Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Ako dostat vysledne kvalitne video (NEX-VG20)

  1. #1

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    Kupil som si Sony NEX-VG20 a nedari sa mi dostat vysledne pekne plynule video. Najprv som skusal renderovat priamo vo vegase no po 1.5 dna experimentovania som to zavrhol stym ze som to exportol do image sequence BMP a zacal skusat vo virtual dub. Tam mi asi ako jedine pouzitelne prislo x264. Zdroj som nahral 1080/50p a renderoval som pri standardnom nastaveni x264 + source framerate 50. Vyasledok je tu (ako tak plynule ale ajtak to nieje dobre).


    Ak som skusal dostat zo zdroja 50 fps videa 25/30 otras...
    A inak ak nastavim nahravanie na kamere na 25p tak priamo na LCD (pri otacani napr. ako pastnute YT video) je obraz strasne trhavy, akoby bolo video nahravane na 5FPS ...cim to je? (video na pc je rovnako trhave)
    Odstrihal a odrenderoval som si svoje ale vzdy to boli digitalne zabery, myslim tym export z nejakeho programu animacie atd. tak som sa s takymto problemom doteraz nestretol.

    Ak je zaujem mozem nieco porenderovat a uploadnut surovy m2ts.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    Tak na 50i to je lepasie, kazdopadne, neake rady prijmem rad ohladne vyuzitia 25p/50p alebo cokolvek ine co by mi pomohlo dobuducna.
    Naposledy upraveno uživatelem ha2: 08-07-2012 v 14:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Co to znamená "nedari sa mi dostat vysledne pekne plynule video"? Když pouze stáhneš nahrané 1080@50p přímo z kamery, tak to přehraješ OK?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    No skus si dat YT video na fullscreen a uvidis ako to trha

    http://www.youtube.com/watch?v=lT_Mg...ature=youtu.be

    ... pripadne som uploadol subor z kamery 53MB www.klipmania.sk/zmaz/20120708164118.m2ts
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    po prvnim shlednuti bych rek, ze pokud takto rychle svenkuju a neni to vic mazle, tak je to spatne natoceno, kolik jsi mel speed, nemela by byt kratsi nez 1/100 urcite, spise 1/50 (jen muj odhad), mam jen 30p kameru, kde musim pouzit 1/30 a takovy svenk by byl mazly tak jako bys videl v kine . Krokoval jsem to s Avisynthem, pokud takto rychle svenkujes a je to relativne jeste ostre, tak je moc velka vzdalenost objektu mezi jednotlivymi snimky, i kdyz je to 50p

    ber to tak, ze to je nesmyslny zaber, pri zaberu na ty psy by se kamera nemela skubat a jeste zoomovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od ha2 Zobrazit příspěvek
    ....
    A co sa cudujes, vsak je to 25p, to bude trhat stale. Na youtube detto, vysledne video ma 25p



    General
    ID : 0 (0x0)
    Complete name : C:\Temp\20120708164118-1.m2ts
    Format : BDAV
    Format/Info : Blu-ray Video
    File size : 50.5 MiB
    Duration : 19s 981ms
    Overall bit rate mode : Variable
    Overall bit rate : 21.2 Mbps
    Maximum Overall bit rate : 24.0 Mbps

    Video
    ID : 4113 (0x1011)
    Menu ID : 1 (0x1)
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.0
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 2 frames
    Codec ID : 27
    Duration : 19s 240ms
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 19.9 Mbps
    Maximum bit rate : 22.0 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 25.000 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.384
    Stream size : 45.6 MiB (90%)

    Audio
    ID : 4352 (0x1100)
    Menu ID : 1 (0x1)
    Format : AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    Mode extension : CM (complete main)
    Format settings, Endianness : Big
    Codec ID : 129
    Duration : 19s 264ms
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 448 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Bit depth : 16 bits
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 1.03 MiB (2%)

    Text
    ID : 4608 (0x1200)
    Menu ID : 1 (0x1)
    Format : PGS
    Codec ID : 144
    Duration : 18s 655ms

    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 08-07-2012 v 17:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    , jj, je to 25p
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    Ako by som masl rieasit export pre dalsie spracovanie, co najefektivnejasi format? Napr. z vegasu do Huffyuv? do coho exportujete vy? S akymi nastaveniami cca. Vegas my m2ts zoberie ale AAE/VirtualDub nie.
    Nasiel som template pre virtualdub s ktorym v nom mozem spracovat m2ts no nepodarilo sa mi to rozbehnut...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    z Vegasu se timeline exportuje do VirtualDubu primo pres DebugMode Frame Server (Vegas-frame server-avisynth-VirtualDub) jen 8bit

    Huffuyv, UT codec, Lagarith jsou bezztratove, mensiho objemu nez uncompressed

    m2ts VirtualDub nacte pres Avisynth pomoci ffmpegsource (neco jineho nez ten ffmpeg enkoder) http://code.google.com/p/ffmpegsourc....17-cplugin.7z , je to pro 32bit i 64bit verze najednou, rozbal a dej vse do Avisynth plugin slozky

    pouze video, treba ten tvuj vzorek:
    FFVideoSource("D:\Downloads\20120708164118.m2ts", seekmode=0)


    video i audio:
    ffmpegsource2("D:\Downloads\20120708164118.m2ts", atrack=1, seekmode=0)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    Mozes byt trocha konkretnejsi?
    Inastalol som Avisynth, pridal don plugin, instalol Frame Server ... vo vegase dam renderovat cez Debug mode, spusti sa frame server a co potom? Ako pokracovat vo VirtualDube.
    A taktiez to otvaranie m2ts mi nieje jasne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Citace Původně odesláno od ha2 Zobrazit příspěvek
    vo vegase dam renderovat cez Debug mode, spusti sa frame server a co potom?
    v tom nastaveni pro frame server export zatrhni "Write audio as PCM..." pokud mas vice audio stop, RGB32,next,a stiskni minimize pro to okno, server ceka , ktery program si vyzada video, zatim se nic nedeje ...
    pak napis do notepadu, to je pro progresivni video, prokladane by se trochu lisilo:
    Kód:
    avisource("D:\server.avi")
    ConvertToYV12(matrix="PC.709")
    v tom notepadu to uloz jako server.avs, pokud mas to video ve stejne slozce jako ten avs file, nemusi to mit uvedenou cestu ...

    pak ten server.avs nacti VirtualDubem a najednou uvidis pokud budes jezdcem hybat jak frame server vzdy serviruje patricne framy do toho VirtualDubu z Vegasu

    Citace Původně odesláno od ha2 Zobrazit příspěvek
    A taktiez to otvaranie m2ts mi nieje jasne.
    napises do notepadu :
    Kód:
    ffmpegsource2("D:\Downloads\20120708164118.m2ts", atrack=1, seekmode=0)
    ulozis jako video.avs a toto nactes VirtualDubem
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    Pri exporte z vegasu ... spustim server ako si napisal, vytvorim .avs zmenim cestu. Otvorim ho vo VirtualDubmod. Pri ezxportovani (F7 - save) mi to da error "The decompression codec cannot decompress to an RGB format. This is very unusual. Check that any "Force YUY2" options are not enabled in the codec's properties."
    btw: Pri vlozeni .avs do VirtualDubu mam v statusbare "Error decompressing frame 0: The source image format is not acceptable. (error code -2)"


    pri otvoreni m2ts mi to da error "Script error: there is no function named "ffindex" (??,line 32)"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    virtualdubmod jsem nikdy nepouzival pouze VirtualDub

    pri instalaci Debugmode Frame serveru se zaskrtava i VirtualDub plugin nebo jak to tam je

    K tomu druhemu, mas v Avisynth slozce vsechno potrebne pro ten ffmpegsource ? Musi tam byt FFMS2.avsi a ffms2.dll a radsi i ten ffmsindex.exe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    ha2 ha2 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    24

    tie subory v avisynth/plugins mam. Pri inastalacii FF mam moznost zaskrtnut pluginy iba pre vegas/premiere/ulead/pure motion/debugmode wax plugin ,(zaskrtaval som len vegas) ... verzia inastalacky 2.14
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Ty vidis to video ve VirtualDubu, jezdcem muzes pohybovat, jen to nemuzes exportovat v tom Virtual Dubu?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak dostat video z miniDV kamery do PC
    Od Juri Killer v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-04-2009, 13:23
  2. Jak dostat fotky z DVD video SONY
    Od bobovb v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 15:43
  3. Ako kvalitne previest prekladane video?
    Od quasi v sekci DV/HDV
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-10-2006, 17:50
  4. proc mam vysledne video horsi jak vstupni?
    Od marthy v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-06-2005, 09:51