Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Nejde mi přehrát nahrané video z HD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Dobrý den. Zakoupil jsem si dekódovací modul Irdeto SMIT a do něj novou kartu IRDETO. Program se mi nahrál, ale při přehrávání se mi ukazuje E 30-4 Tento kanál nelze právě sledovat. Mám HUMAX iCord HD propojený s novou televizí Smasung kabelem HDMI. Nevíte jestli by mohl být špatný modul nebo kde by mohla být chyba ? Někdy se zase jiný nahrany program spustí, ale asi po 1min se stejné hlášení napíše zase a obraz se zastaví.

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Na 99% si nerozumí s modulem. Nemusí být špatný, jen nějaká nekompatibilita. Zkusil bych jiný modul. Firmware máš předpokládám aktualizovaný (v Humáči i mudulu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Jak prosím poznám, jaký modul by byl ten správný. Všude se uvádí , že tato moje karta se hodí do tohoto modulu, tak nevím....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Máš tam ten poslední firmware? "Irdeto" je výrobce, ne typ karty. Ta může být buď Cryptoworks, ICE a Irdeto PI-Sys (a všechny vyrábí firma Irdeto). Tak jakou máš?

    Teď jsem si to ještě jednou přečetl - takže běžné sledování je OK a blbne jen nahrávání? Zkus se ještě podívat zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post337333 a https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post406255
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 22-07-2012 v 13:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    V Humaxu mám Firmware ten nejnovější, protože ten co mi jej prodával, říkal že mi tam nahrál ten poslední. Ale modul aktualizovaný asi nemám. A jak se aktualizuje modul ? V menu HUMAXU jsem našel něco takového, ale napsalo mi to, že to přes menu nejde, tak jak to mám udělat ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Mám tam novou kartu ( asi tři měsíce ) IRDETO SKYLINK, ne ICE ( akce výměna ). V menu mi to píše IRDETO ACCESS. Poslední firmware mám v HUMAXU. Nejde přehrávat většina nahraných filmů, občas některý film se přehraje, hlavně ten, kdy jde při výběru filmu rozdělit film na kapitoly. Někdy se mi nabídka rozdělení na kapitoly objeví, někdy ( většinou ne ) ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    No, co Ti říkal není podstatné, to si raději prověř . Aktualizace viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...863#post417863

    Ale pokud vím, tak v akci výměna se dodávaly karty ICE. Podívej se pro jistotu podle tohoto návodu: http://skylink.cz/web/structure/61.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Mám tuto kartu :

    3) Nová karta Skylink (Irdeto) – tato karta korektně funguje jen v přijímačích s oficiální licencí Irdeto. Prodej těchto karet byl zahájen 11/2010. Tato karta je označována jako IR karta a poznáte ji podle toho, že má pod čipem umístěn text: „IRDETO 01 / PIN:0000“. (Sériová čísla řady 4 2...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Jsou tři možnosti:

    1) nekompatibilita mezi Humax a CI modulem
    Tomuhle už začínám (přes prvotní odhad) asi věřit nejméně, to by se zřejmě projevilo i při sledování TV. Nicméne je to nejednodušší na vyzkoušení - půjč si jiný typ modulu s Irdeto PI-Sys a uvidíš. Škoda, že jsi nešel do ICE karty, měl by jsi více možností.

    2) obecný problém ve firmware Humax s nahráváním (viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post337333)
    Že by byli programátoři ještě "šikovnější" než u Technisatu? Pak by to bylo na reklamaci. Zkoušel jsi nahrávat nějaký FTA, např. ČT24? Pokud by to také blblo, tak by jsi potvrdil příčinu (tento bod).

    3) Humax nahrává kódovaně (viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post406255)
    Pokud Humax nahrává skutečně kódovaně a máš Irdeto Pi-Sys kartu, tak je to problém, protože u Irdeto Pi-Sys se často (několik hodin) mění klíče a tím pádem je kódovaná nahrávka později po změně klíčů nepoužitelná. Některé přístroje dělají dekódování až po nahrávání, ve "volném čase" (jestli to dělá Humax nevím, případně zase může být problém ve firmware). Je to hlášení, co jsi psal přesně? Nepodařilo se mi podle něj nic dohledat. Ale jestli je to tím, tak to asi nevyreklamuješ, je to prostě "vlastnost". Maximálně by jsi ho mohl ve 14-ti denní lhůtě ještě vrátit, pokud Ti neuběhla.

    Předpokládám, že jsi to kupoval i s CI modulem najednou (obecně doporučovaná věc), takže to celé hoď na hlavu dodavateli, ať Ti to rozchodí.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 22-07-2012 v 18:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    V Humaxu jsou dva sloty. Ze starého přístroje mám modul Cryptoworks + kartu ICE ( výměna ). Při koupi Humaxu jsem zažádal o další modul pro kartu IR. Kartu další ICE jsem nemohl koupit, protože jsem neměl starší další kartu.

