Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: zakódované nahrávky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    3

    Mám dvoutunerový Topfield TF7710 HDPVR. Do nedávna mi šly přehrávat i zakódované nahrávky po dobu cca půl roku. Teď cca od tohoto týdne, pokud není nahrávka hned rozkódovaná, tak si jí za pár hodin už nepřehraju. To je nějaká novinka nebo je chyba někde u mě? Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Chyba zřejmě u Tebe není, resp. je chyba "v přijímači". Skylink si teď hraje s klíči, takže jestli Tvůj přijímač nedekóduje hned při nahrávání, tak asi smůla. Jaký máš firmware? Podle tohoto by měl nahrávku automaticky dekódovat.
    Nový firmware ze dne 2.10.2009
    1) nová funkce atomatického dekódování nahraných pořadů
    2) doplněn seznam transpondérů
    Certifikované přijímače Skylink mají podmínku, že musí nahrávku hned dekódovat a pak zakódovat ale na úrovní CI+, takže je sice kódované a nepřehratelná v PC, ale je kdykoli přehratelná v tom samém přijímači i po změně klíčů.

    Na nahrávání je nerozumnější dvoutunerový Linux s UNI čtečkou a ICE kartou, neznám lepší kombinaci.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 22-07-2012 v 19:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    3

    Díky za odpověď. Když nahrávám a nekoukám při tom na jiný program, tak je nahrávka samozřejmě rozkódovaná a přehraju ji kdykoliv. Ale když něco nahrávám a něco jiného koukám (podstata dvoutuneru), tak smůla, tu zakódovanou nahrávku už nepřehraju. Což je ale podle mě podstata dvoutuneru, takže jestli to teď takhle Skylink zavedl, tak můžu dvoutuner vyhodit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Milacek, to nie je chyba SkyLinku ale Topfieldu (a ďalších podobných výrobcov), ktorý odjakživa fungoval na zakodovaných nahrávkach. Chvíľu sa týmto spôsobom odrbávať, že tvrdili že s jednou kartou vedia naraz nahrávať a sledovať dva zakodované programy.
    Bolo jasné od začiatku kedy nastane čas že to ďalej nepôjde. Žiaľ pokiaľ si nesledoval vývoj techniky, tak si trochu naletel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od milacek91 Zobrazit příspěvek
    Díky za odpověď. Když nahrávám a nekoukám při tom na jiný program, tak je nahrávka samozřejmě rozkódovaná a přehraju ji kdykoliv. Ale když něco nahrávám a něco jiného koukám (podstata dvoutuneru), tak smůla, tu zakódovanou nahrávku už nepřehraju. Což je ale podle mě podstata dvoutuneru, takže jestli to teď takhle Skylink zavedl, tak můžu dvoutuner vyhodit
    Jak píše Dagy2, to není chyba Skylinku, mě to na dvoutunerovém Vantage HD8000S s jednou kartou Irdeto Ice funguje bez problémů, všechny nahrávky jsou v odkódované podobě, třeba i když nahrávám 2 kódované programy a na třetí se dívám .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Po zkušenostech z různých prasáren, které si k lidem různí operátoři dovolují, nic jiného jak to, co je s Linuxem bych už nekoupil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Po zkušenostech z různých prasáren, které si k lidem různí operátoři dovolují, nic jiného jak to, co je s Linuxem bych už nekoupil.
    Ne že bych ti to chtěl vyvracet, ale protože jsem sat.přijímač s Linuxem zatím neměl, tak nevím jak to myslíš. Jakou výhodu bych teď měl s Linuxovým přijímačem oproti tomu Vantage HD8000S, co mám doma ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Kódování nahrávek a Linux nemá nic společného. Spousta certifikovaných přijímačů, které nahrávky kódují, jsou interně založeny na Linuxu. A naopak přijímače s proprietárním systémem nemusí nekódovat. Kódovat bude to, co má certifikaci od Irdeta, nebo to, co jede pomocí CI+ modulu (pokud se vyloučí chyby ve firmware). Bavíme se o kódování na úrovni přijímače, které je až po odstranění kódování podmíněného přístupu pomocí klíčů (tzn. dekódovaný stream pomocí klíčů podmíněného přístupu se opět znovu zakóduje, tentokrát klíčem vázaný na přijímač). Pokud některý přijímač nedokáže během nahrávku odstranit kódování závislé na klíčích, tak to je lenost/nechopnost programátorů, nebo použití CI/CI+ modulu, případně omezení certifikované čtečky (ale principiálně by tomu vadit neměla).

    K CI/CI+ modulům - některé zvládnou tzv. "dual decrypt", ale jen v rámci jednoho TP. Ne přes více TP (a tím i tunerů). Takže při dvou tunerech je nutné mít dva CI/CI+ moduly a dvě karty.

    Takže já bych to asi charakterizoval takto: nikdy bych si pro nahrávání nekoupil certifikovaný přijímač, nebo CI+ modul a k tomu navíc kartu Irdeto PI-Sys. Ideální kombinace je dvoutunerový necertifikovaný přijímač s UNI čtečkou (což je i Vantage) a v tom ICE karta. V případě karty Irdeto Pi-Sys (ne ICE) je u UNI čteček riziko, že přestane po zásahu Skylinku (update karty) fungovat.

