Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 68

Téma: DivX to MPG2

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Panda
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    21

    Tak jsem dělal takový pokus. Stáhnul jsem si dvojCD film ve formátu AVI-asi DivX a protože jsem ho chtěl dostat na stolní DVD, musel jsem se odhodlat k té hrůze a to převést DivX na MPG2. Ostatně výsledky mě docela překvapily, zdaleka jsem nečekal výstup s velmi přijatelnou kvalitou. Nicméně jsem narazil na jeden problém. AVI video bývá různě ořezané, respektive většinou má atypické rozlišení, menší než vyžaduje DVD formát. V TMPGEnc se dá nastavit tzv. full screen a ten to řeší. Jenže bych rád použil CCE pro jeho rychlost a tam jsem nepřišel ani v nové verzi jak to nastavit, aby se rozlišení přizpůsobilo DVD formátu a přitom nedošlo ke zkreslení. Logicky u šíra zůstanou nahoře a dole černé pruhy, ale jde o to aby obraz byl až do stran... Předpokládám, že jsem to popsal dostatečně. Jak na to u CCE?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    CCE to nějak umí, ovšem nemám to před sebou. Stáhl jsem si ho, ale je to už verze s novým prostředím a to ještě neznám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Zaskrtni resize !
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Panda
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    21

    StayMan by €RikŁ€
    Při zaškrt. rezise to roztáhne obraz na celou plochu ale bez ohledů na proporce uvnitř obrazu - např. dlouhé hlavy...
    Je potřeba aby to max. zvětšilo obraz při zachování proporcí, převážně se to řeší k zaplnění do krajů, levého a pravého, dle formátu zůstane nahoře a dole černý pruh.. Zkoušel jsem to na Star Wars a ten má formát super šíro (asi 2,3:1). No a v CCE se mi to podařilo jen tak, že zůstaly černé okraje i na stranách, nejenom dole a nahoře, obraz byl "pidi". TMPGEnc Plus to umí udělat správně. Jen pro zajímavost, TMPGEnc Xpress DivX načte jako 30fps a pak mi to ve výsledku škube. Zatím tedy jen TMPG Plus to zvládá všechno. Možná ještě Procoder, ale ten jsem zatím nezkoušel - potřebuji CCE ten je nejrychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Hmm, tak asi budes musiet pouzit ProCoder, alebo mozno iní budu vediet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Nevím z čeho jsi usoudil, že je nejrychlejší, to je velmi zavádějící, enkodery se dají nastavit různě, na různou kvalitu komprese a podle toho je taky rychlost převodu.

    Resize je potřeba dělat tak, že výsledný obraz je 720x576, takže je li v MPG4 "široký" film mívá velmi různé rozměry, podle toho jak s tím autor šachoval a zmenšoval ,aby se to vlezlo třeba na CD atak.

    Je to třeba 640x272,příklad v Procoderu dáš jako cíl DVD VOB, žádný resize, ale pouze pixel aspect ratio 16:9, to je vše.Sám si doplní správně černé pruhy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Vím, že původní verze CCE to uměla při zachování poměru stran původního videa a doplnění černých pruhů dole a nahoře, bylo třeba odškrtnout nějaké políčko v nastavení videa, jen jsem to zkoušel, tak si to už nepamatuju, možná kdybych to měl před sebou. Ovšem fakt je, se tím proces dost zpomalí. S Procoderem není problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Panda
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    21

    V CCE to zkouším v nové verzi, ta stará toho přeci jenom uměla o něco méně. podle mě to asi v CCE nejde. Kdyby na to někdo přišel uvítám to.

    mirekv
    Při zachování původního rozměru to umím ale je-li video malé pak jsou černé pruhy i na stranách a to je naprd. Čili potřebuji to zvětšit tak aby byl obraz pokud možno vyplněn alespoň do stran, při zachování poměru stran původního videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Panda
    Jasný, vím jak to myslíš, v defaultu ti to právě udělá ten malý obrázek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Panda
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od pavelpt
    Nevím z čeho jsi usoudil, že je nejrychlejší, to je velmi zavádějící, enkodery se dají nastavit různě, na různou kvalitu komprese a podle toho je taky rychlost převodu.
    CCE reálný čas
    TMPGEnc Plus x2
    Procoder x4
    při zachování přibližně stejného nastavení (kvality, čtení pohybu atd.)

    Citace Původně odesláno od pavelpt
    Resize je potřeba dělat tak, že výsledný obraz je 720x576, takže je li v MPG4 "široký" film mívá velmi různé rozměry, podle toho jak s tím autor šachoval a zmenšoval ,aby se to vlezlo třeba na CD atak.
    Promiň. A o čem jiném píšu? Nemusíš opakovat to co je zadání původní otázky.

    Jinak jsem vyzkoušel i Procoder a skutečně to umí jako TMPGEnc + ale je to velmi pomalé. Výhodou je že sám spojí více zdrojů do jednoho, ale to není zas tak velká výhoda, Virtual to zvládne ve chvilce.

