Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sencor SHR 9600T

Zelych (30)|17.2.2012 21:10
Zdravím, pořídil jsem si toto centrum (byť mi bylo kolegou rozmlouváno) ale mě se podle údajů v shpech líbilo, ale protže k němu na internetu není moc informací (krom eshopů a jedné diskuse na Heurece, jsem později našel jen 2 recenze - obě dostupné ze stránek samotného Sencoru: http://www.sencor.cz/Tiskove-centrum/recenze/Multimedialni-rekorder-Sencor-SHR-9600T a http://www.sencor.cz/getattachment/8aa26772-9818-4af9-b542-91eeefb1e68d/Test-SHR-9600T.aspx) tak bych se chtěl zeptat ještě tady, jestli někdo nemáte nějaké rady k tomuto centru, nebo k mým problémům obecně. (je to moje první podobné zařízení)
Má sice dualní DVB-T tuner, ale nemohu ho přimět k přesunutí pozic pro stanice. V oné diskuzi je uvedeno, že je potřeba editovat soubor DTV_channel.txt ke kterému se dostane přes FTP.
Síťový přístup k PC (přes router) jsem si prozatím zpřistupnil pomocí Windows media playeru, a jak z Total commanderu, tak z centra do zdílených složek se dostanu, ale z PC vidím jen flashku v USB (nemam ještě interní disk). Tak nevím, jestli je problém v mém přístupu na centrum, nebo v samotném centru.
Další věc, která se mi nedaří zprovoznit je přímá komunikace centra s PC přes USB host. Když pripojím notebook přes dodávaný USB kabel, tak se me centrum zeptá, jestli chci přepnout do režimu USB, což pak i udělá, ale notebook (s Win XP SP3) mi zahlásí, že zařízení nebylo rozeznáno (zkoušel jsem obě USB na notebooku - se stejným výsledkem)
Pak už jen takové drobnosti jako, sekání některých videí z Youtube, nebo že nevím jak přidat oblíbené položky do "Oblíbených" nebo byť má podporu internetových rádií, tak tam žádné nejsou a nevím je přidat, nebo nevím jak to je s "podporou Torrentů" - v menu jsem je zapnul, ale torrent soubor na flashce se mi neukazuje.
Bohužel Sencor není po internetu nijak diskutován, abych si ony informace někde dohledal. (ani nevím na jakém čipsetu je moje centrum postaveno)
Jen doplním, že mám nainstalován poslední FW z 1.2.2012.
Ještě zvažuji, že bych ho do 14 dnů vrátil (mam ho 3. den), ale jinak krom zmíněného jsem spokojený - co jsem mu dal přechroupat, to přehrál.
Předem děkuji za rady.
GSX 1400 (4)|19.2.2012 12:18
Pořídil jsem si toto centrum a jsem spokojen.Zatím přehrálo vše.Mám zapojen usb flashku z které přehrávám internet. rádia.Musíš si z netu stáhnout soubor M3U a jede to.Mám připojen externí HDD 1 TB,z toho jedu filmy a muziku flac a Wav.Sesíťováno přes router,přehrávání kopírování bez problému,W7.Vlastně hlavní důvod pro koupi u mne byla cena a malý displej.Nemusím zapínat tv,když chci hrát muziku.Youtube,torrenty mne nezajímají.Takže pro mne gut.
Zelych (30)|20.2.2012 04:35
Diky za odpověď, ty radia vyzkouším. Je pro M3U potreba nejaka extra složka, nejo muzoj byt kdekoliv na disku? Pokud mam M3U pro IP televizi, bylo by možné sledovat i tu?
Náhodou poskladani kanálu jsi neresil? I kdyz dam nektere (radia) stajice smazat, tak se akorát nezobrazuji po stisku Enteru, ale v nastaveni v soupisu jsou vidět stále.

