Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Prosim o pomoc - 50PZ570 nebo P50G30E

martinus85 (16)|6.8.2012 14:20
Potreboval bych poradit. Chystam si poridit prvni televizi do novostaby. Sledovat ji budeme z 4,5m. Minimum je asi uhlopricka 50" Mam natahany datove kabely k prostoru, kde bude TV, tudiz bych asi chtel TV, ktera ma vystup na LAN a podporuje DLNA.

Jako favoriti se mi ted ukazuji 50PZ570 nebo P50G30E. A nevim, kterou z nich. Cenove je na tom lepe LG, ale vsude ctu, ze Panasonic je lepsi, co se tyka plazmy. Pak nevim, zda vyuziju 3D. Ale kdyby tam bylo, tak je to +, ale asi to neni podminka, takze zase bod pro LG. A tim to konci a nevim kterou :)...


Pak by me zajimalo, jestli opravdu musim mit TV, ktera ma vystup na LAN... zda se to da necim osalit, nejakym multimedialnim prehravacem? Ale je to zase investice navic a asi by se mi vic vyplatila ta TV s LAN. Pokud to tedy bude fungovat, tak jak si predstavuju. Ze na zacatku budu mit NAS server, kde budu mit ulozeny vsechny filmy a televize se vstupem LAN mi je bude prehravat. Prosim opravte me dyztak, ale jsou v tom trosku LAMA :)

DIKY Martin.
tdlmarek (1566)|6.8.2012 16:14
Myslím, že o DLNA ti tu každý řekne, že je to sice krásná myšlenka, ale v praxi spíš nefunguje než funguje. Ta technologie za posledních pár let samozřejmě udělala ohromný pokrok, ale pořád je limitovaná tím, co televize dokáže přehrát (to se vztahuje např. i na přehrávání z USB) a tím, jak se spolu DLNA klient a server domluví. A spousta lidí ti vzápětí doporučí nějaké MMC.


Protože ale mluvíš o novostavbě a v budoucím čase, já si dovolím navrhnout jedno komplexnější řešení, ke kterému jsem se po několika letech experimentování a nakupování hardwaru dopracoval, a neskromě jej považuju za ideální.

NAS server jsem si postavil na PC platformě, schoval jej do "komory" a 15 m HDMI kabelem propojil s domácím kinem. Jedno zařízení mi tak slouží jak pro sdílení dat v síti, tak jako přehrávač multimédií (přímo přes HDMI) a nic mi nebrání použít 2 TB pevné disky a běžné PC komponenty, protože hlučnost a design nemusím řešit. Ovládání zajišťuje bezdrátová klávesnice s touchapdem - dosahu bezdrátového příjmače pomáhá 10 m USB prodlužka vedoucí paralelně s HDMI kabelem.

Jako jedinou nevýhodu (kromě ceny, která je ale dost relativní vzhledem k širokému spektru MMC a TV) vidím jenom spotřebu - PCčko si zkrátka vezme o něco víc, než hotový NAS. Ale to se dá řešit automatickým uspáváním a nebo si člověk za konfort zkrátka trochu připlatí.

Obrovskou výhodou (kromě již naznačeného) je naopak to, že na rozdíl od byť nejdražších televizí a nejmodernějších MMC PCčko zkrátka vždy přehraje naprosto cokoliv. A i když nefunguje hardwarová akcelerace, tak Core i3 má víc než dost výkonu na přehrávání softwarově.
jarino1978 (8045)|6.8.2012 20:34
kupovať TV na prehrávanie multimédií, tobôž cez LAN, je zhovadilosť.
Kúp si NMT.
Hmm (1739)|6.8.2012 21:22
Na 4,5m nejméně 55´-ku, lépe 60´-ku. Dnes jsou tyto uhlopříčky zaplatitelné a výběr se Ti hezky zúží .... :-)
martinus85 (16)|7.8.2012 06:29
[QUOTE=jarino1978;419625]kupovať TV na prehrávanie multimédií, tobôž cez LAN, je zhovadilosť.
Kúp si NMT.[/QUOTE]

Co je NMT? :)

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=Hmm;419643]Na 4,5m nejméně 55´-ku, lépe 60´-ku. Dnes jsou tyto uhlopříčky zaplatitelné a výběr se Ti hezky zúží .... :-)[/QUOTE]

Na to uz bohzel finance nejsou :(

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=tdlmarek;419604]
NAS server jsem si postavil na PC platformě, schoval jej do "komory" a 15 m HDMI kabelem propojil s domácím kinem.
[/QUOTE]

Jenze mam tam natazen jen LAN kabel. HDMI nikoliv. A je fakt, ze tam mam taky technickou mistnost, kam mi vedou vsechny kabely LAN od vsech pokoju. A taky jsem uz premyslel, ze bych si tam dal obyc PC. Mam jedno starsi, ale na prehravani filmu uplne v poho. Jen je fakt, ze mi trosku vadi, ze by bezelo porad a ze je tam vetsi spotreba...

- - - - doplněno - - - -

A jakej mate nazor na ty telky?