Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: nejde zvuk pres hdmi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    42

    ahoj,
    uz asi pul roku mam mmc EGREAT R6S, vzdy bezel jak ma. ale vcera jsem si chtel pustit film a nesel zvuk!! mam to s tv spojeny pres hdmi. zkousel jsem aktualni firmware nahrat ale nepomohlo to. dokonce i pripojit k jine tv- tam to ovsem slo. jiny zarizeni mi pres hdmi jsou bezproblemove.jiny hdmi kabel jsem take zkousel. tv mam LG 42LV570S(aktualni firmware)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    152

    moznosti je vela. napr. ty do hdmi mozes pustat zvuk ale aj nemusis. ak si prepol nieco v nastaveni, alebo nejaky update firmwaru mohol zblbnut... dalsia moznost: ma ten film aj zvukovu stopu? nepredpokladam ale aj to sa moze stat. dalsia moznot: ak ta zvukova stopa existuje v akom je formate? dokaze tento format dekodovat aj TV prijimac? atd atd.... mal by si vylucovanim zistit kde je problem. sorry teraz citam ze si to skusal na inom Tv a tam ti to slo... takze je problem na strane TV. Iny film kde je zvuk v beznom formate stereo ti ide? Nejde ziadny film? na TV nemas vypnute audio cez hdmi?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Není ten zvuk náhodou v DTS? To LG neumí. Podívej se na to pomocí MediaInfo. Pokud umí Egreat zvuk dekódovat do PCM/LPCM, tak to zkus nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    42

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_0003.JPG 
Zobrazení: 672 
Velikost: 474.8 KB 
ID: 18378


    prehravam to z externiho hdd, zkousel jsem i filmy ktery drive sly a ted zvuk nejde. ani neslysim "cvakani kdyz prohlizim jednotlive video-soubory. ale jak rikam na jine televizi vsechno slo (a taky je to lg). a jak jsem jiz psal, jina zarizeni propojena pres hdmi jdou i se zvukem.
    Naposledy upraveno uživatelem tomik88: 22-06-2012 v 12:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Tak přehráváš to z HDD připojeného k TV, nebo přes Egreat? Co máš za jiné možnosti v "HDMI AUTO"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    42

    externi hdd mam pres usb pripojenej k egreatu. a egreat pres hdmi pripojenej do tv. mam tam na vyber LPCM,RAW,AUTO. zkousel jsem vsechny. volal jsem na lg podporu a tam mi rekli at vyckam na aktualizaci softwaru, ktera by to "mohla" vyresit. jestli ne, tak mi ji prijedou opravit prej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Jestli nejde ani LPCM, tak je to divné. Jiný HDMI port v TV jsi předpokládám zkoušel (nebo jiné zařízení, ale ve stejném portu). Ještě mě napadlo - některé TV umožňují u konkrétního HDMI portu nastavit, že se zvuk nebere z HDMI, ale z jiného vstupu (Audio IN), nemůže to být Tvůj případ - nepřepnul jsi to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    42

    to u me nastavit nejde. mam tu sice funkci simplelink ale to je kdyz zapnui zarizeni ze mi to automicky prepne na vstup. jsem z toho fakt spatnej, pockam na dalsi aktualizaci softwaru, potom to budu resit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    No a zvuk Ti nejde u ničeho z Egreatu? Nebo jen u některých filmů?

    Teď jsem proletěl manuál a Tvá TV to umí - externí zvuk u HDMI, který se bere z Audio IN a ne z HDMI.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 22-06-2012 v 16:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    42

    nejde z niceho z egreatu. mrknu na manual a zkusim to..


    koukal jsem na ten manual a nevim jestli jsem to blbe pochopil ale ty myslis propojit egreat a tv pomoci jinyho kabelu?nebo udelat nastaveni v tv?
    Naposledy upraveno uživatelem tomik88: 22-06-2012 v 17:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Zkusil bych propojit Egreat nastavit na LPCM a připojit do jiného HDMI (tam, kde Ti fungovalo jiné zařízení) a spustit na něm něco, co prokazatelně nemá DTS zvuk (nějaký DivX se zvujem v MP3 apod.). I když teď si čtu, co jsi napsal a nejde Ti ani "cvakání" při pohybu v menu, takže to DTS nebude.

    Díval jsem do manuálu TV na stranu 119, tak je vidět, že to TV umí. Ale nevím, jak pozná, že má brát zvuk z Audio IN a ne z HDMI, čekal bych, že se to bude někde nastavovat v menu u konkrétního HDMI vstupu nastavením na typ "HDMI-PC", "HDMI-DVI" nebo něco takového. Majitelů LG je zde spousta, někdo Ti to určitě řekne konkrétně. Blbý dotaz - nemáš v TV do "Audio IN" omylem strčeny sluchátka?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 22-06-2012 v 17:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    zopar veci co este mozes skusit:

    - skontroluj na TV nastavenia zvuku home/nastavenia/zvuk (ARC mas zap, alebo vyp ? nemas nahodou vypnute reproduktory TV ?)
    - hlasitost TV nemas nahodou uplne stiahnutu ?
    - nemas zastrceny jack vo vystupe na sluchatka na TV ?
    - skus vypnut SIMPLINK na TV (stlac tlacitko "input" na DO, nastav sa na HDMI vstup v ktorom je zapojeny EGREAT, stlac cervene tlacitko na DO a vypni SIMPLINK) respektive skontroluj, ci je v nastaveniach SIMPLINK-u nastaveny reproduktor TV...

    nastavenia na EGREAT nespominam, lebo si pisal, ze na inom TV s tym istym HDMI kablom ti zvuk ide bez problemov...
    Naposledy upraveno uživatelem sanchez13: 22-06-2012 v 18:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    42

    tady je me nastaveni zvuku

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_0002.JPG 
Zobrazení: 362 
Velikost: 319.1 KB 
ID: 18382Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_0003.JPG 
Zobrazení: 407 
Velikost: 463.4 KB 
ID: 18383

    a tady nastaveni simplinku na vstupu na kterym mam pripojeny egreat

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_0004.JPG 
Zobrazení: 375 
Velikost: 419.3 KB 
ID: 18384


    jinak sluchatka nemam zapojeny.
    Naposledy upraveno uživatelem tomik88: 22-06-2012 v 18:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    a na inom TV ti urcite ten EGREAT ide so zvukom cez ten isty HDMI kabel ?
    Lebo na TV vyzera byt vsetko OK.

    Skusal si ho prepojit do ineho HDMI vstupu ako ti tu radil Kamil ?

    Uz mi viacej nic nenapada.... Nemas nahodou stlacene "mute" na ovladaci EGREAT-u
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    42

    zkousel jsem to na jine tv od lg a vsechno jde v pohode. mute nemam stlacene

    je mi divny proc to prestalo fungovat ze dne na den.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2012, 20:04
  2. Nejde mi zvuk v JVC Home Theatre TH-D7E pres HDMI IN :-(
    Od tosmani v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-03-2009, 09:06
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  4. 42px700e propjeni pres hdmi notebook nejde zvuk
    Od jf123 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-05-2008, 14:05