EDIT: Mohl by jsi mi prosím někam uploadnout M3U s radii? Zkusil jsem nějaké náhodné stáhnout, ale nešli. Mam i IP TV v M3U a ta mi také nešla. - když jsem odentoval soubor, tak jsem se dostal jakoby do prázdné složy, a pokud jsem dal Play, tak na mě vyběhla červená se stopkou.
Zelych (30)|21.2.2012 01:31
Diky, vyzkouším. Dostal jsem se ted o kousek dal ve cteni navodu a i internetova radia tam jsou popsana - je potreba vytvořit slozku "InternetRadio" a v nem mit ona M3U.
Jinak dale jsem se dočetl, ze většina mých problémů s nefunkci torrentu, atd pramení z nepripojeni interniho disku.
Mimochodem, taky ti večer prosvita svetlo okolo "tlačítek" na předním panelu a napravo od displeje skrze cerny plast?
GSX 1400 (4)|21.2.2012 10:42
No tlačítka jsou podsvícená,takže trochu ano,ale není to nic co by mne rušilo.Vlastně jsem si toho do teď nevšiml.Musíš brát,že je to "Sencor".Není to žádný hifi.Interní disk zatím nemám,až nebude místo na externím, vložím.Jenže to budu pak muset zapojit zpět ventilátor,teď ho mám odpojený.
Zelych (30)|22.2.2012 18:04
Tak problém se seřazením kanálů mám už vyřešený.
Je ptřeba se připojit pomocí nějakého FTP klienta (ja použil Total Commander) - zadáním IP na kterou je centrum připojeno a pak jmeno a heslo viz manual.
Potom z /usr/local/etc/dvdplayer/ si zkopírovat do PC soubor dtv_channel.txt a za pomoci prográmku DTVchanelManager si stanice přeskládat (přetažením myší) pak změny uložit, a upravený soubor nahrát zpátky do centra.
Doufam, že tu podobný postup už není, a někomu se bude hodit. :-)
(kdyžtak pak dodám obrázky pro názornost ;-) )

Nevíte někdo o způsobu, jak si tam dodat nějaké "bonusy", jako třeba přehrávání TV archivů?
karelvot (1)|24.2.2012 10:33
Dobrý den
Zde je ukázka bonusů pro přehrávač.
Je potřeba rozbalit na usbflash nebo interní disk a v menu nastavit zdroj IMS usb nebo disk.
Nelekněte se že ne všechno funguje, skripty se často musí měnit a to neumím. Jsou převzaty z
polského fóra k jinému přehrávači se stejným chipsetem.
Zelych (30)|26.2.2012 23:36
Díky, něco takovýho jsem přesně hledal, škoda jen, že to je vše v Polštině. Akorát, že když se vybere IMS z daného úložiště, tak zmizí ty systémové, ale to zase není takový problém. Měl jsem radost, že tam jsou české TV podcasty, ale zrovna ty bohužel nejdou.
Jiný přehrávač je podle všeho Hyundai MBox TR11 a ještě jsem narazil na nějaké LG, ale zajímalo by mě, jaký chipset mají? Nikde jsem to ve specifikacích nevyčetl.
EDIT: Tak jsem hledal, a příjde mi hoodně podobný s IAMM NTR82, kde je čipset Realtek RTD1283DD 400MHz, souhlasí to?