    Výhoda Linuxu proti Vantage? Asi jen větší rozšířenost a tím i podpora komunity (pluginy, image apod).
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 05-08-2012 v 11:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Výhoda Linuxu proti Vantage? Asi jen větší rozšířenost a tím i podpora komunity (pluginy, image apod).
    Tyto výhody jsou mi známé (podle mně největší slabina mého Vantage je přehrávač Vantage Player), jen mi vrtalo hlavou, co navíc by mi přinesl ve vztahu k providerovi. Příště už bych volil mezi Linuxovým sat.přijímačem a Technisatem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Čistě pro zajímavost - jak dlouho Vantage botuje? Když se Linuxový stb uspí do deep-stand by (příkon 1W), tak mu to trvá 30-90sec (záleží na rychlosti CPU apod.) a to je opruz. V normálním stand-by si bere 15-25w.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Trochu ste uhli z pôvodného dotazu.
    V ňom sa jednalo len a len o probém, že niektoré prijímače, kde programátori nemali chuť riešiť problém s obsluhou súčasného dekodovania u dvoch tunerov = Topfield. A odrbávali tento nedostatok spôsobom že nahrávku nechali kodovanú 1:1 tak ako sa vysielala zo satelitu a pre prezeranie nahrávky sa použila dekodovacia karta.
    Potom niekto zistil, že to nie je až taký dobrý spôsob, pretože kľúče sa občas menili aj u CRW. A tak niekto vymyslel ešte pitomejší spôsob a to ten, že sa zaznačili nahrávky na dekodovanie a prístroj potom bežal napr. v noci a pomocou dekodovacej karty postupne dekodoval a ukladal poznačené nahrávky na disk v dekodovanom stave.
    Potom prišlo Pi-Sys a tento spôsob prevádzky je úplne k ničomu. Stačilo ale sledovať vývoj a normálne by si nikto dvojtuner od Topfieldu snáď ani nemohol kúpiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Problém tazatele ale není přímo v lenosti programátorů Topfield naprogramovat paralelní dekódování dvou programů, ale v tom, že má (předpokládám) jen jeden CI modul a kartu. Kdyby měl dva moduly a dvě karty, tak bych teprve řekl, že je to nechopnost programátorů (jako byli do nedávna soudruzi z Technisatu o ISIO ).

    Nebo by to jeden už starý Technisat TechniCrypt CW + ICE zvládl? Zkoušel jsem dřív několik modulů (tenhle ne), ale žádný se na to nechytal. Šlo to pouze v rámci jednoho tuneru na jednom TP.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 05-08-2012 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Problém tazatele ale není přímo v lenosti programátorů Topfield naprogramovat paralelní dekódování dvou programů..
    V tom ale nieje ziadny technicky problem. Len skratka zadavas poziadavky na dekodovanie na tu istu kartu (keby si mal karty dve, vidim to paradoxne este obtiaznejsie, kedze musis poziadavky smerovat na tieto karty exaktne). A funguje to nielen s jednym programom, ale teoreticky aj vo vsetkymi kodovanymi v ramci 1 muxu. Ale to uz mozme narazit na hw limity (teraz neriesme Sur*Lock a podobne potencionalne obmedzenia, bavime sa v praktickej rovine).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 05-08-2012 v 17:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Také mne to u TF 7710 HDPVR štvalo, tak jsem to vyřešil nákupem VU+ DUO a mám teď klid a pohodu (k tomu mnohem nižší spotřebu energie).
    Topfielda lze potom darovat některému ze svých nepřátel, ať se trápí zase někdo jiný...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 05-08-2012 v 17:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    V tom ale nieje ziadny technicky problem. Len skratka zadavas poziadavky na dekodovanie na tu istu kartu (keby si mal karty dve, vidim to paradoxne este obtiaznejsie, kedze musis poziadavky smerovat na tieto karty exaktne). A funguje to nielen s jednym programom, ale teoreticky aj vo vsetkymi kodovanymi v ramci 1 muxu.
    Tak teď nerozumím. Může tedy reálně fungovat zasílání požadavků na dekódování ze dvou tunerů z libovolných TP na jeden CI modul s kartou nebo ne?

    Mám VU+ DUO s UNI čtečkou a jednou ICE (bez CI modulu). Mohu bez problému nahrávat tři kanály a na čtvrtý se dívat (samozřejmě ze dvou různých muxů). Když jsem dal kartu do CI modulu (včetně toho, který měl podporovat dual decrypt), tak jsem ho nijak nedonutil k dekódování ze dvou TP. Mé zkušenosti i s více přijímači jsou stejné, nešlo mi to. Jakmile tam byl CI modul, tak to šlo dekódování ze dvou TP do kytek.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 05-08-2012 v 17:40
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. převod tv nahrávky na DVD
    Od midas v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-12-2010, 21:48
  2. nahrávky z TV
    Od Libor v sekci Filmy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-03-2008, 17:44
  3. Kódy na zakódované stanice?
    Od sharan4u v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-10-2007, 06:56
  4. Ako rozkódovať zakódované *.wmv
    Od blast3r v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-11-2005, 19:36
  5. Cas nahravky v avi?
    Od Svafko v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-06-2005, 11:27