Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 24 z 24

Téma: Ako dostat vysledne kvalitne video (NEX-VG20)

  1. #16

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    nie, jazdcom hybem ale framy nevidim ... na kazdy frame mi pise v statusbare dole "The source image format is not acceptable"
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    napis jak ulozis ten Debugmode frame server a pak vypis presne skript, ktery vkladas do VirtualDubu

    do virtualdubu muzes taky nacist primo ten Debugmode frame server avi file, sice to bude stlaceno do 16-235 , video bude takove zasedle, ale jen tak na zkousku, pokud to nacte neni to se skriptem nebo Avisynthem neco optimalni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    Vegas -> render as -> debug mode (F:\!!! CAMERA\OUTPUT\aaa.avi)
    Nastavim RGB24, Write audio as PCM samples, dam next - server caka

    vytvorim server.avs a vlozim don

    avisource("f:\!!! CAMERA\OUTPUT\aaa.avi")
    ConvertToYV12(matrix="PC.709")

    drag&drop do VirtualDubMode. Pocet framov vidim ale obraz nie, ak hybem bezcom, vo vegase sa mi hybe preview tiez.
    Ak to otvorim vo VirtualDub tak mam tiez error, navyse vo VirtualDub sa mi nezobraze napr x264 alebo huffyuv a ine instalovane veci, neviem preco tak pouzivam VirtualDubMod

    Ak dam do VD priamo to debug mode .avi tak to funguje
    Naposledy upraveno uživatelem ha2: 14-07-2012 v 12:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Nacti ten aaa.avi do VirtualDubu primo, funguje to ? I MPC HC nebo dokonce Windows Media Player by to mel normalne prehrat. Tim se vyradi Avisynth v tech testech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    aaa.avi otvorim priamo vo VD aj v Windows Media Playeri bez problemov
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Tak frame server funguje ok, pouzij ten aaa.avi a pridej filter v tom VirtualDubu >>> Video, Filters, Add, levels, OK, a Input Levels nastav na 16,235 (misto 0,255), pak by to melo barevne sedet. V Avisynthu je na to ten radek ConvertToYV12(matrix="PC.709").

    Ale ted si uvedomuju, ze prave do VirtualDubu by ten radek v tom Avisynthu ani nemel byt pro Virtual Dub, protoze ten pracuje v RGB stejne, tedy vlastne to je good, ze nactes primo aaa.avi, frame server exportuje RGB.
    Pokud bys to nacital do x264 enkoderu, ktere vetsinou pracuji pouze s YUV a ne s RGB tak tam je to nutne. VirtualDub , pokud pouzijes nejaky filtr, prevadi vse do RGB stejne a tak to by potom byly degradace , neustale YUV a RGB prevody ... nacti primo ten aaa.avi , bez Avisynthu, a delej co potrebujes, sorry za zmatek ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    A ako mam teda renderovat timeline z vegasu cez VD do x264? Alebo to budem musiet robit iba tak ze proste frame server -> aaa.avi -> VD + levels filter

    btw to spracovanie m2ts asi nemam inu moznost ako z vegasu do trebarz image sequence pre dalsie spracovanie napr. v AAE.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    tos mel rict hned, ze chces mp4, ja myslel, ze VD pouzivas na filtry,

    VD ti enkoduje mp4 do avi kontejneru, pomoci VFWx264, ktery asi mas nainstalovany

    mp4 se enkoduje primo nejakym x264 enkoderem, VirtualDub vubec nepotrebujes

    H.264 enkodery jsou ripbot264, Megui, handbrake, ..., ten ribpot264 ti nacte jen aaa.avi a udelas i tu level korekci, ale zase potrebuje avisynth, ja mam obavu, ze to v PC s Avisynthem nemas neco vporadku
    Vegas-frameserver-ripbot264 tutorial je tu, presne co potrebujes:


    ty levels uz muzes mit spravene uz ve Vegasu, kdyz das na Video Bus Track efect Sony levels a zvolis "Studio RGB to computer RGB" melo by to fungovat, pak uz nezpravujes levels ve Virtual Dubu nebo v tom Ripbotu264, ale toto jsem nikdy nezkousel, musel by jsi vyzkouset ..

    - - - - doplněno - - - -

    Citace Původně odesláno od ha2 Zobrazit příspěvek
    btw to spracovanie m2ts asi nemam inu moznost ako z vegasu do trebarz image sequence pre dalsie spracovanie napr. v AAE.
    z Vegasu exportujes nejaky lossless, Sony YUV nebo uncompressed, cokoliv co After Effects prijme , a zase z After Effects exportujes zase nejaky lossless apod., mezi aplikacemi prevadej jen lossless nebo uncompressed
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    Vdaka za pomoc.

    Neako som pozabudol na forum , ostal som zatial pri tom vegas+VDub.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Jak dostat video z miniDV kamery do PC
    Od Juri Killer v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-04-2009, 13:23
  2. Jak dostat fotky z DVD video SONY
    Od bobovb v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 15:43
  3. Ako kvalitne previest prekladane video?
    Od quasi v sekci DV/HDV
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-10-2006, 17:50
  4. proc mam vysledne video horsi jak vstupni?
    Od marthy v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-06-2005, 09:51