Téma: Rada ohledně výběru videokamery.
Ahoj, vybírám videokameru. Já vím je tady toho dost, ale mě jde především o radu uživatelů ohledně kamery na trhu s pokud možno co nejlepším se vyrovnáním se za hoších světelných podmínek (nějaké oslavy znáte jak to je dnes všechno na úsporkách) a dobrá white balance v protisvětle. Jak jsou na tom dnešní videokamery? Mám zkušenost jen se starší sd s nahráváním na dv kazetky a tam byl právě tento problém vyvážení bílé a zářivky nebo záběr proti oknu dost velkej problém.
ještě dotaz mám myslet už na budoucnost a brát FULLHD, ikdyž teď ho ještě nevyužiju nebo mám vzít HDready a v budoucnu uprade?
Strop tak 15t čím níž tím líp :)
Díky moc za rady Honza
ještě dotaz mám myslet už na budoucnost a brát FULLHD, ikdyž teď ho ještě nevyužiju nebo mám vzít HDready a v budoucnu uprade?
Strop tak 15t čím níž tím líp :)
Díky moc za rady Honza
Pmalej Joe
Za 15tis které jsi stanovil, bude trochu obtížné splnit Tvé požadavky na 100%. Možná by jsi se dostal do těchto parametrů z 3chipovou kamerou od Panasonicu http://digitalni-kamery.heureka.cz/panasonic-hdc-sd800/
Nebo použitou Canon HV40 na pásky a do dvou tří let přejít na kartovku.
HV40 bude méně náročná na PC (HDV/mpeg2) a Panasonic HDC-SD800 (AVCHD/h.264) zase hodně. I toto ber v potaz.
Za 15tis které jsi stanovil, bude trochu obtížné splnit Tvé požadavky na 100%. Možná by jsi se dostal do těchto parametrů z 3chipovou kamerou od Panasonicu http://digitalni-kamery.heureka.cz/panasonic-hdc-sd800/
Nebo použitou Canon HV40 na pásky a do dvou tří let přejít na kartovku.
HV40 bude méně náročná na PC (HDV/mpeg2) a Panasonic HDC-SD800 (AVCHD/h.264) zase hodně. I toto ber v potaz.
Jde mi spíš o to vybrat něco co se z danou situací vyrovná. Něco co vydetekuje scénu ... aby výsledek neblížil pojmu "černoši v tunelu" :)
Docela tu chválíte tuhle http://digitalni-kamery.heureka.cz/canon-hf-m46/ anebo počkat na nové modely s Cmos tahle má ještě ccd.
U ccd se zase tvrdí, že umí líp podat jemně nasvícenou scénu...
Docela tu chválíte tuhle http://digitalni-kamery.heureka.cz/canon-hf-m46/ anebo počkat na nové modely s Cmos tahle má ještě ccd.
U ccd se zase tvrdí, že umí líp podat jemně nasvícenou scénu...
myslim, ze ma taky CMOS, CCD uz nemaji modely nizsich rad uz dost dlouho
Bez přídavného světla bude každý záběr s amatérkou v slabém světle mizerný.
JJ má taky HD CMOS Pro. Zrovna jsem otevřel zdejší odkaz na heureku a tam odkaz na obchod a tam byl ccd. Je to tak jak říká Ai.
[QUOTE=josefíka;404834]Bez přídavného světla bude každý záběr s amatérkou v slabém světle mizerný.[/QUOTE]
Já vím, že to nebude žádné terno, ale třeba ze zkušenosti z fotoaparáty vím jak se nárůstem Dynamického rozsahu snímače zlepšilo podání snímků v protisvětle na fotkách a jelikož se tom nedočtete ve specifikacích, tak jsem myslel, že tady bude dost lidí co k tomu mají co říct.
Nepotřebuji profi nářadí na sem tam občasnou rodinou akci nebo děti by se mi hodila kamera i Hd ready s alspoň dobrým výledkem.
Jak jsou na tom jednotlivé optiky co se výrobců týká panasonic má Leicu, Sony své nebo Carl zeise a Canon své.
Já vím, že to nebude žádné terno, ale třeba ze zkušenosti z fotoaparáty vím jak se nárůstem Dynamického rozsahu snímače zlepšilo podání snímků v protisvětle na fotkách a jelikož se tom nedočtete ve specifikacích, tak jsem myslel, že tady bude dost lidí co k tomu mají co říct.
Nepotřebuji profi nářadí na sem tam občasnou rodinou akci nebo děti by se mi hodila kamera i Hd ready s alspoň dobrým výledkem.
Jak jsou na tom jednotlivé optiky co se výrobců týká panasonic má Leicu, Sony své nebo Carl zeise a Canon své.
Konkrétně tahle kamera canon hf m46 je v slabém osvětlení velice dobrá, měl jsem možnost ji vyzkoušet a málem jsem si sedl na prdel z obrazu který předváděla v místnosti večer osvětlené tak nějak normálně, opravdu za ty prach nic lepšího neseženeš.
Jen musím upozornit, nemá moc široký objektiv. Nevýhoda canonů.
to Joe
nebo si za tech patnact kup bouchacku a zajdi k Jelinkovi do kramu.Pak muzes mit jakou chces -). hele zkus zaskudlit a pridat pet klacku navic a tim nam zjednodusit odpoved na tve pozadavky.Za tech patnact je to fakt slozitejsi.
P.S. a tim HD Ready kamera bylo zamysleno co?
nebo si za tech patnact kup bouchacku a zajdi k Jelinkovi do kramu.Pak muzes mit jakou chces -). hele zkus zaskudlit a pridat pet klacku navic a tim nam zjednodusit odpoved na tve pozadavky.Za tech patnact je to fakt slozitejsi.
P.S. a tim HD Ready kamera bylo zamysleno co?
Že nemusí být fullhd ale stačí i třeba 1280x720p u televizorů označeno jako Hd ready u kamer asi 720p
HDV 1440x1080
FULLHD 1920x1080
Neznám (do 15000,-) která by netočila v tomto, maximálně Ti nabídne to HDready. To bude spíše u kamer do 2000,- nebo foťáky i do 10000,-.
FULLHD 1920x1080
Neznám (do 15000,-) která by netočila v tomto, maximálně Ti nabídne to HDready. To bude spíše u kamer do 2000,- nebo foťáky i do 10000,-.