Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nastaveni x264 (MeGUI, Staxrip) a prokladani DV ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Mam testovaci SD video (DV Canopus HQ codec). Pri kodovani do h264 (9mbps) a zachovani prokladani dostavam z Mainconceptu a Procoderu prokladany vysledek, ktery je kvalitne zobrazen v WMP, na PS3 a i v VLC(s nastavenim automatickeho odstraneni prokladani).
    Pri pokusu prevest stejne video pomoci x264 dostavam vysledek, ktery pri vyse zminenem prehravani ma vsude hrube rozostreni prokladani - jako kdyby pri prehravani vubec nedochazelo k odstraneni prokladani.

    Ma se nekde v Avisynthu nebo v tech GUI neco nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,550

    Predpokladam, ze video sa javi ako progresivne. Musis nastavit vystup ako prekladany (over si to vo vystupnom videu cez MediaInfo).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    v Mediainfo to pise pro vystupni soubor:
    ************************************************** ************
    Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.0
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Codec ID : avc1
    Codec ID/Info : Advanced Video Coding
    Duration : 27s 400ms
    Bit rate : 8 889 Kbps
    Maximum bit rate : 11.4 Mbps
    Width : 720 pixels
    Height : 576 pixels
    Display aspect ratio : 4:3
    Original display aspect ratio : 4:3
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 25.000 fps
    Standard : PAL
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.857
    ************************************************** ****

    Kde se ma nastavit, ze chci prokladany vystup ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,550

    priamo v GUI v ktorom to robis, pripadne skontroluj command line pre x264, prekladanie sa nastavuje tymto parametrom
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 16-05-2012 v 00:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    V tom MeGui musi nastavit i SAR nejen bff ( bottom field first pro DV video).

    Tedy v Megui se v config pro video zaskrtne "show advanced settings", Frame Type tab - nastavi se "interlace mode" jako BFF (--bff v command line) a pak pro Misc tab - "Force SAR" se zvoli pro PAL 4:3, SAR 16:15 (--sar 16:15) nebo 64:45 pro PAL 16:9. To jsou korektni hodnoty. Ty hodnoty pro Blu-ray by byly jine podle ITU (12:11, nebo 16:11, posle videohelp fora, BR pocita z 704 ne 720)

    Ja osobne prokladani likviduju s QTGMC a hned prevedu take na ctvercovy pixel. Kupodivu to ma pak mensi objem vysledne video nez ten interlace (stejne nastavene CRF), ovsem trva to mnohem dele ten prevod.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 16-05-2012 v 03:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    ai: na ten bff uz jsem prisel (je to tam dost skryte a mlcky jsem predpokladal, ze kdyz se nenastavi zadny parametr, tak to necha stejne jako je vstup)

    - SAR dela co?

    - pri odstraneni prokladani se ale ztrati cast informace (50i); mi prijde nejlepsi vysledek doposud nechat prokladani a na PC se divat v WMP.

    (Jinak ten x264 je zatracene rychly oproti Mainconceptu a hlavne Procoderu.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    SAR x PAR - DAR .. to je rovnice pro aspect ratio, storage aspect ratio, pixel aspect ratio, display aspect ratio, bohuze DV avi neni ctvercovy pixel, tedy musis s timto pracovat

    pro DV avi 4:3 tedy:
    16/15 x 720/576 = 4/3

    pouzivam bob deinterlacer QTGMC, ten deinterlacuje na 50p/60p tedy interpoluje chybejici pole, vysledek je suprovy, nesmis pouzit deinterlacer na 25p, to je jasne, to znici video
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    "Force SAR" se zvoli pro PAL 4:3, SAR 16:15 (--sar 16:15)
    tak to tam nemam. Je tam v nabidce tech dvoucifernych jenom: 12/11, 16/11, 32/27, 40/33, 64/45


    tak jsem tam dal to tvoje a Avisynth tam hlasi, ze pro COnvertto.. muze byt pouze RGB.
    ConvertToYV12(interlaced=true,matrix="pc.709")
    QTGMC( Preset="Slow" )
    SelectEven()

    Kdyz tam necham jen ten QTGMC tak to udela celkem pekne video.

    Jak tam davas ten ctvercovy pixel?
    Naposledy upraveno uživatelem LadaOva: 16-05-2012 v 23:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Citace Původně odesláno od LadaOva Zobrazit příspěvek
    Je tam v nabidce tech dvoucifernych jenom: 12/11, 16/11, 32/27, 40/33, 64/45
    no jo, ja taky ne, ja delam jen z NTSC, ta hodnota tam skutecne neni, ono to neni az zas tak matematicka chyba, kdyz tam das SAR podle ITU-R normy jak ma byt 12:11, DAR vyjde nejak 1,36 misto 1,333, tedy zkresleni minimalni ...

