Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: RenderovÁnÍ videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    75

    Srdečně zdravím vespolek. Prosím o radu ohledně renderování a nastavení při renderování. Točím kamerou canon XH A1S kde mám nastaveno Signal STD-HD, Frame rate 50i, a comp out 1080i/576i. pracuji ve vegas movie studio platinum 11. Ikdyž jsem zkoušel různá nastavení a renderování pořád mám pocit že to není ono. Většinou nastavuji v properties HDV 1080-50i, 1440x1080, 25fps a frame rate 25,000. Možná už to je špatně, nevím . ale pak Render as- je desítky nastavení jak vyrenderovat. Můžete mi prosím někdo poradit co nastavujete? Obzvláště Vy, kteří pracujete s touto kamerou. Byl bych neskonale vděčen. Děkuji za případné info. S přáním krásného dne Petrisek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Upravujes klipy nejak plozsne, jako color grading ? Jinak by ti to melo exportovat bez rekomprese, original.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    75

    Klipy neupravuji, kromě jejich zkracování. Já samozřejmě zkoušel renderovat , většinou zadávám WMV ale zdá se mi to takové neostré- např zkoušel jsem export Blue ray 1920x1080- 50i ,25Mbps video stream (tak je to tam přesně popsáno) a obraz je hezčí, čistší ale zase tam nemám žádný zvuk. proto se ptám co nejlépe nastavit aby bylo vše co nejlepší. Jsem stále přece jen začátečník
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    Vegas a jeho deriváty neznám, ale určitě tam bude nastavení podle prvního klipu. To bude HDV a tím by se měl vyřešit i export do tohoto nastavení a jak psal "ai", tak bez rekomprese. U toho BD záleží, jestli to je MPEG2 nebo H264. První je s bitrate OK u druhého stačí 17kbps. Tady to bude kompletně přepočítávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    nastav MainConcept mpeg2 HDV 1080 50i a melo by se to dit bez rekomprese, tedy dostanes zase originaly, tedy Vegas musi dodelat vzdy jen ty kraticke useky v miste strihu, par framu , protoze mpeg2 ma GOP strukturu. Jinak pokud to je beze zmen jen to kopiruje. Obrazovka vypise "no recompression required". Kopiruje cele pasaze do noveho videa, nebo jen upravuje audio, pokud si jej upravil take...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    75

    Tak jsem zkusil dle návodu "ai" Je pravdou, že to video je daleko "větší" ale je čisté, krásné i hezký zvuk. díky moc za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    no vetsi by byt nemelo, HDV je HDV porad je to konstatntni datovy tok ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    75

    Já to myslím tak, že jsem před tím zkoušel ve "wmv" kde obraz nebyl tak ostrý ale mělo 550kb a v tom mpeg2 to samé video má 2 900 000kb. Tak jsem to myslel Teď jen nevím jak to sdílet s ostatními protože je docela velké
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    2 900 000kb nesouhlasi asi myslis 2 900 000b/s, ale to neni HDV

    enkodovat do mp4 (tedy H.264 kodeku pro video a AAC pro audio) by mel dat lepsi vysledek co se tyka stlaceni videa, MainConcept mpeg4 avc nebo Sony avc v tom Vegasu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    75

    No jsem opravdu v začátcích tak raději spíše nastíním co přesně zadávám při exportu. Co se týká nastavení project properties jako Template zadávám " HDV 1080-50i (1440x1080; 25,000 fps)" field order "upper field first" a pixel aspect ratio "1,3333 (HDV 1080)" Frame rate je "25.000 PAL" - to se týká videa. U audia je zadáno "Stereo, 48000HZ a 16bit. Zadám "APPLY"
    Pak u "render as" zadám dle Tvého návodu "main concept mpeg2" což je hlavní záložka a z podzáložky vyberu HDV 1080 - 50i a pak stisknu "render" je to cca 14 minutové video , trvá cca hodinu a na konci mi vyjede ve složce exportované vyhotovené video u kterého je velikost 2 900 724kb. Tak poraď prosím co dělám špatně? Děkuji moc ještě jednou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Tech 2 900 724kb je velikost videa, to vychazi asi na 2.4 GB coz je asi neco kolem tech 14 minut, takze renderujes do HDV skutecne. 1 hodina HDV videa je zhruba neco pres 10GB. Takze to asi delas dobre. Datovy tok pro HDV je ovsem velky , dost neekonomicky, je pouzivan kvuli tomu, kdyz se exportuje bez rekomprese, coz vypada, ze u tebe se nedeje.

    Vysledne video by melo byt rendrovano bez rekomprese, v nahledu by se melo objevit "No recompression required" . Ty nejak upravujes barvy pro video, nebo mas plosne na vsech klipech nejaky effekt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    75

    Tak že bych plošně používal na úplně všech klipech nějaký efekt to ne. Já většinou odpojím původní zvuk (jen na pár klipech ho nechám) a dodávám muziku , ruchy a zvuky bez mluveného slova. Nějaké titulky Některé klipy zrychlím či zpomalím (ale jen vzácně) Nic dalšího speciálního nedělám. myslím ale, že to je docela běžná úprava videa nebo je to moc spešl? ta hláška "no recompression ...." se mi ale určitě neobjevuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Tak potom je export spatne nastaveny NEBO ten HDV original neni optimalni, jak se provedl capture z toho Canonu XH A1S ?
    Jak je nastaveny projekt taky HDV 1080-50i?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    236

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    nastav MainConcept mpeg2 HDV 1080 50i a melo by se to dit bez rekomprese
    Snář: Vegas renderovat bez rekomprese viděti - stal se zázrak.

    citát z nápovědy - Vegas umí smart rendering jen pro vybrané druhy videa:

    When you render video to any of the following formats, unedited video frames are passed through without recompression (smart rendering):

    DV AVI
    DV MXF
    IMX MXF (IMX 24p MXF is not supported for no-recompress rendering)
    HD MXF
    MPEG-2 (for files such as those from HDV and DVD camcorders)
    XDCAM EX supports smart rendering across the following formats:
    SP 18.3 Mbps CBR 1280x720p to/from XDCAM EX and HDV HD-1
    SP 25 Mbps CBR 1440x1080i to/from XDCAM EX, XDCAM HD, and HDV HD-2
    HQ 35 Mbps VBR 1440x1080 to/from XDCAM EX and XDCAM HD
    HQ 35 Mbps VBR 1280x720p to/from XDCAM EX
    HQ 35 Mbps VBR 1920x1080 to/from XDCAM EX
    Naposledy upraveno uživatelem man100: 18-07-2012 v 07:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    man100:
    Nechápu tvou poznámku . Mpeg2 rendruju ve Vegasu bez rekomprese už hodně dlouho a bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém při renderování videa ve Vegasu
    Od chasseur v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2011, 22:06
  2. Renderování | SV , AAE, VDM
    Od Toka v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-09-2009, 18:28
  3. Renderování videa v Sony Vegas
    Od pan_gazpacho v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-03-2008, 21:13
  4. Vegas 7.0 - Renderování videa
    Od Sc@rY v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-11-2007, 19:20
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-08-2006, 06:24