    Při registraci ICE je třeba právě udat číslo té staré karty, proto jsem musel koupit novou kartu IR, která ale nefunguje v modulu Cryptoworks. Takže nyní mám ve slotu 1 : Cryptoworks + ICE

    a ve druhém slotu mám modul SMIT + kartu IR. Zkoušel jsem včera při tomto vložení naprogramovat určité programy a všechny programy se mi nahrály a šly i přehrát bez závad. Ty samé programy ( některé ) se mi munulý týden

    nepodařilo přehrát. Když ale nahrávám pouze z modulu Cryptoworks + ICE a slot 2 je prázdný, tak se nahrají všechny naprogramované programy a také jdou vždy všechny bez závad přehrát. Zkoušel jsem to během několika týdnů

    a nikdy žádný problém. Když dám ( jedno kam - slot 1, slot 2 ) modul Smit + IR, tak se některý nahraný program nepřehraje a ukáže mi to chybu E30-4 Tento kanál právě nelze sledovat. Takhle to tam píše přesně.

    Pak se to ztratí a naskočí modrý obdélník, kde se píše : Kódovaný kanál nebo nedostupný. Humax sice nahrává asi kódované programy, ale při přehrávání videa se sice objevuje tabulka, zda se má dekódovat či ne, tak když dám

    NE, tak se video spustí, když dám ANO, tak se video také spustí stejně. Je-li v Humaxu modul SMIT ( a modul Cryptoworks tam není nebo i je ---- je to jedno ), tak se občas zasekává Humax, což se projeví tím, že když například

    zmáčknu nějaké tlačítko na ovladači, tak zamrzne obraz. Nebo něco hledám v menu, pak také zamrzne vše a již žádné tlačítko na ovladači ani na HUMAXU nefunguje. Musím proto HUMAX vypnout ze sítě, pak zapnu a vše jde

    normálně.

    Myslím si, že bude asi problém v tom modulu SMIT. Protože ani samostatně s IR nepracuje v HUMAXU dobře, když zamrzává obraz. Nemám možnost vyzkoušet jiný modul. Spíše by mě zajímalo, jaký bych měl sehnat jiný modul

    pro moji kartu IR. Také se zeptám prodejce ( modul jsem koupil spolu s přístrojem ) a jsem zvědac co mi řekne a poradí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Hoď to na hlavu prodejci, který takhle "dobře" poradil kombinaci přijímače a modulu. Ideálně tam zajít osobně a vzít sebou přijímač, ať se rovnou vyzkouší více modulů. Pro info - jde koupit nová karta Skylink ČT ICE a pak jen doplatit rozdíl na standardní kartu, to už je teď jedno. Ale to by měl dobrý prodejce poradit také.....

    Ta hláška je od modulu, ne od Humaxe, proto jsem to nemohl rozumně dohledat. S tímto modulem má problémy více zařízení (hledat v textu E30):
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post402277
    http://www.eltasat.cz/scripts/podrob...use&show_all=1
    http://www.videotech.cz/satelitni-te...kodovaci-modul
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    To jsem o tom doplatku nevěděl na tu kartu ICE. Ale zajímalo by mě, co bych napsal za číslo staré karty při registraci. No nic, nyní je to jedno. Prodejce mi zaslal jiný modul : IRDETO EUROCAM + SMARD TV. Má snahu to řešit.

    Dnes nebo zítra by měl dorazit poštou, tak to pak vyzkouším. Hlavně aby nebyl i pak problém v tom:: že kombinácia Irdeto čisté + ICE je problém ( jak jsem se dočetl v příspěvcích ........ ).

    Jinak Vám moc děkuji za všechny odpovědi a snahu mi pomoci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Nepsal by jsi žádné číslo, Tvůj předpoklad, že "Při registraci ICE je třeba právě udat číslo té staré karty" není správný. Staré číslo je třeba zadat pouze při registraci karty výměna.

    Dobrá zpráva je, že se to prodejce snaží řešit!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Zdravím. Tak již mám od včera nový modul IRDETO EUROCAM + SMARD TV. Zatím žádný problém- ani dnes ráno. Tak snad to bude dobré, ještě to musím vyzkoušet alespoň do neděle 29.7 a když nebude žádný problém, jako při minulém modulu SMIT, tak bych řekl, že to bude ten správný modul. Jinak ještě k té kartě ICE. Já myslel, že kartu ICE můžu získat jen výměnou. Takže mám lehký dotaz ( dobudoucna asi pro bráchu nebo ségru ): je lepší si zařídit kartu ICE nebo Irdeto HD ( IR ). Jaké jsou výhody či nevýhody mezi nimi ? A ještě dotaz : hodně tomu všemu zde rozumíte, Vy se tím zabíváte ? Fakt Vám moc děkuji. Já jsem na toto mimo. Jinak prodejce se fakt snaží také vše řešit a koukal jsem ....... jak mi rychle poslal i novou kartu jen tak ve specielní obálce, bez peněz. V případě, že bude nová karta dobrá, tu starou mu vrátím. Hezký den.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Jak uložit video nahrané z LED TV na Ext.HDD do PC ?
    Od slatored v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 30-06-2012, 07:52
  2. LCD: USB nejde prehrat
    Od Jirda77 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-11-2010, 11:38
  3. Video nejde prehrat do konce. Pls help
    Od Xtriny v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-02-2008, 13:42
  4. AVI nejde přehrát po sítí
    Od Simona v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-09-2006, 12:23