EDIT2: Tak jsem zkusil pár alternativních FW pro NTR82 i 83 a byť na televizi uvodní vylepšená obrazovka najela, dálka ani tlačítka na panelu nereagovala :-(
Škoda, docela mě to namlsalo, viz video a podpora českých TV archívů...
assurance (8)|27.2.2012 18:43
Dobrý den,
tento přehrávač/nahrávač mám již 2 měsíce a zatím jsem s ním velmi spokojen. Používám ho pro přehrávání audio/video souborů a občasné nahrávání TV pořadů. (Znáte to, manželka přijde z práce a chce vidět ten a ten film nebo seriál co dávali dopoledne. Co bych pro ni a pro svůj klid neudělal ,že?). Pokud se rozhodnu některý pořad zarchivovat, přetáhnu si příslušný soubor po síti do PC, oříznu ho zleva - zprava, případně vystřihnu reklamy a převedu ho do DivX formátu. Střih - MPEG Video Wizard DVD a převod - Dr. DivX.
Odkazy na internetové rádia jsem stahnul z adresy http://www.vtuner.com a uložil do tématických M3U souborů viz ukázka níže. Pozor, fungují jenom ty ve formátu MP3. Na dálkovém ovladači oceňuji funkčnost bez míření.
Tento přístroj je za 2200 Kč prostě super.
Zelych (30)|1.3.2012 23:59
Měl bych dotaz na ostatní majitele, jak rychle se vám kopírují soubory přes LAN? Mám k centru připojený externí disk, na který, když kopíruji z PC, tak se rychlost pohybuje okolo 37 Mb/s, ale když kopíruju na disk připojený k centru, tak se mi to plácá okolo 800 kb/s!
KamilZ (10277)|2.3.2012 07:04
Nevím, jak tenhle konkrétní Sencor. Obecně jsou na tohle MMC pomalé (rychlost bývá cca 2-4MB/s). Některé mají (tuším Xtreamery) spec. mód, ve kterém je to rychlejší, ale v tom módu zase nepřehrávají (nemáš tam něco podobného?). Na rychlost v desítkách MB/s zapomeň. Nejsou na to optimalizované. Lepší to je až s novými modely, které mají rychlejší Chipsety (Realtek 1186 apod.). Ale 0.8MB/s je extrém (jak jsem psal, mělo by to být řádově v 2-4MB/s), to bych nečekal, někde bude ještě problém.
Zelych (30)|2.3.2012 15:28
Díky za odpověď, zkusím na to mrknout. Matně si vzpominam, ze v nastavení bylo možné vypnout FTP a Sambu...
Ale moc jsi me nepotesil s tim, ze MMC jsou obecně pomalejší, doteď jsem si myslel že mi to brzdí USB, a ze az se dokopu k tomu si pořídit interní disk, ze to bude lepší - rychlejší. Hlavne jsem se taky u MMC tesil, jak budu rychle kopirovat přes síť a že se nebudu muset furt strachat nekde zezadu abych odpojil/připojil exterji disk...
assurance (8)|2.3.2012 15:56
Mě se data po lan do Sencora na int. HDD ukládají cca 4-5 MB/s a čtou kolem 7 MB/s. Nic jsem extra nenastavoval. Pokud se zrovna dívám na na film z hdd nebo ze sítě, tak se přenos zpomalí zhruba na polovinu. Procesor prostě nestíhá. Jo a taky to ještě zpomaluje zapnutý timeshift.
GSX 1400 (4)|4.3.2012 13:48
Právě kopíruji film na externí hdd připojené na zadní usb.Rychlost 4.81MB/s.
aboucek (5)|5.3.2012 17:51
[QUOTE=Zelych;399652]Díky, něco takovýho jsem přesně hledal, škoda jen, že to je vše v Polštině. Akorát, že když se vybere IMS z daného úložiště, tak zmizí ty systémové, ale to zase není takový problém. Měl jsem radost, že tam jsou české TV podcasty, ale zrovna ty bohužel nejdou.
Jiný přehrávač je podle všeho Hyundai MBox TR11 a ještě jsem narazil na nějaké LG, ale zajímalo by mě, jaký chipset mají? Nikde jsem to ve specifikacích nevyčetl.
EDIT: Tak jsem hledal, a příjde mi hoodně podobný s IAMM NTR82, kde je čipset Realtek RTD1283DD 400MHz, souhlasí to?

EDIT2: Tak jsem zkusil pár alternativních FW pro NTR82 i 83 a byť na televizi uvodní vylepšená obrazovka najela, dálka ani tlačítka na panelu nereagovala :-(
Škoda, docela mě to namlsalo, viz video a podpora českých TV archívů...[/QUOTE]

