Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Střih a práce s videem: Sony Vegas Pro 10 - problém: 30fps místo 60fps

  1. #1
    Neregistrovaný
    Guest

    Tazatel: Jakub

    Znění dotazu: Dobrý den, mám asi 20 videíí natočených při záznamu 1280x720@60fps a chtěl jsem je sestříhat v Sony Vegas. Založil jsem si projekt HD720-60. Tedy logicky s rozlišením 1280x720 při 60fps. A teď k problému: při exportu si nastavím ty samé parametry a provedu export. Na první pohled je všechno OK. Při přehrávání se ale části videa jemně trhají. Metodou pokus omyl jsem zjistil, že mi to dělají 2 z těch 20 souborů. Takže video X importuju, sestříhám a exportuju, a na po exportu má pořád 60fps. Video Y importuju, sestříhám a exportuju, po exportu se soubor tváří jako video se 60 fps(také těch 60 fps má) ale snímky vypadají takle: snímek1-->snímek1-->snímek2-->snímek2-->snímek3-->snímek3--> a tak dále, což způsobuje to trhání. Jako by půlka snímků chyběla - ale není důvod aby tomu tak bylo. Při importu je zobrazeno 60fps, když si kliknu na vlastnosti - 60fps. Nechápu to, tím spíš, když je to jen u 2 videíí z 20. A video natočené 4 minuty potom je naprosto v pořádku. Děkuji za jakýkoliv námět na řešení, Jakub.

    Technika, které se dotaz týká: Sony Vegas Pro 10
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Videa jsou ze stejného zdroje? Je možné někde vystavit kousek zdrojového klipu který zlobí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Neregistrovaný
    Guest

    Ano, videa jsou z jedné kamery. Jak jsem psal, video natočené 4 minuty potom mi to nedělá. Myslíte originální soubor? Tak ten má 600MB. Není problém ho nahrát třeba na ulož.to. Ale když ho zkrátím, už to nebude ten originální soubor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Pokud se ti nepodaří najít kratší klip, i těch 600MB se dá zkousnout. Popřípadě pošli aspoň výpis z Mediainfo a screenshoty nastavení projektu a renderingu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Neregistrovaný
    Guest

    Tady je ten soubor: http://uloz.to/xJh4tNG/pic-0117-mov

    A tady přikládám screeny:





    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Skus ten soubor nacist do jednoducheho programku MP4CAMtoAVI , urez zacatek a konec aby nebyl tak velky, exportuj. Dostanes sice avi soubor, ale uvnitr bude to same video beze zmeny. Ten programek jen zmeni kontejner.

    http://www.videohelp.com/tools/MP4Cam2AVI
    mohl by fungovat s tvym videem, je to kraticky programek , ktery se ani neinstaluje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Neregistrovaný
    Guest

    ai: Díky za tip. Tak snadný to samozřejmně nebylo, prográmek se mnou odmítal komunikovat, respektive se mu asi nelíbili Windows 7 64 bit. Na těch mi prostě nejede. XP to zachránili. K výsledku: Takto to vypadá po užití ve Vegasu:



    Jistá změna tedy nastala, bohužel spíš k horšímu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    ja mam win7 64 bit a bez problemu

    u Vegasu pozor na Smart Resample, ten muze delat takove duchy , ale z prokladanych videi, coz nemas, ale

    muzes tedy uploadnout nejaky mensi soubor ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Neregistrovaný
    Guest

    Programek se normálně spustí, ale jakmile chci otevřít video, tak se sekne. No to je jedno. Tady je kus toho klipu: http://uloz.to/xuxmxKT/prevedeny117-avi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    tak jsem to ted zkousel ten posledni kratky vzorek prevedeny117.avi :

    Bohuzel mam ted tu jen stary Vegas 8.0c, tak jenom v nem , soubor nacet (ale pres ffdshow, ponevadz tehda jeste mp4 nenacital) a skutecne na timeline to jde jen po dvou snimcich, nejak interne to nedovolil zpracovavat na 1 snimek.

    Rendroval jsem to do mp4 s MainConcept mp4 exportem, pokazde Vegas nastavil 29.970 fps, i kdyz bylo 59,940 fps nastavenych
    Smart resample povolenym (to je vzdy defaultne)
    a jednou s Disabled smart Resample, v tomto pripade nejsou videt zadne duchy, v obou pripadech je obrazek barevne dost presyceny

    Pak jsem to renderoval pres DebugMode Frame Server (osobne nic jineho nepouzivam nez tento zpusob) a vysledek je skutecnych 60fps nebo-li presne 59,940fps, kde frame server respektuje nastaveni v projektu 59,940 (double NTSC).

