Ahoj všem,
zase mi to nedalo a vrátil jsem se k pokusu nainstalovat HbbTV na televizoru Samsung UE40D5520. Toto se mi podařilo, ale nic víc. Prosím o radu co udělat dál. Díky
Ahoj všem,
zase mi to nedalo a vrátil jsem se k pokusu nainstalovat HbbTV na televizoru Samsung UE40D5520. Toto se mi podařilo, ale nic víc. Prosím o radu co udělat dál. Díky
Mas TV pripojeny k netu?
Jasně že mám.
Potom zrejme smola.
CT uvadza na svojom webe podporu pre TV od radu ES.
Nedá se nic dělat. Alespoň jsem to zkusil. Každopádně díky za odpověď.
50VT30 a HbbTV - zvuk na této TV je nyní OK. Přeposílám vyjádření z ČT :
Vysíláme z jiné produkční platformy a v jiných formátech, tak by vám to mělo fungovat i do budoucna. Nějaké změny však asi bude nutné udělat. Předpokládám, že vám teď nefunguje tzv. seekování neboli přetáčení obrazu. Možná ani nevidíte celkovou stopáž videa. Alespoň takové máme informace od majitelů televizorů Panasonic.
Věřím, že i to postupně odladíme, aby to bylo plně funkční na všech televizorech. Občas to je „boj“ s výrobci, protože ne vždy vše korektně podporují podle mezinárodních norem HbbTV.
Nefunguje ani tlačítko "pause", ale díky úsilí techniků v CT to lze alespoň sledovat.
pro ty, co mají problém s HbbTV u Sony jako já, kopíruji odpověd z ČT. Ale možná jim tam napište taky, at je to štve a makají na tom)))....
obrý den,
o uvedeném problému víme. Rovněž potvrzuji, že to je problém přijímačů Sony. Jejich přehrávače nepodporují korektně veškeré video formáty definované v mezinárodní normě HbbTV. Player Sony detekuje námi zvolený formát videí jako live vysílání. Nerozpozná, že se jedná o video na vyžádání, takže nerozpozná délku videa (automaticky vkládá údaj 23:00) a nepodporuje posun v obraze.
Podporujeme několik nových technologický prvků, které jsou nezbytné pro rozvoj některých budoucích služeb HbbTV. Proto používáme nový video formát. Zároveň pracujeme na úpravě naší produkční platformy tak, abychom do technologie implementovali další prvky, a to právě kvůli přijímačům, které vykazují tuto chybu. Odhaduji to ještě tak na dva týdny programátorských prací. Pak nasadíme podporu dalšího formátu, což by mělo vyřešit zmíněný problém. Tak prosím o trpělivost.
Nehrající zvuk u některých pořadů je bohužel problém, který se projevuje výhradně na modelech Sony, a to ještě jen na některých modelových řadách z roku 2014. Jedná se o některé starší pořady. Veškeré pořady z roku 2015 jsou již zpracovány novou technologií, tak mají jiné parametry. Bohužel se nám nepodařilo zjistit příčinu této chyby. Domníváme se, že to má souvislost s typem video formátu, tak se to možná vyřeší po implementaci dalšího formátu. Takže to můžete za dva týdny vyzkoušet znovu. Nechci vás zatěžovat technickými detaily. Ten zvuk je v pořádku. Jen nehraje na Sony 2014, pokud spouštíte pořad ze záložky Další části. Player je v jiném režimu než při spuštění z jiných záložek. Lze to obejít pouze u pořadů, když je možné dohledat pořad Podle data. Pak je to funkční.
Děkuji za zprávu.
S pozdravem
Jan Zeman
vedoucí Teletextu
ČESKÁ TELEVIZE
Nová média – Teletext, HbbTV
Kavčí hory
TVCON: Budoucnost televize je ve zkřížení s internetem pomocí HbbTV
Nedávno vydaná specifikace HbbTV 2.0 má televizním stanicím umožnit obstát v boji o diváka s internetovými konkurenty, jako jsou Google, Netflix či Apple.
http://www.lupa.cz/clanky/tvcon-2015...internet-hbbtv
Mám TV LG 42LW650S (model roku 2011). Pro příjem HbbTV jsem musel změnit zemi na Německo. Několik let HbbTV u programů ČT fungovala bez problémů. Až před několika týdny (možná už měsíci) - nejsem si jistý, kdy přesně k tomu došlo - mi HbbTV u ČT programů přestala fungovat. Červené tlačítko se po přepnutí na daný program objeví, ale po zmáčknutí tlačítka se nic neděje. U Óčko TV mi HbbTV stále bez problémů funguje. Netušíte v čem by mohl být problém? Díky.
ČT dělala a dělá úpravy v HbbTV na své straně. Dotaz s uvedeným modelem TV pošli přímo na ČT. Odpoví ti.
mikega: nic s tím nenaděláš, LW650 není podporovaná ( http://www.ceskatelevize.cz/hbbtv/ ) takže to nijak nebudou řešit a ani zkoušet (tak starý model na test nemají).
ČT1, HbbTV jsem nyní zapnul, DIGI pozemní. Funkce v pořádku, krom - nelze zrychlit ani zpozdit program. Pauzu ano.
No nic, pokusím se napsat na ČT a uvidím. Mimochodem dnes mi HbbTV naskočila (občas mačkám červené tlačítko), i-vysílání fungovalo, pak jsem chtěl přepnout na txt a HbbTV se vypnula. Pak už nešla zase zapnout![]()