Tohle je podle mě naprosto ideální MMC, hlavně díky displeji, chtěl jsem koupit IAMM, který má i archivy ale přestali ho prodávat
Zkoušel jsem taky alternativní FW pro IAMM NTR83, podle mě je to dle specifikací i telefonické konzultace s Umaxem úplně stejný čipset. Mě se nepodařilo dostat se tak daleko jako tobě. Nějak jsem neměl tu trpělivost. Ale bylo by bezvadný kdyby tam ty archivy šly. Je to valstně jediná vada na kráse. Dle vyjádření technika Sencoru, oni nemají v plánu to zavádět, výhledově možná VOYO (což moc nechápu neb je tam pdr).
Zdá se mi laicky že když už tam ten firmware je tak nefunkční tlačítka by se snad daly nějak vyřešit ne?
Nenašel by se někdo gramotný co by se na to podíval?
1hroch (865)|7.3.2012 17:14
1. Dokaze prehrat DVD i s menu v podobe ISO, ci jen i primo zkopirovane soubory?
2. Dokaze prehrat Full HD AVCHD z kamery - pripona "mts" nebo "m2ts"?
assurance (8)|8.3.2012 21:54
1. Ano, obojí.
2. Ano, mts ze Sony HX5V.
1hroch (865)|9.3.2012 06:19
Diky assurance, potesujici zprava!
Zelych (30)|12.3.2012 02:01
[QUOTE=aboucek;400831]Tohle je podle mě naprosto ideální MMC, hlavně díky displeji, chtěl jsem koupit IAMM, který má i archivy ale přestali ho prodávat
Zkoušel jsem taky alternativní FW pro IAMM NTR83, podle mě je to dle specifikací i telefonické konzultace s Umaxem úplně stejný čipset. Mě se nepodařilo dostat se tak daleko jako tobě. Nějak jsem neměl tu trpělivost. Ale bylo by bezvadný kdyby tam ty archivy šly. Je to valstně jediná vada na kráse. Dle vyjádření technika Sencoru, oni nemají v plánu to zavádět, výhledově možná VOYO (což moc nechápu neb je tam pdr).
Zdá se mi laicky že když už tam ten firmware je tak nefunkční tlačítka by se snad daly nějak vyřešit ne?
Nenašel by se někdo gramotný co by se na to podíval?[/QUOTE]

Archivy jsem rozchidil, vyextrahoval jsem si potřebné soubory z onoho FW, který vytvořil tuším Martini, a uz asi 14 dnu je upravuju aby chodili dle mých představ. A až budu s výsledkem spokojený, tak muj vytvor sem dam k dispozici, ale zatim mi nechodí žádná videa zz Youtube, i když s originál scryptama ano, a ještě par much to ma.
Ale jinak archív Primy jde, pár věcí z ČT tuším taky (ale ne moc) a zbytek zkouším doladit, ale nemam na to teď moc času.

Jinak techniky Sencoru bych neresil... na muj dotaz proc mi PC nevidí MMC pres USB nemel ani tucha, ze kdyz tam neni interní disk, tak, ze to prostě nejde... to jsem se musel dozvědět tady...
1hroch (865)|12.3.2012 06:43
Zelch - co zkusit TV z Eaget M9, tam se o to snazi take. Chip by mel byt stejny.

http://www.eaget.cz/forum/viewforum.php?f=9
1hroch (865)|12.3.2012 18:59
POZOR! POZOR! POZOR! Majitele kamer AVCHD
Odpoledne jsem ve ksefte narychlo otestoval. Soubory z kamery Canon HF-M306.
1. Vlozena SDHC karta s primym zaznamem z kamery AVCHD 1920x1080 50i 24Mbs, zvuk AC3 2ch, 48kHz/16bit, 256kbs. Video celkem OK, ruseni v horni casti obrazovky bilymi nahodne problikavajicimi pixely, v dolni tretine sikme tmave pohybujici se pruhy o sirce cca 3cm (screen 50"). Ale zvuk kokta (vypadava) v pravidelnych intervalech cca 2 sekundy.
2. Foto porizene v rezimu video - rozliseni 2304x1296x24bit docela humus, pritom prehravano primo na TV 32" doma dokonale.
2. Ext. USB HDD 2,5" 120GB, NTFS, zdrojove klipy z kamery shodnych vlastnosti jako v (1). Stejne vady jako v (1).
3. Vysledne video po strihu - render 1920x1080 50i 15Mbs, zvuk format shodny s originalem - stejne problemy jako v (1).
Zelych (30)|16.3.2012 21:23
[QUOTE=1hroch;401670]Zelch - co zkusit TV z Eaget M9, tam se o to snazi take. Chip by mel byt stejny.

http://www.eaget.cz/forum/viewforum.php?f=9[/QUOTE]

Tak jsem zkusil nahrát ten jejich FW a najela mi akorát základní obrazovka (ještě čísnky) a klasicky nic nereagovalo. Bohužel se mi z IMG nepovedlo vyextrahovat sctrypty pro TV archivy. :-(