    A ještě jeden dotaz:
    taky jste se setkali s problémy se zvukem (podle mě MP3 variabilní tok) v AVI DivX? Právě při převodech to dělá hroznou paseku, hlásí to chyby atd. Zde uvítám jakoukoliv radu, přiznám se že nevím jak na to , abych to KOREKTNĚ vyřešil a byla zachována plná synchronost...
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Panda
    No ale počítej s tím, že když donutíš CCE k tomu resize, tak se ti proces dost zpomalí. Jinak pokud nedonutíš a chceš jej mermomocí používat, tak se nauč dělat resize v Avisynthu, je to jednoduché.
    S tím zvukem, ve VDubu ho ulož jako WAV (audio-full processing mode), pak v CCE načti ten WAV, nebo z něj raději udělej AC3 a přidej ho k videu až při authoringu DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    To Panda

    Nevidím důvod proč bych se měl nechat jebat kvůli tomu, že jsem "zopakoval", jak píšeš "zadání", ve snaze poradit. To jenom poznámka .

    Nastavení stejné kvality kontra rychlost
    Test jsem provedl na všechna nastavení kvality enkodérů, pokud jsou pevně danné, nebo na nejmenší a nejvyšší nastavení u těch enkodérů, používající jemné nastavení (bbMPEG, MainConcept). U CCE SP nelze kvalitu nastavit.
    To je citace od Mike z testů

    Donuť to k resizu jestli to vůbec umí a je stejně rychlý jako ostatní.


    Uvítáš jakokoliv radu a přitom jsi upnut na CCE, jakoby jsi chtěl závodit a ne vyrobit DVD z DivX, což samo o sobě je hrdinství.
    V tom Procoderu je to Add source,target,add,change par,convert,start,to jsem vypsal proto, že je to vyrobeno na 6 kliků, kompletní zautorizované DVD, bez přemýšlení,v určitě slušné kvalitě.

    Za tu dobu co nad tím spekuluješ, už jsi jich mohl mít plnou skříň
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv> Přesně tak. Prohnat to Avisynthem a na enkoderu nechat jenom kompresi. Jinak se na výsledek nedá spolehnout. Někdy to jsou ale poměrně složitý výpočty. DVD má rozlišení v pixelech 720x576 a poměr stran buďto 4:3 nebo 16:9. V praxi se ještě používá poměr stran 2.33:1 (viděl jsem i 2,35:1 nevím co je správně), kterej DVD neumí. V tom případě se musí přidat černý pruhy a to je ten kámen úrazu. Dejme tomu, že mam rozlišení 720x304, což je baj voko těch 2,35:1. Potom je vhodný použít poměr stran 16:9 a doplnit o černý pruhy, ale jak vysoký? 720/16*9=405, já potřebuju 304, takže doplnil po 50px černych pruhů. Protože je ale zbytečná ztráta času nechat AviSynth počítat resize černych pruhů, bude vhodnější doplnit je až potom, to už ale budou jinak vysoký. 50x576/405=71. Obraz jako takovej teda bude 576-2x71=434.
    Takže nejdřív přijde resize na 720x434 a potom přidam nahoru a dolů pruhy 70px.
    Výpočet zpátky by byl podobný. Pro ilustraci mam video 720x576 16:9 s 70px pruhama. Poměr stran se bude rovnat 720/(405-2*70*405/576) = 2,35. Snad je to všem jasné, jak jsem k tomuhle došel. Pokud bych měl být úplně přesný, měl bych místo 720 počítat se 702, jako to dělá Vegas. Ale to už be ste se z toho asi zbláznili a já taky .
    Pokud by někoho zajímal jak by měl vipadat Avisynth skript pro mnou popisovanou operaci, tady je:

    Kód:
    AviSource("video.avi")
    LanczosResize(720,434)
    AddBorders(0,71,0,71)
    No neni to jednoduchý? Až teda na ten výpočet. Už dloho mam v plánu udělat nějakej kalkulátor, kterej by tohle počítal. Ale zatim neumim dělat GUI v Javě. Nevíte někdo o nějakej online učebnici?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Záleží na zdrojovém AVI. Předpokládám, že tvůrce videa udělal resize tak, že při PAR 1:1 to co má být kulaté, je kulaté a ne šišaté a navíc odstranil přebytečné pruhy nahoře a dole. Pak na poměru stran vůbec nezáleží a do scriptu se jako nová X hodnota zadá 720 a nová Y hodnota bude Ypůvodní/Xpůvodní x 768. Nová Y hodnota se podle potřeby doplní pruhy na 576, ovšem např. zmiňovaný CCE si tyto pruhy umí vytvořit sám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv> Máš pravdu, takhle to zjednodušit mě nenapadlo. Ještě bych v Tvém vzorci upozornil, že místo 768 musí být 1024, pokud má být video 16:9. To je samozřejmě při skutečném AR větším (širším) než 16:9 vhodné kvůli kvalitě.
    Takže výška pro
    AR 4:3 je 768*Y/X
    AR 16:9 1024*Y/X

    Snad to někomu pomůže....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. V cem strihat mpg2
    Od doxa v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 06-12-2010, 12:23
  2. AVC to MPG2 or
    Od Koopy v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2010, 19:34
  3. Čím opraviť MPG2?
    Od MOJE v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-08-2004, 08:29