Původně odesláno od
Krtek
Pitomec: Proboha nechytej se hned každého slova!!!
Nepsal jsem, že točím spravodajství. Psal jsem že znám lidi z ČT, některých kabelovek a že s nima spolupracuji. Nepsal jsem, že pro ně natáčím. Přečti si pořádně co píšu. TV volí kamery podle potřeby, a jenom Brněnská TV má XM 2 dokonce 4 kusy. Tohle mám ověřené, a nebudu se s tebou o tom dohadovat. Věř, nebo ne. Já se s Tebou přece nehádám, že s XM 2 točí TV filmovou tvorbu. I když hodně českých filmů vzniklo za použití VX 1000 a 2000. Následně byli přepsány na filmový pás. Třeba film Jízda, nebo Anděl Exit. A je jich daleko víc.
Co se týče ceny optiky, tak mám informace přímo z Canonu, a taky to bylo zveřejněno i v některých odborných časopisech.
Myslím, že ta optika hovoří same za sebe, a jestli ji chceš srovnávat s optikou kamer za miliony, tak potom nemám slov. Snažím se hodnotit jeden model, a ty do toho pořád pleteš kamery v úplně jiné třídě. To přece ví každej, že studiová kamera na tom bude s optikou líp.
Možná že rozumíš technice, ale v praxi to chodí trošku jinak. Nebudu tvrdit, že televize nepoužívají "ručky" když na 100% vím, že je v hojné míře používají. A jak je vidět, tak kvalita záznamu jim plně vyhovuje.