    Prilozene jsou 4 desetisekundova videa z techto zkousek: http://uloz.to/xEUPVwA/60p-vs-30p-zip

    Bohuzel, jak rikam, nemuzu ted zkusit posledni Verze Vegasu, ten 8.0c je preci jen asi 5 let stary ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Neregistrovaný
    Guest

    Díky, já jsem si vždycky vystačil s renderováním od Vegasu, takže nějak vůbec netuším v čem je ten DebugMode Frame Server lepší. Až vůbec přijdu na to jak se s ním pracuje, dám vědět jak to dopadlo, ale z přiložených videíí to vypadá dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    mel jsem stranky na tohle, ale zrusili mi je, bylo to zadarmo tak se ani nikdo neptal...,zustaly jen videa na YouTube
    Kód:
    1. potrebny Avisynth http://www.youtube.com/watch?v=NT_aBWHxFJ4
    2. nejaky x264 enkoder treba MeGui (nacita Avisynth skript) http://www.youtube.com/watch?v=NOjxdrd3--M
    3.instalace Debug ModeFrame serveru http://www.youtube.com/watch?v=cGoavkSRY2U
    4.nejaky priklad jak to cele probiha , ten enkoding http://www.youtube.com/watch?v=5fOMWjP5UsU
    samozrejme na ten export co jsem ti poslal mel jen dva radky:
    Kód:
    avisource("D:/server.avi")
    ConvertToYV12(matrix="PC.709")
    nic sloziteho

    -pokud ve Vegasu vsechno funguje a mas dostatecny datovy tok na export do H.264 kodeku, tak se to da i z toho Vegasu, protoze to je vsechno o datovem toku, kdyz je ho dost
    -postup na ten frame server muze pro nekoho byt proste prilis, tedy napoprve, jak se to vsechno instaluje apod., pak uz jen vzdy exportujes jako v prikladu 4, z ruznymi nastavenimi podle

    -pak ale nastavaji situace, kdy neco nefunguje, MainConcept enkoder Sony AVC nakonec toho mpeg4-avc (neboli H.264) se ladil dlouze, ve starsich verzich z problemy, v nejnovejsich verzich pokud mas silny stroj a grafiku , kterou Vegas podporuje na ten export to jde i velmi rychle,
    -ja pouzivam MeGui s frame serverem, ktery je updatovan, ted uz jedou vzdy 4 jadra na 100%, pokud tam neni treba nejaky plugin v Avisynthu, ktery to zpomali , tedy v praxi uz pouzivam asi ctvrty nebo paty rok porad jeden soft a jeden enkoder , na ktery jsem zvykly
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 03-03-2012 v 22:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Jakub:
    Tvůj vzorek PIC_0117.MOV jsem vložil do timeline Vegasu 10 a skutečně se klip chybně zobrazuje - jak píše ai, místo sudých frejmů zobrazuje předchozí liché (snímek1-snímek1-snímek3-snímek3-snímek5-snímek5). Žádnou změnou parametrů se mi nepodařilo přimět Vegas ke správnému zobrazení. Odhaduji, že problém je v interním dekodéru Vegasu. Když jsem pomocí aplikace tsMuxeR remuxnul tvé video do kontejneru m2ts (což je samozřejmě bezztrátové), už ho Vegas zobrazoval korektně (každý frejm). Bohužel mi přitom nenačetl audio stopu, ale to jsem dál nezkoumal.
    Spíše mě udivuje, jak píšeš, že ostatní videa ze stejné kamery ti Vegas načítá dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Neregistrovaný
    Guest

    Saxel: Ano, to je největší záhada na tom všem, že až do teď všechno fungovalo a kromě těch 2 videíí funguje. Ztráta audio stopy mi vůbec nevadí, jak jste asi zjistili, je to natočený z modelu letadla, takže tam žádný zvláštní zvuky nejsou. Jdu to zkusit, pokud to bude fungovat, považuju to uspokojivý řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Neregistrovaný
    Guest

    Funguje, takže moc díky vám oběma za velkou pomoc! Jakub
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-12-2011, 14:27
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-12-2011, 12:25