Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jak propojit extérní zařízení s televizí ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Dobrý den. Chtěl bych si koupit televizi Samsung UE 32D 5000 .

    Potřebuji k této televizi napojit tyto přístroje ( měl jsem je napojené na starou televizi OVP, která již nejde opravit ) :
    1) Digitální satelitní přijímač Homecast S3000CR nemá HDMI, ale má 2x Scart, pak má zdířky AUDIO/VIDEO, vstup AERIAL IN , výstup TV OUT, zdířku RS-232C ( pro digitální přijímač nebo sériový port počítače ), zdířku S/PDIF.

    2) DVD recordér RDR-GX380 má vzadu zásuvku AC IN, dále zásuvku COMPONENT VIDEO OUT, zásuvky AUDIO OUT ( L/R ) - AUDIO VÝSTUP, zásuvka DIGITAL OUT - digitální výstup, zásuvku HDMI má 1x vzadu..

    3) Kombo přijímač SAT a DVB-T STR 760 HDMI ( satelit s hardiskem SCHWAIGER DSR 1080/80GB ) má na zadní straně zásuvku 1x HDMI, 2x Scart, port RS-232, AUDIO L/R zdířky cinch

    Jde mi o to, zda je to technicky možné .

    Je mi jasné, že Homcast S3000CR nemá HDMI, ale má Scart a není dobré vzhledem ke kvalitě obrazu propojení přes Scart k televizi. Ale to neřešme.

    Na obrazu mi zas tolik nezáleží, potřebuji ostatní funkce televize UE 32D 5000.

    Mohu zapojit DVD recordér RDR přes HDMI do televize ? A mohu zapojit Kombo přijímač
    do televize přes další HDMI, tak aby vše fungovalo, jako kdyby ty poslední dva přístroje byly zapojeny přes Scart jako ke staré televizi OVP ?
    Na televizi UE 32D 5000 je pouz 1x Scart, který bych využil právě pro zapojení - bod 1) dále je tam :

    Počet tunerů DVB-T ........1x

    Počet tunerů DVB-C ........1x

    Počet konektorů HDMI ....4x

    Počet konektorů SCART ...1x

    Počet progresivních vstupů ....1x

    Počet vstupů S-video .1x

    Počet USB konektorů ..2x
    USB MOVE (film,mp3,photo)

    Počet AV cinch konektorů ....1x

    Digitální audio výstup
    optický
    Ethernet konektory .....1x

    CI sloty ...1x

    Napadá mě toto zapojení ( jsem amatér ): Bod 1) bych zapojil přes Scart do televize, pak bych bod2) propojil přes HDMI do televize, a pak bych propojil bod3) přes HDMI do další zásuvky HDMI na televizi.

    Bude toto fungovat ?

    Děkuji.
    Hezký den.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Ved vstupy na TV su pre zariadenia s prislusnymi vystupmi! Vyberes vstup na TV, ktore zariadenie chces prave pouzit...(toto je to zakladne najjednoduchsie prepajanie! aj na to sa najdu otazky?)
    1.) na SCART (ked nema HDMI)
    2.)HDMI (popripade Component, tiez je HD ale analog)
    3.)HDMI
    Naposledy upraveno uživatelem erik555: 17-04-2012 v 15:07
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Zapoj to tak, ako si napisal, je to ok. HDMI si zapoj tak, nech mas v menu prvy ten, ktory budes castejsie pouzivat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od JaroslavHraba Zobrazit příspěvek
    Napadá mě toto zapojení ( jsem amatér ): Bod 1) bych zapojil přes Scart do televize, pak bych bod2) propojil přes HDMI do televize, a pak bych propojil bod3) přes HDMI do další zásuvky HDMI na televizi.

    Bude toto fungovat ?
    Jistě, žádný problém ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Ještě pro jistotu.

    Na televizi UE 32D 5000 je pouz 1x Scart, 4x HDMI.

    Napíšu jak jsem to měl zapojené u minulé televize : z televize přes Scart do Scartu na Kombo. Z druhého Scartu na Kombu jsem to měl do Scartu na Scart satelitu Home. Z druhého Scartu na Home satelitu jsem to měl do Scartu na DVD. Z druhého Scartu na DVD jsem to měl propojené do druhého Scartu na televizi.
    Tím pádem jsem pak mohl sledovat satelitní program z Home nebo satelitní program z Komba. Záleželo, který jsem si zapnul satelit. Když jsem si chtěl nahrávat ze satelitu nějaký program, tak jsem si musel pustit satelit Kombo, který má pevný disk a na tento disk jsem si nahrál zvolený program a v průběhu nahrávání jsem si mohl zapnout satelit Home a dívat se na jiný pořad než který jsem právě nahrával.
    Když jsem chtěl nahrávat na DVD, tak jsem si zapnul Kombo satelit a příslušný program se mi objevil na televizi a zmáčknul jsem nahrávání na DVD a program se mi na DVD nahrál bez problémů. Někdy jsem totiž potřeboval program nahraný na DVD, pro trvalé uchování a přenášení mimo dům, takže mi Kombo nevyhovovalo pro nahrávání.
    Přehrávání DVD na televizi šlo v pohodě.
    Já bych prosím potřeboval to rozepsat podrobněji.
    Jsou vlastně DVD, Home, Kombo a Televize. Mimo televize má všechno 2x Scart. Televize má 1x Scart.. Kombo a DVD mají vždy 1x HDMI a Televize 4x HDMI.
    A nyní bych to pořeboval prakticky přesně popsat zapojení od Televize, kam co propojit. Jinak to nedám dohromady.
    Děkuji za trpělivost se mnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Ved to zapoj tak ako predtym, len s tym, ze ked ma TV iba jeden SCART, tak do TV to napoj cez HDMI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Nějak nevím, jak píšete " tak do TV to napoj cez HDMI. " Ale odkud a co mám kam napojit ? Vůbec tomu nerozumím, proto potřebuji podrobněji psát odkud a kam mám to přesně napojit. Konec vaší věty mi teda není vůbec jasný.

