je to např. u timeshiftu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    30

    Kabelaz je v poradku. Myslim si ze blbne ten dekod. modul. Ale nez za cca 1000,- Kc koupim "na zkousku" novy, chci vedet jestli to vubec pomuze a jaky je spolehlivejsi, zda treba ten Mascom apod. Clovek co dela satelity take rikal ze jak je strcena karta primo do TV s tim dekod. modulem, tak to casto vypadava. Ze kdo ma zvlast krabici-satelit, tak ne. Coz se u nas doma presne potvrdilo, na druhe TV (v druhe mistnosti) kde satelit. prijimac mame, tam to nikdy nevypadlo. Doufam ze to pisu dobre. Az to zase vypadne, opisu presne hlasku a zkusim i to CT24 .... Ale mam to same co pise "Tomekkk" = zcerna obrazovka a naskoci hlaska o zakodovani. Pomuze jen VYP/ZAP televizi.
    Predem vsem dekuji za rady, jste fajn!!!
    Proto mne zajima: JINY DEKODOVACI MODUL pomuze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,148

    Citace Původně odesláno od Tomekkk Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, mám zcela identický problém. Najednou se zasekne obraz, pak zčerná obrazovka a objeví se hláška, že je to zakódované. Samozřejmě, že nekódované programy jedou, takže to vidím jen na ten modul...Pr=oblém je i v tom, že to nedělá pravidelně, prostě sem tam a nejhorší je to např. u timeshiftu
    Tak si to chlapci ujasnite:
    1/ Didi píše, že mu vypadne signál
    2/ Tomekkk píše, že sa zasekne obraz a objaví sa hláška "zakodované".

    Takže buď didi píše bludy alebo nemáte identický problém.
    U tomekkk je to jasné zlyhanie dekodovania. To je to o čom je tu písané v každom kúte fóra - zásadne kupovať TV+CI-modul+kartu u jedného predajcu. Inak sa to nedá reklamovať, každý predajca sa bude vyhovárať na iný kus hardware. TV sú známe tým, že kompatibilita modul+karta+TV je vývojárom sw TV vzdialený pojem a DVB-S tuner je tam len aby sa to dalo v manuále zaškrtnúť ale inak nepoužiteľné.
    ak si to kúpil spolu tak to tam reklamuj a chci chodivú kombináciu - najskôr vymeniť modul. Inak sa ti môže stať, že budeš meniť moduly za vlastné do aleluja.

    U didiho stále platí začni F-konektormi alebo si ujasni čo ti vlastne nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    30

    Takze mne to dela:
    1) zasekne se obraz
    2) zcerna obrazovka
    3) napise: "zakodovany signal"
    4) pomuze jen vypnout/zapnout TV
    CT24 a TA3 jdou (zdarma programy jdou)
    Napr. HBO, Spektrum ... nejdou

    (Mam opravdu to co pise Tomekkk:
    Dobrý den, mám zcela identický problém. Najednou se zasekne obraz, pak zčerná obrazovka a objeví se hláška, že je to zakódované. Samozřejmě, že nekódované programy jedou, takže to vidím jen na ten modul...Pr=oblém je i v tom, že to nedělá pravidelně, prostě sem tam a nejhorší je to např. u timeshiftu)

    Omlouvam se pokud to bylo poprve nazvano jinak, byla myslena stejna vec ale asi zvolena spatna slovicka..., pardon.
    Takze je to zakodovani kanalu !!!
    ??? OTAZKA: Pomuzu si zakoupenim noveho dekodovaciho modulu (napr. toho Mascom?) ??????????????????
    Prosim berte v uvahu ze reklamaci delat nebudu, diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Didi747 :
    nemám televizor Samsung, ale podle toho co píšeš dělá problémy CA Modul Neotion CI+ (tu na fóru můžeš najít hodně nespokojených majitelů). Na modul Mascom si zatím snad nikdo nestěžoval. Mně vadí u modulu Mascom (ale podle diskuze, která tu kdysi probíhala je to běžné i u jiných CA Modulů) pomalé přepínání kanálů a delší doba rozkódování při změně klíčů (ve srovnání s interní čtečkou DVB-S přijímače Vantage je to katastrofa - u Vantage o změně klíčů vůbec nevím a přepínání kanálů je minimálně 4x rychlejší ). Rozhodně není běžné, aby jsi musel vypínat televizor apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    30

    Takze mam vyzkousen i dekodovaci modul MASCOM a s tim mam problem, nenacetlo mi to ani jeden HD kanal. Karta Neotion co zatim mam nacte v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od Didi747 Zobrazit příspěvek
    Takze mam vyzkousen i dekodovaci modul MASCOM a s tim mam problem, nenacetlo mi to ani jeden HD kanal. Karta Neotion co zatim mam nacte v pohode.
    Nenačetlo, jako že nerozkódovalo ? Jestli ti modul SD kanály rozkóduje a HD ne, tak nejdřív zkus takzvaně restartovat televizor i s vloženým modulem Mascom - vytáhni televizor na 15s z elektrické sítě. Pak spusť třeba ČT1, nebo ČT2 a dej tomu čas na načtení nových zápisů. Pak zkus, jestli už ti CA modul rozkóduje i HD kanály, které má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    30