EDIT: V příloze jsou mnou upravené IMS soubory z FW pro IAMM, který upravil Derbi. Bohužel mi tam nefunguje Youtube, takže kdžtak přepnout na systemové scrytpy.
Menu jsem trochu přeskládal, vyházel věci které nefungovali, ale stále to není zdaleka vyladěné k dokonalosti, ale ještě s tím zkusím něco udělat. České TV archivy najdete v Multimedia - Metafeeds - Metafeeds - sjet dolů na Regional (international) - a tam si vybrat ty české.
Současně předělávám ty Polské IMS které sem hodil karelvot. Tam to překládám do češtiny a snažím se tam nahradit polské položky (rádia, RSS a hlavně archivy) těma českými, ale z časových důvodů to nejde moc rychle.
1hroch (865)|17.3.2012 16:55
[QUOTE=Zelych;402270]Tak jsem zkusil nahrát ten jejich FW a najela mi akorát základní obrazovka (ještě čísnky)[/QUOTE]
Eaget: A stahnul jsi FW pro Eaget M9 z ceskych stranek? Tam maji Update a v cestine. Kdyz stahnes primo u vyrobce, tak asi vubec nemuze zde fungovat. Sami na to na Eaget.cz upozornuji.

http://www.eaget.cz/m9-1080p-multimedialni-dvr-prehravac#firmware
aboucek (5)|17.3.2012 22:42
[QUOTE=Zelych;402270]Tak jsem zkusil nahrát ten jejich FW a najela mi akorát základní obrazovka (ještě čísnky) a klasicky nic nereagovalo. Bohužel se mi z IMG nepovedlo vyextrahovat sctrypty pro TV archivy. :-(

EDIT: V příloze jsou mnou upravené IMS soubory z FW pro IAMM, který upravil Derbi. Bohužel mi tam nefunguje Youtube, takže kdžtak přepnout na systemové scrytpy.
Menu jsem trochu přeskládal, vyházel věci které nefungovali, ale stále to není zdaleka vyladěné k dokonalosti, ale ještě s tím zkusím něco udělat. České TV archivy najdete v Multimedia - Metafeeds - Metafeeds - sjet dolů na Regional (international) - a tam si vybrat ty české.
Současně předělávám ty Polské IMS které sem hodil karelvot. Tam to překládám do češtiny a snažím se tam nahradit polské položky (rádia, RSS a hlavně archivy) těma českými, ale z časových důvodů to nejde moc rychle.[/QUOTE]

Díky moc, budeš mít čestné místo v síni slávy :)
Zelych (30)|18.3.2012 04:02
[QUOTE=1hroch;402302]Eaget: A stahnul jsi FW pro Eaget M9 z ceskych stranek? Tam maji Update a v cestine. Kdyz stahnes primo u vyrobce, tak asi vubec nemuze zde fungovat. Sami na to na Eaget.cz upozornuji.

http://www.eaget.cz/m9-1080p-multimedialni-dvr-prehravac#firmware[/QUOTE]

Jj, přímo z tama co jsi hodil odkaz jsem to stahoval - tu Betu. Ono asi tim, ze se nepřehraje komplet FW včetně SDK, tak to tam má nějaký kolize. Protože jádro zůstalo furt od Sencoru, ale nadstavba GUI byla už od někoho jiného, tak to spolu prostě nespolupracuje.
Asi bych musel přepmluvit Derbyho, který dělá FW pro IAMMy, jestli by mi s tím nepomohl, ale pochybuji, že by měl zájem se zabývat nějakým Sencorem...
1hroch (865)|18.3.2012 16:47
Zelych - tak s omlouvam, ze jsem te navedl do slepe ulicky.
airMike78 (3)|21.3.2012 12:51
mám prosbu, nejsem schopen rozchodit připojení PC k tomuto MMC přes LAN.Propojím kabelem, nastavím v MMC parametry viz návod, ale když se pak chci připojit, objeví se mi jen HDD který mám vložený uvnitř MMC...můžete mi prosím poradit jak to nastavit, je mi jasné že určitě dělám někde chybu já...díky :)
Zelych (30)|25.3.2012 20:03
Tak to také má fungovat. Nebo máš na mysli přístup i do vnitřní paměti přes FTP?
airMike78 (3)|26.3.2012 16:29
přesně to jsem měl na mysli a už jsem to i zprovoznil :)...ještě mám problém s videem z foťáku, video je 1920 x 1080 v MOV, přehrávač ho přehraje, ale bez zvuku, děkuji za radu
Zelych (30)|7.4.2012 18:59
S tim ti bohuzel asi moc neporadim, krom konverze videa, resp. zvuku do jineho formatu. Neco podobneho mi delal STB s podporou USB u nekterych AVI z internetu byl zkratka moc velky datovy tok zvuku, takze mi take sel obraz a zvuk ne.
Nevim jestli to ma spojitost, ale kdyz jsem z MMC zkousel prehravat videa z Android mobilu (pres wifi a v centru volba UPnP) tak mi take sla videa nahrana telefonem bez zvuku.
Nezkousel jste nekdo upravu IMS scriptu pro PrimaPlay?
derby00 (8)|7.4.2012 21:51
Prosim, aspon nekomolte muj nick :) Nejsem derbi ale derby00 s kratkym tvrdym :)