    Takže do dřívější televize jsem zapojil 2x Scart. Do jednoh Scartu na televizi to šlo z DVD ze Scartu, tak bych mohl místo tohoto kabelu použít HDMI spojení DVD a televize na HDMI.
    Potom vedl z Komba - harddisk - kabel ze Skartu Komba do televize na další Scart, takže bych zase mohl místo tohoto kabelu využít spojení HDMI Komba a HDMI na televizi. Tím pádem bych neměl vůbec žádný vstup
    přes Scart do televize, což by se mohlo projevit i na lepší kvalitě obrazu. Co tomu říkáte ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    776

    Citace Původně odesláno od JaroslavHraba Zobrazit příspěvek
    Nějak nevím, jak píšete " tak do TV to napoj cez HDMI. " Ale odkud a co mám kam napojit ? Vůbec tomu nerozumím, proto potřebuji podrobněji psát odkud a kam mám to přesně napojit. Konec vaší věty mi teda není vůbec jasný.

    Takže do dřívější televize jsem zapojil 2x Scart. Do jednoh Scartu na televizi to šlo z DVD ze Scartu, tak bych mohl místo tohoto kabelu použít HDMI spojení DVD a televize na HDMI.
    Potom vedl z Komba - harddisk - kabel ze Skartu Komba do televize na další Scart, takže bych zase mohl místo tohoto kabelu využít spojení HDMI Komba a HDMI na televizi. Tím pádem bych neměl vůbec žádný vstup
    přes Scart do televize, což by se mohlo projevit i na lepší kvalitě obrazu. Co tomu říkáte ?
    neviem co je nepochopitelne!!! Toto si sa pytal na zaciatku: "Mohu zapojit DVD recordér RDR přes HDMI do televize ? A mohu zapojit Kombo přijímač
    do televize přes další HDMI, tak aby vše fungovalo, jako kdyby ty poslední dva přístroje byly zapojeny přes Scart jako ke staré televizi OVP ?"
    Odpoved bola jasna! Ano!!!!! Ked ma zariadenie HDMI vystup, tak to je najlepsie prepojenie s TV atd.! Vsetko je o tom, ze ake vystupy a vstupy maju zariadenia! Staci pouzit hlavu a bude to dobre!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od JaroslavHraba Zobrazit příspěvek
    Takže do dřívější televize jsem zapojil 2x Scart. Do jednoh Scartu na televizi to šlo z DVD ze Scartu, tak bych mohl místo tohoto kabelu použít HDMI spojení DVD a televize na HDMI.
    Potom vedl z Komba - harddisk - kabel ze Skartu Komba do televize na další Scart, takže bych zase mohl místo tohoto kabelu využít spojení HDMI Komba a HDMI na televizi. Tím pádem bych neměl vůbec žádný vstup
    přes Scart do televize, což by se mohlo projevit i na lepší kvalitě obrazu. Co tomu říkáte ?
    Říkám, že je to skoro fuk, ze satelitů budeš mít podobný obraz z HDMI i ze SCART, možná u toho DVD by mohlo být zlepšení, pokud má nějaký slušný upscaling.
    Takže bych ti doporučil se na to vyspat a pokud se ti ani ráno nerozbřeskne, zapoj to úplně stejně jako na starou televizi.

    Jestli tě to HDMI pořád láká, zapoj takhle (změní se ale logika ovládání, holt si budeš muset zvyknout):
    TV HDMI1 - DVD HDMI
    TV HDMI2 - Kombo HDMI
    TV SCART - Homecast SCART
    a pokud chceš nahrávat ze satelitu na DVD pak jestě: Kombo SCART - DVD SCART
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    54

    Moc děkuji všem a omlouvám se , že jsem amarér, ale jinak bych se zde neptal. Všechny možnosti jsem si namaloval a nyní mám co zkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Není třeba se omlouvat. Od toho fórum existuje, aby pomohlo lidem
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od JaroslavHraba Zobrazit příspěvek
    Napadá mě toto zapojení ( jsem amatér ): Bod 1) bych zapojil přes Scart do televize, pak bych bod2) propojil přes HDMI do televize, a pak bych propojil bod3) přes HDMI do další zásuvky HDMI na televizi.
    Zapoj to tak jak už jsi psal. HDMI propojením získáš o stupeň lepší obraz, než při propojení SCARTem + další výhody ( vysoké rozlišení, vícekanálový zvuk apod. )

    jak psal *single* :
    TV HDMI1 - DVD HDMI
    TV HDMI2 - Kombo HDMI
    TV SCART - Homecast SCART
    a pokud chceš nahrávat ze satelitu na DVD pak jestě: Kombo SCART - DVD SCART
    Naposledy upraveno uživatelem geronimoh: 19-04-2012 v 18:19
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nahrávání zvuku na externí zařízení
    Od rjja v sekci Videokamery
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 14-02-2012, 13:53
  2. ICYBOX IB-3221StU-B Externí box pro 2x 3.5" zařízení, JBOD
    Od Paul Nordcore v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-12-2011, 17:33
  3. DVB-S: Utopické zařízení?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-06-2011, 12:12
  4. Tuner v TV a možnost nahrávání na externí zařízení
    Od marcelus42 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 11:34
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-10-2008, 17:18