Sony Vegas6 a Decklink
Tak a je to tady! Konečně karta speciálně pro Vegas!!!! otázkou ovšem zůstává jestli ho bude podporovat Real-time s haldou efektů, nebo jen při nabírání videa. Nechme se překvapit. :-?
Treba dodat, ze to funguje aj s ostatnymi produktami, nielen s Vegasom...
http://www.decklink.com/
http://www.decklink.com/
A bude podporovat pouze vstup a vystpu bez efektu, pravdepodobne, aspon pred pul rokem se o tom mluvilo
[quote=Mike]A bude podporovat pouze vstup a vystpu bez efektu, pravdepodobne, aspon pred pul rokem se o tom mluvilo[/quote]
Potom se tedy ptám, k čemu ta karta vlastně je. To stačí Acedvio od Canopusu a výjde to levnějš.
Potom se tedy ptám, k čemu ta karta vlastně je. To stačí Acedvio od Canopusu a výjde to levnějš.
Prolezl jsem od Black Magic, všechny stránky a nikde jsem se nedočetl o jeho podpoře, a na sony stránkách je jen jedna věta o podpoře. Proto mě zajímá jak až moc má Vegas jeho podporu? jestli jen nabírání a náhled na TV bez hard. podpory tak je to vcelku nanic.
Pocuj, taku funkciu maju ADVC (a teraz vo Vegase6 aj vystup na druhy monitor cez VGA/DVI), ze sice zobrazis, ale efekt ti to neprepocita a tak ho nemas zobrazený v RT ale u tychto kariet pisu, ze to robi v RT tie zakladne efekty, ze maju aj ine/vlastne efekty a ze na dalsich sa pracuje a budu postupne doplnane, navyse u FinalCutPro podla vsekeho podporuju tie karty asi vsetky efekty v RT, tak je mozne, ze to iste spravili aj pre Vegas. Otazne je, ci to bude mat aj podporu pri renderingu. Inak ak si si vsimol nove vlastnosti Vegas6, tak uz podporuje aj HT a dvojjadrove procesory, takze rendering je vyuzity na 100% co sa tyka HW PC.
- Real time effects
- Mac OS X™ only using Final Cut Pro HD™ [color=red]internal effects[/color].
- Mac OS X™ only using Blackmagic Design custom RT effects in Final Cut Pro HD™.
- Windows XP™ only using Blackmagic Design [color=red]custom RT effects [/color]in Adobe Premiere Pro™.
No jak se divam, tak hlavni vyhoda Black magic karet je preci v tom, ze maji SDI/HDSDI IN/OUT, ne? Ja myslim, ze za ty penize je to super.
Ale nikde jsem se nedocetl, jak je to s podporou rizeni po RS 422 stroju jako je Beta nebo Panasonic D5. Black magic karty podle vseho podporu maji, ale dokaze ji Vegas vyuzit? V nastaveni nic neni, neco jako offset pri strihu pres RS-422 apod. Vsude jen Midi... Nebo spatne hledam...
Vidim, ze je k tomu deck control utilitka, tak snad jedine tak...
Ale nikde jsem se nedocetl, jak je to s podporou rizeni po RS 422 stroju jako je Beta nebo Panasonic D5. Black magic karty podle vseho podporu maji, ale dokaze ji Vegas vyuzit? V nastaveni nic neni, neco jako offset pri strihu pres RS-422 apod. Vsude jen Midi... Nebo spatne hledam...
Vidim, ze je k tomu deck control utilitka, tak snad jedine tak...