Co jsem koukal na prilozeny archiv se soubory pro IMS, polovina tam chybi...
Zelych (30)|7.4.2012 22:24
Omlouvam se za zkomolení nicku. (mel jsem to jen takovou pracovní složku, kterou jsem upravoval, a pak jsem ji jen zapakoval a uploadnul)
V archivu chybí věci, které mi na Sencoru nefunfovali, tak proto tam nejsou. ;-) Snad ti nevadí, že jsem použil tvůj základ a upravoval jsem ho (ale nedovolil jsem si ho vydávat za svůj, když je to tvoje práce)
derby00 (8)|8.4.2012 22:09
IMS vydavam s hlavickou licence GNU GPL, muzes tedy sirit a upravovat, ale musi byt uveden puvodni zdroj a autor ;)
danielb (2)|13.4.2012 18:15
Ahoj všem,
koupil jsem si Sencor 9500T a vubec ho nemuzu prihlasit do site.Prosim nepomohl by jste mi nekdo?Predem diky
KamilZ (10277)|13.4.2012 19:35
Do LAN sítě se nijak nepřihlašuje, to není WiFi a NAP to podporovat určitě nebude :-) . Co Ti přesně nejede? Ani nepíšeš, jakou máš doma síť, jestli máš někde DHCP server nebo pevné IP, jestli náhodou nemáš filtr na MAC, jaký máš router, ... Nedá se na takový dotaz nijak rozumně odpovědět.
danielb (2)|13.4.2012 21:36
Mam dva počítače připojené přes wifi router,oba spolu komunikují.Sencor se dostane na internet (youtube,atd.),ale nemužu se spojit ani přes Sambu.ani FTP.Filtr MAC nemam a adresy počítačum se prideluji automaticky.
KamilZ (10277)|13.4.2012 21:50
Takže síť Ti funguje. Jaký máš OS? A jaký máš FTP server? Funguje Ti připojení na FTP z druhého PC? Zkontroloval jsi firewall? Co se týká Samby, tak pokud máš Windows 7, tak nesmíš mít domácí skupinu (takové to zkryplené zjednodušení sdílení), ale klasiku a uživatele se jménem a heslem.
aboucek (5)|14.4.2012 11:33
[QUOTE=derby00;405264]IMS vydavam s hlavickou licence GNU GPL, muzes tedy sirit a upravovat, ale musi byt uveden puvodni zdroj a autor ;)[/QUOTE]

