WinFast TV2000XP Expert - tuhnutí systému
Koupil jsem si kartu WinFast TV2000XP Expert a od té doby mi tuhne systém (Win XP Home SP2). Po startu mi cca po 10-20 minutách systém totálně zamrzne - pomůže jen reset natvrdo. Zkusil jsem měnit PCI sloty na MB, audio jsem zkusil na CD IN i AUX in (mám integrovanou zvukovku). Stáhnul jsem si nejnovější ovladače a nic nepomáhá. S vlastní kartou nemám žádné problémy - ani s obrazem, ani se zvukem. Prosím poraďte...
Konflikt zařízení. Aplikace tv karty se "pere" s jinou aplikací.
Co máš v mašince za hardware ?, software ? Co kodeky "všechny v jednom" ?
Co máš v mašince za hardware ?, software ? Co kodeky "všechny v jednom" ?
Kodeky mám poslední, co jsem našel - 6.0.2.6. Jinak mám Celeron 2GHz, 512 RAM, MB VIA P4X266E, nVidia GeForce4 MX-440 64MB DDR AGP8x TV-out, zvukovka je integrovaná (VIA AC'97) - pro všechen hardware mám instalovaný nejnovější ovladače. Systém je Windows XP Home Edition (SP2). Nevím všechny aplikace, které by se mohly "prát" - napadá mě PowerDVD, Windows Media Player, WinAmp.
Já mám toto:
TV2000XP-Expert - ta si přinesla své kodeky.
PowerDVD - ten si přinesl své kodeky
WMP - nepoužívám (v mašině mám nějakou předpotopní verzi, která je součástí OS - Win98SE)
Nainstalován samostatný kodek DivX_5.2.x
Nero_5
Kodeky mám poslední, co jsem našel - 6.0.2.6.
To je nějaký "kodek-pack" ? Pryč s ním !
Nemám problém.
Pokud na mašinu instaluješ různé hry a podobně a některé zase odinstalováváš - není to dobré.
TV2000XP-Expert - ta si přinesla své kodeky.
PowerDVD - ten si přinesl své kodeky
WMP - nepoužívám (v mašině mám nějakou předpotopní verzi, která je součástí OS - Win98SE)
Nainstalován samostatný kodek DivX_5.2.x
Nero_5
Kodeky mám poslední, co jsem našel - 6.0.2.6.
To je nějaký "kodek-pack" ? Pryč s ním !
Nemám problém.
Pokud na mašinu instaluješ různé hry a podobně a některé zase odinstalováváš - není to dobré.
nemůže blbnout ta VIA?
na svý mašině jsem v poslední době protočil pěkných pár her a problém s TV kartou nemám.
co takhle konflikt hadrwaru? přerušení etc...?
na svý mašině jsem v poslední době protočil pěkných pár her a problém s TV kartou nemám.
co takhle konflikt hadrwaru? přerušení etc...?
nemůže blbnout ta VIA?
Může. Tyhle hybridy (CPU Intel, čip. sada VIA) dělají "občas" potíže. Také patří zpravidla mezi nejlevnější řešení - vyloženě pro kancelářské účely.
Je otázkou, jak to kdo odinstalovává. Co zůstává v registrech.
Může. Tyhle hybridy (CPU Intel, čip. sada VIA) dělají "občas" potíže. Také patří zpravidla mezi nejlevnější řešení - vyloženě pro kancelářské účely.
Je otázkou, jak to kdo odinstalovává. Co zůstává v registrech.
já odinstalovávám tím, co se dodá ke hře :-).
já bych vsadil na tu VIA sadu. hellpower, zkusil jsi svůj PC projet nějakým testem - třebas Sandra, PC mark nebo něco podobného, co by ten computer pořádně zatížilo?
já bych vsadil na tu VIA sadu. hellpower, zkusil jsi svůj PC projet nějakým testem - třebas Sandra, PC mark nebo něco podobného, co by ten computer pořádně zatížilo?
Sandrou jsem to už párkrát projížděl - všechno bylo v pohodě. Dokud jsem neinstaloval TV kartu, comp mi šlapal jako hodinky.
zkusil jsi svůj PC projet nějakým testem - třebas Sandra,
Prvních 10 minut mu to šlape určitě. Ať vyzkouší grabování - to je nejlepší test. ...ono mu to ale spadne.
Prvních 10 minut mu to šlape určitě. Ať vyzkouší grabování - to je nejlepší test. ...ono mu to ale spadne.
Tak jsem zkusil grabovat - všechno v pohodě. Dneska mi PC vytuhlo zatím jenom jednou - téměř okamžitě po nastartování systému. Na stjeném IRQ jako je TV Karta byl modem (integrovaný na MB), tak jsem to zakázal a od té doby mi to zatím šlape (žádný konflikt to ale nehlásilo). Uvidíme, jak dloho. Mohla by to být příčina toho zanrzání, nebo mám pátrat dál?
Pokud je použito aoutomatické přidělování IRQ, což je u WinXP standard, nehlásí to konflikt, ikdyž dostanou dvě zařízení stejné.
Samozřejmě, že to nemusel být jen tento problém, ale TV karty jsou na sdílená IRQ choulostivé.
Je dobré vždy v BIOSu zakázat ty komponenty MB, které nejsou používá ny....
Stejně bych ale řekl, že se každé PC chová úplně jinak, neboť mně se třeba TV karta hádá s orig. ovladači pro ATI RADEON 9000 Pro.
Takže lovu zdar na řešení problémů.
Samozřejmě, že to nemusel být jen tento problém, ale TV karty jsou na sdílená IRQ choulostivé.
Je dobré vždy v BIOSu zakázat ty komponenty MB, které nejsou používá ny....
Stejně bych ale řekl, že se každé PC chová úplně jinak, neboť mně se třeba TV karta hádá s orig. ovladači pro ATI RADEON 9000 Pro.
Takže lovu zdar na řešení problémů.
Stejně bych ale řekl, že se každé PC chová úplně jinak,
Svatá pravda :-) .
Na stjeném IRQ jako je TV Karta byl modem ....Mohla by to být příčina toho zanrzání,
Asi jo. Ale je to divný, internetové spojení se skládá z jedniček a nul. Zatím nikde "nepátrej", uvidíš za pár dní.
Svatá pravda :-) .
Na stjeném IRQ jako je TV Karta byl modem ....Mohla by to být příčina toho zanrzání,
Asi jo. Ale je to divný, internetové spojení se skládá z jedniček a nul. Zatím nikde "nepátrej", uvidíš za pár dní.
Ten modem jsem zakázal, jsem připojený přes kabel, tak ho nepotřebuju. Zatím díky za spolupráci, snad to bude OK :)
odhaduju, že sdílené přerušení s modemem mohlo být příčinou toho problému. pokud ho nepoužíváš, tak ho nechej zakázaný :-) a jak praví Ivo, za pár dní uvidíš.