Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Je možné nahrávat ze satelitu nebo settopboxu jiný program než který sleduji?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Zdravím,

    při analogovém vysílání bylo možné nahrávat na video jiný pořad, než který jsem zrovna sledoval.
    Je toto nějakým způsobem možné při signálu ze satelitu, settopboxu, nebo z televize s DVB-T tunerem?

    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Dvoutunerový přijímač, nebo nahrávat program z jednoho muxu a ovšem potom sledovat jiný program, který je na jiném muxu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Ivo, dovolím si drobnou opravu: ... který je na [COLOR="#FF0000"]stejném[/COLOR] muxu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Ales0s: Doplním kolegy - u DVB-T není výraznější problém s dvěma tunery, u DVB-S je to o něco komplikovanější. Nastávají komplikace s podmíněným přístupem, takže je potřeba vybrat rozumný dvourunerový přijímač, případně CI modul a ideálně ICE kartu. S tím souvisí i na rozdíl od DVB-T nutnost dvou kabelů od paraboly, Twin konvertoru (nebo speciální UNICABLE řešení).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Díky za odpovědi, ale moc tomu nerozumím. Jak mám postupovat, když mám v současné době CRT televizi, k tomu satelit a starší video? Co všechno bych musel koupit? Ještě mám možnost k tomu připojit settopbox.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Jestli nechceš nic kupovat, tak můžeš obojí (DVB-T STB (settopbox pro pozemní vysílání) a DVB-S STB (satelit)) připojit jak do TV, tak do videa (pokud má TV i video dva vstupy, nebo pořídit za pár peněz přepínače). Na TV budeš sledovat třeba DVB-S a nahrávat na video DVB-T, nebo opačně, podle potřeby. Tohle je nejlevnější a nejrychlejší řešení, pokud nechceš nahrávky archivovat a je pro Tvoji starou TV plně postačující. Pokud chceš nahrávky archivovat, tak je lepší je pořizovat digitálně a potřeboval by jsi nový dvoutunerový DVB-T nebo DVB-S přijímač. Nebudu to zatím rozepisovat, až podle reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Ok, takže když to propojím pomocí Scart kabelů tak by to mělo jet, vyzkouším to. A jak bude zapojení? TV i VCR mají 2 vstupy. Takže TV --> VCR --> DVB-T --> DVB-S?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    DVB-T --> TV
    DVB-T --> VCR

    DVB-S --> TV
    DVB-S --> VCR

    VCR --> TV

    Propojení VCR --> TV mě trubce minule nedoteklo, takže buď použiješ nějaký přepínač, do kterého strčíš např. VCR a DVB-T a výstup do TV (dělají se i na dálkové ovládání, ale je to už dražší), nebo třeba přes CINCH/S-VHS, pokud je VCR a TV má ještě k těm SCARTům, nebo použít klasický RF (to ale moc ideální není, nicméně je to funkční a u staré CRT a VHS celkem postačující).

    Nicméně ten přepínač bych nekupoval, je to drahé a do tam staré techniky (CRT TV, VHS VCR) nemá cenu už nijak investovat. To už bych raději koupil MMC s DVB-T tunerem a nahráváním na HDD (pro představu něco takového: http://www.alza.cz/evolve-andromeda-d287580.htm), nebo si vystačil s RF propojením VCR --> TV.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 23-02-2012 v 19:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    To na tom odkazu se zdá nejjednodušší, a není to žádná závratná suma, díky...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-04-2012, 06:27
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-03-2011, 17:56
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-09-2006, 08:19
  4. Který program nepřepočítává obraz ?
    Od Rudolfk v sekci Mastering
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 22-06-2006, 21:21