Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: AV receiver Pioneer VSX-521

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    25

    Zdravím,
    uvažuji o koupi tohoto receiveru, ale zajímala by mne reálná spotřeba. Výrobce udává 415W, tipuji že je to maximální spotřeba. Kolik si cca může vzít jen při poslechu rádia? Nemáte to někdo změřené?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Odhadujem cca 40W-50W (je to tzv. pracovna spotreba, je jedno pri akej hlasitosti pocuvas, kludne aj ked das "mute", nizsie sa nedostanes).
    Tych 415W je realny maximalny prikon trafa, v praxi to nemozes dosiahnut nikdy, predpokladam, ze pokial hlasitost vytocis viac ako je unosne (realne tak za 2/3 prikonu), AVR vypne - ochrana.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    25

    Díky za rychlou odpověď. Já měl strach aby si to nebralo třeba 100W, to by byl drahý poslech
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Pokial by si kupil vykonnejsi AVR, je mozne, ze to pojde vyssie (moj zerie v zavislosti od zvoleneho modu do cca 70W).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    274

    Dovolím si přepsat shrnutí mého problému do tohoto tématu. Přeci jen se týká tohoto konkrétního AVR. Kdyby mi chtěl někdo poradit byl bych moc vděčný. Jsem z toho dost přešlý.

    Problém je v připojení jiných zařízení přes HDMI k tomu recevieru. Snažím se připojit svůj domácí HTPC a pak XBOX 360. Ani v jednom případě se mi nepodařilo dostat na mojí TV LG 50PK950 (plasmová TV) obraz z těchto zařízení přes recevier. Pokud zařízení připojím přímo do TV tak problém nemám a obraz je v pořádku reprodukován.

    Zapojení mám koncipováno takto:
    Z XBOX 360 vedu HDMI kabel do recevieru. Kabel je použit tento http://www.softcom.cz/DetailPage.asp?CD=KHDMI2HIE
    Z PC vedu přes redukci DVI/HDMI kabel HDMI do recevieru. Kabel je použit tento http://www.softcom.cz/produkt/premiu...ernet/?flist=1
    Z recevieru vedu do TV HDMI kabel. Kabel je použit tento http://www.softcom.cz/DetailPage.asp?CD=KHT046

    Kabely jsem zkoušel i různě kombinovat.
    Zkoušel jsem přepínat všechny výstupy jak z recevieru tak z TV. Nicméně na vstupech, které mám v recevieru zapojené kontrolka připojeného kabelu HDMI svítí.
    Jediné kdy se mi podařilo na TV "vyloudit" nějaký obraz bylo, když jsem výstup z PC na grafické kartě nastavil na 1080p/24 Hz. Bohužél tento formát je většině případech nepoužitelný, navíc byl obraz takový "divný". Na výstupu by mělo být 1080p/60 Hz. XBOX 360 se mi nepodařil zobrazit vůbec.

    Kdyby mi chtěl opravdu někdo poradit, tak jsem v rychlosti nafotil manuál k tomuto AVR - http://leteckaposta.cz/393679150

    Všem co se snaží pomoci moc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Ak su HDMI kable dobre a spravne zapojene (do TV z HDMI OUT), tak by nemal byt ziadny problem s videom. Zapoj iba Xbox360 a skusaj. Neviem, ak sa nieco nastavuje aj na vystup obrazu z AVR a z HDMI nie je hned obraz, tak to nastavenie urobis napr. z Komponentneho vystupu, alebo Kompozitneho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    274

    To nastavení jsem prohlížel. Tam nic není. Co se týče HDMI je tak položka "HDMI setup" a tam jsou dvě nastavení "Control" možno mít vypnuté nebo zapnuté. Zkoušel jsem obojí. A pak "ARC", přičemž v manuálu k mé TV nikde není zmíněno, že by to TV podporovala. A je to jen nastavení zda půjde zpětně zvuk TV před HDMI do AVR nebo ne. Na obraz to nemá vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Nastavení Control ani ARC by teoreticky mít vliv na obraz neměly. Control je na vzájemné ovládání zařízení přes HDMI a ARC je přesně jak píšeš pro zvuk. Ale už tady byl případ, že zapnuté ARC dělalo protějšímu zařízení "bordel", ačkoli by to nemělo nic dělat. Takto na dálku se blbě radí . Zkusil bych asi vše (stylem tonoucí se stébla chytá, žádnou přímou radu jednoznačně směrující na bohužel řešení nemám) a po každém kroku vyzkoušet na AVR vstup z PC i XBox:
    - určitě provést reset receiveru (viz návod, na konci), kdo ví, v jakém byl stavu
    - v TV vypnout SIMPLINK a v receiveru HDMI Control na OFF
    - zkusit první zapnout TV a pak AVR (a další pokus opačně)
    - naopak zapnout SIMPLINK a HDMI Control na ON a zkusit zařízení dle návodu AVR sesynchronizovat

    Teoreticky by to ale mělo běžet na první zapojení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    274

    jj .. až přijdu z práce tak ještě vyzkouším vše zresetovat a zkusím všechny možné i nemožné kombinace spuštění.

    No a pokud to nepůjde přivážu si recevier na záda a skočím do Vltavy ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    274

    Tak jsem pokročil. Vyresetoval jsem všechno nastavení i na xboxu a poté zapojoval v různých pořadích. Docílil jsem toho, že XBOX se konečně zobrazil. Nicméně zjistil jsem, že AVR má problémy zpracovat rozlišení 1080p na 60Hz. Tohle rozlišení prostě nezvládá a proto se ty zařízení nechtějí zobrazit. Na Xboxu jsem z toho vytáhl max. 1080i na 50Hz a PC je z toho úplně zmatené a pořád mi tam buď nastavuje 1080p na 24Hz nebo úplně nějaké nesmyslné rozlišení. Přitom u AVR deklarují 1080p ... vůbec nechápu proč si s tím AVR nedokáže poradit. No jdu ladit dál ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Ve specifikaci AVR píšou: This receiver supports the functions described below through HDMI connections: Digital transfer of uncompressed video (contents protected by HDCP (1080p/24, 1080p/60, etc.)).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    274

    Právě proto je mi to divné
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Jestli si to dostal do stavu, že Ti Xbox jede v 1080i (na což asi zabral ten reset receiveru), tak bych zkusil vyměnit HDMI kabely (půjčit si je třeba od známého). Teď jsem se ještě jednou díval (před tím pouze na nápis) a ten, co máš např. mezi XBox a AVR je nějaká noname OEM sra*ka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    274

    No bohužél nemám možnost už žádný jiný HDMI kabel použít. Nicméně fakt myslíš, že je to kabelem? Dyk když ten kábl napojím přímo do TV tak problém není. Chjo ... asi to vypadá na vrácení AVR. Ale nechce se mi .. když jsem ho sehnal skoro o 2000 levněji kvůli tomu, že měli chybu na netu Je to pech no
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Nic jiného mě už nenapadá. Chtělo by to nějak zjistit, jestli je problém mezi PS3/PC a AVR, nebo mezi AVR a TV. Nepoznáš to nějak podle kontrolek na AVR?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AV Receiver Pioneer nebo Onkyo
    Od Pennywise v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 22-05-2011, 11:33
  2. receiver?
    Od kus v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 09:52