Vítej ó guru! Tady ten stroječek si kupuje podle mě většina lidí jako náhradu IAMM83D, který se přestal vyrábět a na který jsi dělal alternativní firmware ty. Zelych ho do Sencoru dokázal dotat za což mu patří dík. Zdá se mi, že mi ostatní jsme spíš trochu lamy, takže je to vše jen na něm. Chtěl jsem tě moc poprosit, nepomohl bys tu tvojí práci trochu učesat a doladit i pro Sencor? Dle technika Sencoru s tím mají velké plány tak snad nehrozí, že by to stáhli z prodeje jako IAMM.
Zelych (30)|15.4.2012 00:19
Upraveny FW jsem tam sice dostal (zadna velka veda a opravdu mi není za co děkovat) ale nefungoval mi. To budeme asi spis muset hooodne moc poprosit Martiniho (doufam, ze zase nekomolim nick)
jestli by se nam nemrknul i na FW pro nase Sencory.
Ale rad bych poprosil Derbyho, jestli by neposkytl posledni aktualni IMS. Ty co jsem sem dal ja jsou nejspis nekde z roku tusim 2009 a od te doby uz bylo hodne online aktualizaci, ktere tam nemam(e).
Navic ted uz se ani nemuzu dostat do Metafeeds, takze prozatim pracuju na uprave tech polskych IMS urcenych puvodne pro Hyundai
Pokud by se rozjel vyvoj DMD FW i pro nase Sencory, tak by to bylo super! Kolega do me furt huci, at ho prodam dokud je cas a koupim si neco poradnyho, s novejsim cipsetem a lepsi SW podporou...
Zelych (30)|15.4.2012 22:59
Tak tady máte mnou upravené ty původně Polské IMS pro Hyundai.
Je to zatím jen taková rychlovka, aby se nechalo koukat alespoň na něco, když ty co jsem dělal od Derbyho už nejdou.
Do budoucna to budu ještě ladit (sjenocení vzhledu menu, překlady, třídění funkčních, nefunkčních věcí a nejspíš vyhážu vše polské a zbytečné, aby ten balík neměl 13MB :-) )
Dejte mi pak vědět jak se vám mé úpravy líbí, a co mám případně upravit/změnit, pokud budu vědět jak, tak s tím něco udělám. ;-)
aboucek (5)|16.4.2012 13:07
[QUOTE=Zelych;406184]Tak tady máte mnou upravené ty původně Polské IMS pro Hyundai.
Je to zatím jen taková rychlovka, aby se nechalo koukat alespoň na něco, když ty co jsem dělal od Derbyho už nejdou.
Do budoucna to budu ještě ladit (sjenocení vzhledu menu, překlady, třídění funkčních, nefunkčních věcí a nejspíš vyhážu vše polské a zbytečné, aby ten balík neměl 13MB :-) )
Dejte mi pak vědět jak se vám mé úpravy líbí, a co mám případně upravit/změnit, pokud budu vědět jak, tak s tím něco udělám. ;-)[/QUOTE]

Ježiš neprodávej! Vydrž! Zkusím nainstalovat a dám vědět. Takže ten první soubor s TV archivy co jsi sem dával už nefunguje?
Zelych (30)|16.4.2012 18:46
Nevim, jestli si ho mam nechat. Kdyby jste nekdo mel zajem, tak ho necham asi tak za 1800 i s tusim 40GB diskem, mam ho asi 2 mesice z Alzy. Asi bych si misto nej poridil Solarise, nebo nejaky Eagreat.
Ten prvni odkazoval na nejakou databazi, ktera uz bohuzel nefunguje. Tady v tom je castecne funkcni archiv Primy a mozna jeste neceho, ale rad bych tam dostal komplet funkcni PrimaPlay, nebo ČT, ale s tim bude muset poradit guru Derby.
Pridal jsem tam par youtube kanalu, ktere sice v subnabidkach jsou taky, ale ty narozdil od tech mnou pridanych funguji.
aboucek (5)|18.4.2012 19:14
Voláme tě Guru přijď mezi nás ó Derby! Možná to od tebe nakonec koupím ale jsem hrozně pomalej :) Přimlouvám se za archív ČT ten jediný má nějakou hodnotu.
matefi (1)|26.4.2012 14:48
Zdravím všechny majitele, mám toto MMC asi 4 měsíce. Zatím jsem celkem spokojený (jen uživatel) kromě jedné věci - při přehrávání souborů mi vypadává zvuk. Objevuje se to hlavně během prvních 5-10 minut přehrávání a je celkem jedno jestli přehrávám z interního HDD, USB HDD nebo Flash a je jedno jestli je formát DivX, XviD, MKV a také je jedno jestli je to rozlišení o 1080p, 720p nebo klasické "malé cca 360 řádek". Zvuk vypadává i u jeho vlastních nahrávek "normálního" i HD pořadu.
Připojené to mám pomocí HDMI kabelu do LCD Panasonic 42".
Dále jsem nikde nenašel - když nastavím program na nahrání, mohu pak MMC vypnout? Zapne se samo pro nahrávání?
Děkuji
matisekb (5)|5.5.2012 18:59
[QUOTE=KamilZ;405923]Takže síť Ti funguje. Jaký máš OS? A jaký máš FTP server? Funguje Ti připojení na FTP z druhého PC? Zkontroloval jsi firewall? Co se týká Samby, tak pokud máš Windows 7, tak nesmíš mít domácí skupinu (takové to zkryplené zjednodušení sdílení), ale klasiku a uživatele se jménem a heslem.[/QUOTE]