    Ano, nerozkodovalo. Zkouseli jsme vsechno (vypnout TV.. i ze site ...s modulem i bez.. nechat na CT1.. menit karty a vsechny mozne kombinace...), verte mi. Uz nemam tu kartu MASCOM u sebe. Karta Neotion slape dobre, jen obcas vypadava a to jsme chteli taky zlepsit, ale asi to nechame jak to je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    17

    Ahoj, posílám svoje zkušenosti s televizí Samsung UE46D6530 a CAM moduly.
    Zkoušel jsem MASCOM CRYPTOWORKS/IRDETO (firmware 1. 23) - neuměl dekódovat HD programy, SMIT IRDETO+ Skylink (firmware 4.2.4.3) - televize s ním nechtěla naběhnout, po aktualizaci firmware televize se televize normálně zapnula (fungovalo od firmware uvolněném v lednu 2012, tuším verze 1018, aktuální verze je 1021.1) , ale přetrvávaly problémy při přepínání programů - často se na nějakou chvíli ukazovalo zakódovaný signál. Začal jsem tedy používat NEOTION+ Irdeto Skylink (dováží Mascom) (firmware 01.00.08) - s ním se ale stává, že několikrát denně vypadne obraz a ukáže se zakódovaný signál a také dlouho trvá přepínání programů. Dneska jsem si koupil TECHNISAT TECHNICRYPT CI+ a i když po vložení a zapnutí TV trvalo ověřování asi 1,5 minuty, po dalších zapnutích televize se už nic neukazuje, rychle přepíná a zdá se, že modul funguje skvěle, bez výpadků! Budu testovat a kdybych na něco narazil, písnu . Jo a kartu mám Skylink Standard HD (IR), s ICE to bude stejné, ta funguje v čtečkách Irdeto i Cryptoworks.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    30

    Pro DaSat: Perfektni, diky, takovyhle souhrn tady byl presne potreba! Budu cekat az poradne otestujes ten modul TECHNISAT TECHNICRYPT CI+. Nam treba nas Neotion tyden nic neudelal ale uz zase zacal vypadavat. Mam velkou radost ze jsi takhle popsal vsechny mozne typy modulu a ze mas presne stejne zkusenosti s Mascomem a s Neotion-uz mi to budou ostatni verit Dej prosim vedet jak se bude chovat ten TECHNISAT, diky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od DaSat Zobrazit příspěvek
    Ahoj, posílám svoje zkušenosti s televizí Samsung UE46D6530 a CAM moduly.
    Zkoušel jsem MASCOM CRYPTOWORKS/IRDETO (firmware 1. 23) - neuměl dekódovat HD programy, SMIT IRDETO+ Skylink (firmware 4.2.4.3) - televize s ním nechtěla naběhnout, po aktualizaci firmware televize se televize normálně zapnula (fungovalo od firmware uvolněném v lednu 2012, tuším verze 1018, aktuální verze je 1021.1) , ale přetrvávaly problémy při přepínání programů - často se na nějakou chvíli ukazovalo zakódovaný signál. Začal jsem tedy používat NEOTION+ Irdeto Skylink (dováží Mascom) (firmware 01.00.08) - s ním se ale stává, že několikrát denně vypadne obraz a ukáže se zakódovaný signál a také dlouho trvá přepínání programů. Dneska jsem si koupil TECHNISAT TECHNICRYPT CI+ a i když po vložení a zapnutí TV trvalo ověřování asi 1,5 minuty, po dalších zapnutích televize se už nic neukazuje, rychle přepíná a zdá se, že modul funguje skvěle, bez výpadků! Budu testovat a kdybych na něco narazil, písnu . Jo a kartu mám Skylink Standard HD (IR), s ICE to bude stejné, ta funguje v čtečkách Irdeto i Cryptoworks.
    Popsal jsi to hezky, jen ještě vyzkoušej (pokud můžeš) záznam na externí HDD(FLASH DISK), protože právě CA Moduly CI+ s tím někdy dělají problémy. TECHNISAT je prostě špička, škoda že nějakou dobu nebyly jejich moduly na trhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2012, 16:15
  2. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 01-01-2012, 21:36
  3. Samsung LE40C6900 + CAM modul + Skylink Irdeto karta
    Od maxipes6 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 23:00
  4. DVB-S: ARIVA200 a IRDETO karta Skylink
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-05-2011, 21:39