    SelectEven() v tom skriptu vyse vyhodi kazdy druhy snimek, to prave nechceme, to je dobre maximalne na web, a i tam by se to melo odbouravat, specialne u SD videa

    DV video je uz YUV tedy prikaz convertYV12() je zbytecny a Avisynth prave hlasi chybu, protoze ten prikaz je aplikovatelny jen na RGB video, treba z Vegasova Debugmode frame serveru, mozna, ze mas skript prave odtamtud nejak. Pokud nacitas DV avi do Avisynthu primo skript by mohl byt nejak takto:
    Kód:
    AviSource("D:\Dv.avi") #nacte se DV avi z hardisku
    Assumebff() #rekne se Avisynthu, ze video je bottom field first
    QTGMC( Preset="Medium" ) #vyrobi se 50p
    LanczosResize(768,576) # nebo Spline36Resize(720,540) #proste pomer stran nastavit na ctvercovy pixel 4:3
    tento skript je ctvercovy pixel, tedy aspect ratio je 1.0, 50p video, ready na vsechny tablety, telefony, PC a vselijaka zarizeni , prokladani a aspect ratio je pryc
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 17-05-2012 v 01:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    no, me napadlo to dopsat rucne do toho Custom command line v megui (pod Misc tabem), --sar 16:15, a to prebije jakekoliv nastaveni tim Force SAR, jde to hned videt jak se to aktualizuje dole, ten delsi command line se vsemi nastavenimi , takze jde nastavit jakykoliv SAR
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 17-05-2012 v 06:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    Custom command line v megui (pod Misc tabem), --sar 16:15, a to prebije jakekoliv nastaveni tim Force SAR, jde to hned videt jak se to aktualizuje dole, ten delsi command line se vsemi nastavenimi , takze jde nastavit jakykoliv SAR
    jo to uz jsem taky tak udelal vecer.

    Chci se zeptat:
    1) Ctvercovy pixel z DV (resp Video8 grabovane do DV) - na co to ma vyhodu. I obecne vyhoda ctvercoveho pixelu? (chabu dobre, ze to je vhodne pro soucasne zobrazovadla - PC, fullHD TV a nevhodne pro CRT TV)

    2) kdyz v Avisynthu udelas ten prevod na ctvercovy pixel tim rozsirenim, pak uz v MeGUI se nenastavuje pro x264 ten SAR? Fce Crop to usekne zacenu ztraty casti obrazu?

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    1) prehravace musi respectovat aspect ratio, at uz softwarove nebo hardwarove a provest rescale spravneho pomeru vysky k sirce, tedy zjisti, nebo-li precte SAR,vynasobi to s rozmerem videa a dostane se DAR - Display aspect ratio. Muzes se na to spolehnout, nebo to odbourat, protoze to video enkodujes tak jako tak. Pokud si myslis, ze vsechny prehravace to budou respektovat tak to enkoduj s nastavenym SAR a video se nemusi nastavit na jiny rozmer (resize). Ja se rozhodl na to nespolehat, jeste ke vsemu u NTSC ten nepomer stran je vetsi nez u PAL. Tam kdyz se "vynecha" ten SAR (u PAL) a video se precte jednoduse 4:3 tak ve vysledku tam neni az tak velka "chyba" , nepomer strat nez u NTSC videa.

    2)ne , zadny SAR se nenastavi , provede se resize, zmena rozliseni a video je prehravano po enkodovani jako 4:3, coz je i rozmerove po te zmene rozliseni . 768/576 = 4/3 (nebo 720/540 atd...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Assumebff() --- je nutne uvadet v tom scriptu?? Nepostaci, kdyz je to nastaveno v tom meGUI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Nech to tam v tom skriptu, to je kvuli pro QTGMC, ja ted momentalne nevim na co je QTGMC defaultne nastaveny, jestli pro BFF nebo TFF.

    Nastaveni v enkoderu Megui je o necem jinym, tam to musis zatrhnout taky, timto volis typ enkodovaneho videa. V tom avisynth skriptu to je jenom info kvuli QTGMC, aby vedel co to je za typ toho nacitaneho videa.

    Pokud tedy nacitas video bez QTGMC s umyslem enkodovat prokladane staci jen tento skript na jeden radek:
    AviSource("D:\DV.avi")

    resize prokladaneho videa nedelej, to spatne dopadne, ten resize na ctvercovy pixel je jen v tom pripade s QTGMC.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. nastavení x264 v mediacoder
    Od tech7 v sekci Kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-07-2012, 11:56
  2. DVD -> XVid (StaxRip)
    Od stepi15 v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2010, 18:38
  3. co nej nastavení Megui
    Od qasadai v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-02-2010, 11:57
  4. Megui překódování avi na mp4 ??
    Od zrr v sekci Kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-11-2006, 20:05
  5. megui
    Od csm_tvf v sekci Kodeky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-06-2006, 11:26