Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Umí Leadtek WinFast TV2000 XP Expert zapnout sám PC?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele cervcerv
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    6

    Umí Leadtek WinFast TV2000 XP Expert zapnout sám PC a potom ho vypnout?

    Je možné nějakdekodovat programy s touto kartou(čip conexant CX881)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Pokud tvé PC umí "usnout" a požadovaná akce ho umí "probudit" (toto se nenastavuje v tv kartě), mělo by to jít. Časová nastavení pořadů, která chceš nahrát, se potom provádí v záložce Schedule - televizní časový rozvrh.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    Veľa ľudí si pletie pojmy:
    -PC v režime spánku a PC vypnuté
    -PC prebudiť z režimu spánku a PC zapnúť.
    Leadtek WinFast TV2000 XP Expert vie PC prebudiť z režimu spánku a po skončení zachytávania ho znova vie uviesť do režimu spánku. Podmienkou je, že samotné PC to tiež dokáže .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vladoc
    U mě režim spánku probíhá tak, že se obsah paměti nahraje na disk a PC se kompletně vypne. Při probouzení probíhá klasické bootování. Toto umí TV karta probudit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    mirekv
    PC sa doslova nevypne, PC prejde do režimu spánku (úsporného režimu). To, že všetky ventilátory stoja neznamená, že PC je úplne vypnuté. Napájaný je procesor (minimálny výkon), pamäte a niektoré súčasti, ktoré sú nevyhnutné k prebudeniu PC.
    To je môj názor.
    Hlavný rozdiel medzi režimom spánku a úsporným režimom je v tom, že v režimu spánku sa data z RAM úložia na HDD.

    Mne to funguje v obidvoch režimoch. PC sa s predstihom zapne (prebudí) a v stanovenom čase sa spustí PVR. Po ukončení zánamu sa zase uvedie do pôvodného stavu, teda do režimu spánok, alebo do úsporného režimu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    Dá sa o týchto režimoch dočítať v nápovede OS a tiež tu: http://www.microsoft.com/slovakia/wi...fastresume.asp

    Niekde som čítal, ako sa to uskutoční technicky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    Citace Původně odesláno od mirekv
    vladoc
    U mě režim spánku probíhá tak, že se obsah paměti nahraje na disk a PC se kompletně vypne. Při probouzení probíhá klasické bootování. Toto umí TV karta probudit?
    Pri úspornom režime sa nesmie vypnúť napájanie PC, lebo data sú v RAM.
    Pri režime spánok môžeš kľudne vypnúť napájanie a potom pri podaní napájania PC zapnúť. Data sa nestratia lebo sú uložené na HDD.
    Pokiaľ napájanie nevypneš, tak sa PC dokáže automaticky prebudiť podľa času, ktorý si nastavil vo WinFastPVR (TV karta sa na prebúdzaní PC nepodieľa nie je napájaná).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vladoc
    Pro mě je hlavní info, že se dá PC probudit nějakým soft. časovačem, i když je v hibernaci.
    Jo, zkoušel jsi ten BootVis?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    BootVis som neskúšal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    mirekv: proč by sis do kompu instaloval bootvis, když probudit PC z hibernace umí Windows Task Scheduler (Příslušenství - Systémové nástroje - Plánovač úloh)? Akorát si tam nesmíš zapomenout zaškrtnout volbu, že se má PC pro provedení úlohy probudit a je vymleto... (plus - pokud nepoužíváš pro přihlášení heslo - je potřeba povolit přihlášení bez hesla: Settings - Control Panel - Administrative Tools - Local Security Policy - Local Policies - Security Options, třetí řádek v pravém okně "Accounts: Limit local account use of blank passwords..." dáš Properties a přepneš na "Disable".)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    exTNT
    jj o tom hesle vím, už se to tu řešilo. Nevěděl jsem však, že se dá PC probrat i z takové hibernace, kdy prakticky stojí.
    Mě na tom Bootvisu spíš zaujalo zrychlení bootování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    A jak dlouho bootuješ? Já teď po čistý přeinstalaci XP SP2 se všema opičárnama 1:10 (to je čas, kdy speedfan ukáže teplotu procesoru v systémový liště, jinak pracovat se dá po 45 sec od zapnutí).
    Čas od času to chce smazat obsah adresáře Windows/Prefetch a čas od času spustit 1Click Maintenance v TuneUpUtilities a je to...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Asi tak nějak, nesedím u svého PC stopl bych to. Minulý týden jsem do další part. dělal čistou instalačku bez ničeho a bootování není o moc kratší, než u systému, co mám rok, spíš vypínání, u stávajícího asi půl munuty. Spíš mě zaujalo, jesli to ten Bootvis dokáže zkrátit, hlavně z hibernace, kterou přes den běžně používám. Zítra jsem doma, tak to vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jen pro info: časovač v MultiMediaCentru (MMC) pro ATI dovede probudit PC z hibernace a spustit nahrávání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele imported_krata
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    39

    Ahoj, pridam trochu do mlyna, mam desku ASUS s nforce2 chipsetem a leadteka. Aplikace probudi pocitac z hibernace bez problemu... Pokud vim, tak pri hybernaci je proud odpojen a data na HDD...

    Musi to ale podporovat deska...

    Krata
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rušení Leadtek Winfast TV2000 XP Expert
    Od Craft v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 12:38
  2. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-02-2005, 07:38
  3. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 24-01-2005, 17:01
  4. Leadtek Winfast TV2000 XP Expert + PVR - vytuhava
    Od doxa v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-01-2005, 08:30