Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Pinnacle Studio 9.3.5.

Vlastyk (4)|19.4.2005 12:56
Prosím o radu,mám digitální kameru Panasonic NV GS 50 a střižnu PS9,v pohodě mi vše chodí ,nahraju video, upravím a když vyrenderuju disk DVD tak mi šlape ale když chci udělat VCD nebo SVCD tak mi jde pouze obraz a zvuk ne,co dělám špatně?Nejsem žádný odborník,spíš začátečník a budu vděčný za jakoukoliv radu.
Pitomec (10211)|20.4.2005 14:43
Špatně děláš to, že vůbec VCD a SVCD děláš... :-I
Trent (314)|20.4.2005 19:40
Pitomec: ... a druha spatna vec je to PS9...
Modena (1706)|20.4.2005 19:56
[quote]Pitomec: ... a druha spatna vec je to PS9...[/quote]

:-E :-E :-E

To je sranda - ale že jsme mu poradili, co ? :-I

Hoši mají bohužel pravdu v tom, že dneska řešit problémy s výrobou CD s obrázky a zvuky je OT. Zvláště, když máš vstupní materiál v DV kvalitě - je to jak obouvat Trabanta na elektrony . . . :-k

S Trentem nesouhlasím v tom, že jako začátečníkovi je pro Tebe PS9 blbá volba - myslím si, že naopak !
Trent (314)|21.4.2005 10:26
Modena: nooo, aj ine progs existuju pre zaciatocnikov... treba skusit nejaky ten trial...
btw, ja osobne mam ps9 na kompe, ale nejako sa mi nechce ho pouzivat. Ked tak, v ps9 strih, export do DV a nasledne to mpg2 cez procoder... :-E
Modena (1706)|21.4.2005 16:39
[quote]Modena: nooo, aj ine progs existuju pre zaciatocnikov... treba skusit nejaky ten trial...
btw, ja osobne mam ps9 na kompe, ale nejako sa mi nechce ho pouzivat. Ked tak, v ps9 strih, export do DV a nasledne to mpg2 cez procoder... [/quote]

Souhlas ! Pouze s tím rozdílem, že PS9 na PC nemám - zbytečně by zabíral cca 2 GB na HDD ! :-E

Uvaž ale i to, že když tazatel zkušennost se střihem a masteringem nemá, je Pinnacle natolik blbuvzdorný soft ALL IN ONE, že pro většinu lidí naprosto vyhovuje ! :-)
Trent (314)|21.4.2005 19:54
asi ano...
Winkly (5)|22.4.2005 07:34
Čo máte proti PS? Myslím si, že je to vhodný program pre začiatočníkov, aby vôbec pochopili základy strihu a vytvorenie DVD disku. Komu sa nepáči nech ho nepoužíva.
Niekde som čítal, že nie je vhodné napaľovať DVD priamo z PS. Nedočítal som sa už prečo. Nevie to niekto???
Ja som urobil zopár DVD priamo v PS a nevidel som na nich nejakú chybu. \/
Trent (314)|22.4.2005 09:50
[quote=Winkly]Čo máte proti PS? Myslím si, že je to vhodný program pre začiatočníkov, aby vôbec pochopili základy strihu a vytvorenie DVD disku. Komu sa nepáči nech ho nepoužíva.
Niekde som čítal, že nie je vhodné napaľovať DVD priamo z PS. Nedočítal som sa už prečo. Nevie to niekto???
Ja som urobil zopár DVD priamo v PS a nevidel som na nich nejakú chybu. \/[/quote]

iste, pochopia ps a budu mat problemy s inymi softami, ozajstnymi :-)

"Ja som urobil zopár DVD priamo v PS a nevidel som na nich nejakú chybu. "
... to este neznamena, ze tam nie je :-E
Winkly (5)|22.4.2005 12:29
Trent:

Neviem či hovoríš z vlastnej skúsenosti. Ja som tiež začínal s PS a potom som prešiel na Adobe Premiere Pro a vôbec som nepociťoval, že by som mal nejaké problémy pri prechode z PS na APP. (Teda neviem či Adobe Premiere Pro je pre Teba ozajstný soft!! :-I ) Skôr už som vedel čo mám robiť. Ale každý má iný spôsob učenia, tak to možno niekomu nevyhovuje.

A ďalej som chcel len vedieť prečo viacerí neodporúčajú vypaľovať DVD priamo v PS. S iróniou mi moc nepomôžeš. :-(
Trent (314)|22.4.2005 13:26
volaky si podrazdeny takto na vikend... take it easy...

myslim, ze sa tu nedavno hovorilo o tom, ze ps si prida nejake subory na dvd a niektore plejery s tym maju problemy. treba vraj nechat vytvorit dvd a napalit ho potom inym softom, nero, decrypter, clonedvd2, kto ako chce...
Trent (314)|22.4.2005 13:29
btw, 4 prispevky vyssie pisem, ze pre zaciatocnika to asi je najjednoduchsia volba...
Pitomec (10211)|22.4.2005 14:38
[quote=Winkly]Čo máte proti PS? Myslím si, že je to vhodný program pre začiatočníkov, aby vôbec pochopili základy strihu a vytvorenie DVD disku. Komu sa nepáči nech ho nepoužíva.[/quote]
Právěže PS se chová dost atypicky, takže se začátečník nenaučí vůbec nic - rozhodně ne práci se stopami A/B a překryvnými 1-99 (což je základ všech NORMÁLNÍCH editačních softů už od nepaměti). Ale jinak souhlasím, že komu se nelíbí, ať ho nepoužívá :-)
Pitomec (10211)|22.4.2005 14:41
[quote=Winkly]A ďalej som chcel len vedieť prečo viacerí neodporúčajú vypaľovať DVD priamo v PS.[/quote]
PS si do složky VIDEO_TS přidává (nebo u dřívejších verzí přidávalo) ještě soubory Anchor a Volume, což je naprosto nepřijatelná věc - taky po vypálení to nešlo přečíst nikde jinde, než jenom v PC. Takže proto je lepší pálit třeba NEREM, které tuto zjevnou chybu programátorů odhalí a opraví (soubory vyhodí pryč).
Trent (314)|22.4.2005 18:10
Pitomec: s obidvomi odpovedami musim suhlasit... btw, ten service pack na ums7 si uz skusil? je tam nieco nove, co stoji za to?
Pitomec (10211)|22.4.2005 18:45
Zkusil, ale nic jsem nenašel.
Trent (314)|23.4.2005 19:44
tak to je potom skvely service pack :-E :BB:
stayman (12393)|24.4.2005 00:49
Trent (314)|24.4.2005 21:09
ale iste... :-E :BB:
Winkly (5)|25.4.2005 09:31
Trent, Pitomec
Vďaka páni. Už teda viem, prečo sa neodporúča vypalovať DVD priamo v PS. Keďže som nemal problém s PS, tak tie súbory som si ani nevšimol a neviem, či ich tam vôbec mám. Musím sa na to pozrieť.
A na zdravie - :BB: