Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Škubání a blikání obrazu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    7

    Hezký den. Měl bych dotaz jestli lze poladit v přehrávačích (typicky KMplayer, VLC, GOMplayer) škubání obrazu při přehrávání nebo jestli se jedná o jakousi nedoladěnost těchto přehrávačů, protože v různým verzích se to může různě projevovat.

    Mám na mysli škubání, které se projevuje především u horizontálním pohybu kamery nebo objektů (kamera rychle přejíždí krajinu zleva do prava, na statickém záběru rychle přejíždí auto z leva do prava) - v těchto případech bývá obraz jakoby trhavý, případně objekty jako by blikají - hodně záleží na přehrávači.

    Jako nejlepší osobně hodnotím starší verzi KMplayeru 2.9.4.1437 - téměř bez chyby. Nová verze 3.2.0.19 je také dost dobrá, ale nedosahuje kvality té starší verze.

    Zkoušel jsem různé nastavení interních nebo externích kodeků. Určitý vliv to má, ale pořád se mi zdá, že hlavně záleží na tom, jak je poladěný přehrávač.

    Zaujalo mně, že xvid videa přehrává lépe starší divx6 než nejnovější xvid dekóder.

    Jinak pro jistotu: určitě zde nehovořím o deinterlaci - tedy rozmazaném obrazu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Pročti si tohle https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post396153 od #227, podrobně jsme tam obdobné věci řešili.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    7

    Děkuji za odkaz - zajímavé informace.
    Úplně to tedy na moji otázku neodpovídá ...
    ... odpovím si tak nějak sám: myslím, že toto se dá v přehrávačích dost ovlivnit nastavením video rendereru. Ale musí být zase na to asi dost výkoný procesor (pro některé ty renderery), jinak to může být spíše z bláta do louže.

    Každopádně asi záleží na výkonu procesoru.
    A když jsem KMplayeru nastavil vyšší prioritu procesu, taktéž bylo znatelné zlepšení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    nepises o ake zdroje obrazu sa jedna, aky mas operacny system, aku grafiku, ani cpu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Pro náročnější videa je základ mít rozběhanou HW akceleraci, a vo tom je , jinak to musíš honit na CPU, což je docela náročné (podívej se na požadavky na SW renderování přes CPU H.264 1080@50p). Jestli HW akceleraci podporuje KMplayer netuším, používám MPC-HC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    nepises o ake zdroje obrazu sa jedna, aky mas operacny system, aku grafiku, ani cpu.
    Můj dotaz je obecný. Netýká se konkrétní sestavy. Týká se nastavení přehrávačů.

    - - - - doplněno - - - -

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Pro náročnější videa je základ mít rozběhanou HW akceleraci, a vo tom je , jinak to musíš honit na CPU, což je docela náročné (podívej se na požadavky na SW renderování přes CPU H.264 1080@50p). Jestli HW akceleraci podporuje KMplayer netuším, používám MPC-HC.
    Jistě rozumím. Ale jak píšu jde mi o nastavení těch přehrávačů. To že zadrhává video, ještě neznamená, že je problém procesoru. Někdy stačí jenom někde něco poladit. Nebo použít odladěný přehrávač či dekódér.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Citace Původně odesláno od markub Zobrazit příspěvek
    Někdy stačí jenom někde něco poladit. Nebo použít odladěný přehrávač či dekódér.
    To je pravda, ibaze my ti tu mozme 2 hodiny radit a nakoniec sa dozvieme, ze mas 8 rocne Pentium III s 1 Ghz CPU a snazis sa prehrat HD video.
    Skratka napis ake mas zelezo (+aky OS) a co sa snazis prehrat. Bez toho necakaj nic konretne. Defacto vsetko uz napisal Kamil.

    vo vseobecnosti vzdy platia nasledujuce rady:

    - pouzivaj aktualne drivre pre tvoju kartu
    - snaz sa (v zavislosti od GPU) pouzit DXVA/CUDA hw akceleraciu ak sa da.
    - Testuj videa na osvedcenych playeroch ako je MPC-HC, ak je vsetko v poriadku, problem by nemali mat ani ine playere.
    - pri prahravani sleduj vytazenie cpu (obzvlast ak nepouzivas GPU a nasledne pouzi optimalny dekoder - plati pre slabsie zelezo)
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-07-2012 v 18:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Citace Původně odesláno od markub Zobrazit příspěvek
    Můj dotaz je obecný. Netýká se konkrétní sestavy. Týká se nastavení přehrávačů.
    ...
    To že zadrhává video, ještě neznamená, že je problém procesoru. Někdy stačí jenom někde něco poladit. Nebo použít odladěný přehrávač či dekódér.
    Trochu si protiřečíš. Buď chceš obecné doporučení a rady (které jsi už dostal), nebo chceš nastavení pro konkrétní přehrávač na konkrétním HW (CPU, grafika). A to, že ti zadrhává video a pomůže zvýšit prioritu procesu celkem jednoznačně ukazuje na to, že počítáš přes CPU (z jakéhokoli důvodu - blbé nastavení, špatný přehrávač, nepodporovaná GK pro HW akceleraci, ...), nebo máš nějakou strašnou plečku.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 01-07-2012 v 19:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    To je pravda, ibaze my ti tu mozme 2 hodiny radit a nakoniec sa dozvieme........
    Tak to neřešte. Mám starší sestavu to je pravda. Ale HD video (720) přehrávám leckdy plynuleji než xvid. Tak proto jsem se ptal na to nastavení.
    Není to žádný kardinální problém. Spíš mně zajímalo, jak to poladit. Jestli na to existuje nějaký obdobný trik jako např. na deinterlaci.

    - - - - doplněno - - - -

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Trochu si protiřečíš. Buď chceš obecné doporučení a rady (které jsi už dostal), nebo chceš nastavení pro konkrétní přehrávač na konkrétním HW (CPU, grafika).
    Já si neprotiřečím. Dokonce jsem si odpověděl sám. Viz. video redender.
    Za ostatní díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Citace Původně odesláno od markub Zobrazit příspěvek
    Mám starší sestavu to je pravda
    A ty sa za nu hanbis, ked nie si schopny v tvojich prispevkoch tuto zostavu zverejnit? Ja pouzivam doma v HTPC taktiez 6 rocny CPU (dvojjaadro E2160) a spolu s GPU nie je ziadny problem pri prehravani testovacich referencnych snimkov (samsung oceanic) ale ani 1920x1080@50p. Ale pokial by som skusal 1080@50p prehravat cez CPU, tak si ani neskrknem.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-07-2012 v 19:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    A ty sa za nu hanbis, ked nie si schopny v tvojich prispevkoch tuto zostavu zverejnit?
    No tak možná trochu Aby někdo neřekl, že se nemám ptát a radši ten počítač hodit do kopřiv
    AMD Athlon Barton 2500+ přetaktovaný na 3200+, Ati Raden 9600, 512 paměť, XP
    Jak říkám, věřím že hodně věcí lze poladit, že PC není dostatečně výkoné může být pouze klam. HD video (720) jsem dříve také nepřehrál, dnes v pohodě.
    Budu kupovat nový PC, mám prostě za to že core i3 mi bohatě stačí, pro moje využití je i5 nebo i7 podle mně zbytečnost.
    S tím přehráváním mi do doposud nevadilo, přežil jsem i bez toho. Ale když to půjde doladit, tak budu rád a doladím to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Na prahravanie ti staci dokonca podstatne slabsia masina ako i3, kludne PC postaveny na jadre Zacate (E350/E450) za par supov zvladne pekne HW akceleraciu full HD videa.
    Ale to som riesit nechcel.

    Tvoj PC je sice naozaj dost stary (viac ako 8 rokov?), nechce sa mi to hladat na webe, ale predpokladam, ze tvoja GPU nebude zvladat HW akceleraciu. V tomto pripade ti postaci kupit akukolvek lacnejsiu pasivnu GPU (nejaku zo zakladych modelov ATI/Nvidia) za ~30 euro a malo by to pomoct. Potrebujes ale volny PCI-Expres slot v tvojom PC.
    Trapit tvoj PC dekodovanim cez CPU nie je prilis dobry napad (da sa samozrejme pouzit efektivnejsi dekoder, napriklad CoreAVC a povypinat komplet deblocking, bude to o nieco lepsie, ale uplne problem nevyriesis, HW GPU ti pomoze podstatne viac).


    P.S. To ze ti PC nestiha musis vidiet, ked budes sledovat vytazenie procesora. Nizky bitrate sice zvladat moze, ale pride jedna narocna scena a CPU skoncil. U mna je to napriklad scena vtakov pri fullHD dokumente Earth. Scena dosahuje v spicke cez 55Mbit datoveho toku. GPU toto ale zvladne lavou zadnou.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 01-07-2012 v 22:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Tvoj PC je sice naozaj dost stary (viac ako 8 rokov?), nechce sa mi to hladat na webe, ale predpokladam, ze tvoja GPU nebude zvladat HW akceleraciu.
    No 8 roků. GUP HW nezvládá. No nějaká udělátka na to ATI má, kdysi jsem to zkoušel. CPU nebylo tak zatěžováno, ale jiný efekt žádný, takže poněkud zbytečné. Já mám zatížení CPU při kvalitním xvid videu 480, vyšší datový tok, nějakých 20 - 30 procent. Při HD720 H.264 70-80 procent. Takže si myslím, že škubání není tím, že by CPU nestíhal.
    Myslím, že HW akcelerace GPU má smysl jedině při HD videu.
    Jinak do tohoto kompu nebudu kupovat už nic. Budu pořizovat nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jasne .. CPU moze byt atom , kery sa pri prehravani videa aj tak nudi .. zasadne je , ci sa vie grafika prepnut do fps filmu .. ak ano , tak playback bude krasne plynuly .. na MMC to casto dnes uz funguje .. na pocitaci netusim ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    krasne plynuly
    krasne plynuly pri 24p nebude, ale aspon nebude cukany

    OT: neodpustil som si.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Blikání obrazu při reklamě LE40A756
    Od LoSob v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-11-2011, 20:39
  2. Blikání obrazu při natáčení pod výbojkami
    Od Fricoolinek2 v sekci Videokamery
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-03-2011, 17:32
  3. Škubaní obrazu v dvbvieweru
    Od ftoz v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-05-2005, 07:59
  4. Blikani obrazu na TV z PC
    Od lou v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-03-2005, 20:21