cauko mam podobný problem mam win7 domacu skupinu na 2 pc cez router vsetko ok. ked pripojim do siete cez lan kabel sencor vidim cez neho vsetky zdielane subory ktore mam v pc ale ked ich chcem otvorit chce to meno a heslo. takze musim zrusit domacu skupinu ale ako vytvorím potom ucty aby som sa mohol zo sencorom pripojit??
KamilZ (10277)|5.5.2012 19:46
Viz http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/Create-a-user-account a zajímá tě "Počítač je připojen k pracovní skupině." Jako jméno při vytváření zadej něco jednoduchého (bez mezer, diaktiriky apod., třeba "sencor"), aby se vytvořilo takovéto login name. Pak mu, pokud budeš chtít, můžeš dát hezčí plné jméno, ale používat se bude při přihlašování to první, jednoduché. A musíš mu dát nějaké heslo, nesmí být prázdné - Windows zakazují přístup přes LAN uživatelům bez hesla. Jinak by jsi musel změnit nastavení zabezpečení (viz http://support.microsoft.com/kb/303846/cs, je to psané na XP, ale ve Win7 je to stejné a platí to i pro přístup na sdílení, nejen přes RDP), ale to moc nedoporučuji, aby jsi nerozdrbal ještě něco jiného.

Obecné nastavení sdílení ve Windows 7 je vidět na obrázku níže. Ve Tvém aktuálním profilu (viz Ovládací panely\Centrum síťových připojení a sdílení\Pokročilé nastavení sdílení) musí být:
- zapnuto zjišťování sítě
- zapnuto sdílení souborů a tiskáren
- doporučuji vypnout sdílení veřejných složek
- nesmíš mít povolenu "domácí skupinu", musí být "používat jména a hesla". Sdílení přes domácí skupinu je kompatibilní pouze v rámci Windows 7 a Vista, s ničím jiným to nejezdí. Nepleť si to ale s nastavením síťového profilu na firewallu, kde můžeš mít "Domácí síť", to je OK a nemá to s "Domácí skupinou" nic společného.
- zkus přepínat mezi 128 a 40/56 bit šifrováním, některé starší zařízení mohou být kompatibilní jen se 40/56
- alternativně zkus vypnout "Sdílení chráněné heslem", ale je to méně bezpečné (některé krámy neumí autentizaci)
[ATTACH=CONFIG]19059[/ATTACH]

Pokud stále nic, tak zkus vypnout firewall, pokud ho máš zapnutý: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/Understanding-Windows-Firewall-settings. Pokud to zabere, tak je vhodné zjistit pravidlo, které to blokuje a upravit ho a firewall opět zapnout.

Pak už stačí dané,mu uživateli nasdílet příslušný adresář (složky) s filmy, což se udělá kliknutím pravého tlačítka myši na zvoleném adresáři se soubory a zvolit "Sdílet s.." a vybrat toho vytvořeného uživatele, nastavit mu read-only práva, což pro něj stačí.
Windows7-sdílení.png
matisekb (5)|6.5.2012 13:30
[QUOTE=KamilZ;408758]Viz http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/Create-a-user-account a zajímá tě "Počítač je připojen k pracovní skupině." Jako jméno při vytváření zadej něco jednoduchého (bez mezer, diaktiriky apod., třeba "sencor"), aby se vytvořilo takovéto login name. Pak mu, pokud budeš chtít, můžeš dát hezčí plné jméno, ale používat se bude při přihlašování to první, jednoduché. A musíš mu dát nějaké heslo, nesmí být prázdné - Windows zakazují přístup přes LAN uživatelům bez hesla. Jinak by jsi musel změnit nastavení zabezpečení (viz http://support.microsoft.com/kb/303846/cs, je to psané na XP, ale ve Win7 je to stejné a platí to i pro přístup na sdílení, nejen přes RDP), ale to moc nedoporučuji, aby jsi nerozdrbal ještě něco jiného.[/QUOTE]


diki moc pomohlo :)
matisekb (5)|6.5.2012 20:13
este jednu otazkocku :) dalo by sa cez redukciu napr. http://www.alza.sk/axago-rsi-20-d246608.htm napojit klasicky ide HDD?? ako interny
KamilZ (10277)|6.5.2012 20:25
Narveš to tam mechanicky (rozměr)? Jak vyřešíš napájení?