Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Brzký upgrade fóra (vBulletinu)

  1. #1
    Administrátor Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    468

    Dnes v sobotu 11.2. nebo zítra v neděli 12.2. mám v plánu provést upgrade vBulletinu (systému pohánějícího toto fórum) na nejnovější verzi z nové generace 4.xx. Z tohoto důvodu dojde ke krátkodobé nedostupnosti fóra, přičemž hned po upgradu nebudou muset být všechny funkce a vlastnosti ve finální podobě (až bude upgrade hotový, dám vědět formou oznámení).

    Tentokrát nepůjde jen o změny v rozšíření funkčnosti, jelikož vývojáři zcela změnili systém html šablon a proměnných. Proto dojde i ke změně layoutu a některých funkcí, avšak drtivá většina těch, na něž jste byli zvyklí, bude v nějaké podobě k dispozici i nadále + bude zde řada novinek, ty hlavní jsou popsané zde. Nemluvě o tom, že bude prostor pro další vylepšování.

    Pro skalní odpůrce velkých změn - upgrade bude nevyhnutelný, jelikož stará verze vBulletinu (ta zde aktuálně používaná) je 3 roky starý software, který už není podporován z hlediska vývoje a odstraňování chyb.

    Fórum Digimanie běží na novém vBulletinu už 3 týdny a upgrade se obešel bez komplikací; uživatelé problémy nehlásí a přihlašování také funguje OK.


    Doporučuji si vše vyzkoušet (zejména správce souborů a tvorbu tabulek), jelikož až pak poznáte posun kupředu. Ke zkušebním účelům můžete využít sekci Skládka OT aneb pokec o čemkoli (testovací témata a příspěvky pak smažu).

    Co se týče společného přihlašování, tak to teď pro fórum Digimanie neplatí, tzn. pro aktivitu na fóru Digimanie se v něm musíte samostatně přihlásit (se stejnými údaji jako zde; registrace jsou stále jednotné).


    Pokud používáte funkci Oblíbené (popis zde; nezaměňovat se stejně pojmenovanou funkcí v internetovém prohlížeči), tak upozorňuji, že po upgradu už nebude k dispozici. Pokud v ní tedy máte nastavené nějaké oblíbené příspěvky, témata či uživatele a nechcete o tyto seznamy odkazů přijít, zkopírujte si je někam k sobě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    131

    Nejde mi teď připojit se přes Tapatalk. Předpokládám, že do upgrade nebyla podpora Tapatalku zahrnuta. Tak se chci jen zeptat jestli je to tak nebo mám hledat chybu u sebe.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,258

    1) Fungují vám "Vlastní poznámky"? Ještě po upgrade jsem je viděl a editoval, ale teď vidím jen nadpis, obsah zmizel a nic nejde editovat. Tam nevím, jestli jsem si něco (a co) nerozdrbal, nemohu na to přijít:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Poznamky.png 
Zobrazení: 123 
Velikost: 10.5 KB 
ID: 16260

    Update: Ve zdrojáku stránky text poznámek je, ale nezobrazují se, protože je nastaven style="display:none;". Na jiném počítači se stejným prohlížečem je vidím.

    2) Pak mi ještě blbne vyhledávání. Chci třeba najít tento příspěvek: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post396857
    Zadám "1080i" a uživatele "KamilZ" a nic se mi nenajde:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Hledani.png 
Zobrazení: 129 
Velikost: 15.4 KB 
ID: 16261

    Myslel jsem, že to je tím, že 1080i je v hyperlinku, ale nenajde to ani "Aktivní" a "KamilZ" (ten samý příspěvek).

    3) Dále mi fungují blbě "Má témata" a "Mé příspěvky". Je tam asi nějaký filtr na čas, protože se mi v "Má témata" nic nezobrazuje, přičemž jsem jich v minulosti několik zakládal (stojím v rootu "Fórum" ).
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 14-02-2012 v 13:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Administrátor Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    468

    Citace Původně odesláno od *single* Zobrazit příspěvek
    Nejde mi teď připojit se přes Tapatalk. Předpokládám, že do upgrade nebyla podpora Tapatalku zahrnuta. Tak se chci jen zeptat jestli je to tak nebo mám hledat chybu u sebe.
    Zkuste to pls teď. Mělo by to být OK, ale nemám jak to vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,251

    Potvrzují, už je to funkční. Díky.

    Sent from my LG-P500 using Tapatalk

    edit: ale koukám, že je nějaký problém s diakritikou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,251

    Tak ještě jednou. Příspěvek odeslaný přes tapatalk má chybné zobrazení českých znaků, jak je vidět. Když ho ale upravím v PC, diakritika se sama opraví.

    Sent from my LG-P500 using Tapatalk
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Administrátor Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    468

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    1) Fungují vám "Vlastní poznámky"? Ještě po upgrade jsem je viděl a editoval, ale teď vidím jen nadpis, obsah zmizel a nic nejde editovat. Tam nevím, jestli jsem si něco (a co) nerozdrbal, nemohu na to přijít:
    Toto je přídavná funkcionalita, která nemá aktualizovanou verzi pro nový vBulletin, proto zde funguje napůl. V IE9 se mi zobrazuje, např. ve FF nikoli.

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Update: Ve zdrojáku stránky text poznámek je, ale nezobrazují se, protože je nastaven style="display:none;". Na jiném počítači se stejným prohlížečem je vidím.
    Kde konkrétně?

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    2) Pak mi ještě blbne vyhledávání. Chci třeba najít tento příspěvek: https://www.tvfreak.cz/forum/showthre...l=1#post396857
    Zadám "1080i" a uživatele "KamilZ" a nic se mi nenajde:

    Myslel jsem, že to je tím, že 1080i je v hyperlinku, ale nenajde to ani "Aktivní" a "KamilZ" (ten samý příspěvek).
    Už je to OK, bylo jen po upgradu třeba nechat proběhnout všechny potřebné rebuildy, což při velikosti tohoto fóra nějaký čas zabere.

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    3) Dále mi fungují blbě "Má témata" a "Mé příspěvky". Je tam asi nějaký filtr na čas, protože se mi v "Má témata" nic nezobrazuje, přičemž jsem jich v minulosti několik zakládal (stojím v rootu "Fórum" ).
    Je to stále aktuální? Funguje mi to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,258

    Děkuji za reakci.

    Citace Původně odesláno od Karel Polívka Zobrazit příspěvek
    KamilZ: 1) Fungují vám "Vlastní poznámky"? Ještě po upgrade jsem je viděl a editoval, ale teď vidím jen nadpis, obsah zmizel a nic nejde editovat. Tam nevím, jestli jsem si něco (a co) nerozdrbal, nemohu na to přijít.
    Update: Ve zdrojáku stránky text poznámek je, ale nezobrazují se, protože je nastaven style="display:none;". Na jiném počítači se stejným prohlížečem je vidím.Update: Ve zdrojáku stránky text poznámek je, ale nezobrazují se, protože je nastaven style="display:none;". Na jiném počítači se stejným prohlížečem je vidím.


    Karel Polívka: Kde konkrétně?
    Viz následující obrázek:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Poznamky.png 
Zobrazení: 117 
Velikost: 195.0 KB 
ID: 16314


    Citace Původně odesláno od Karel Polívka Zobrazit příspěvek
    KamilZ: 3) Dále mi fungují blbě "Má témata" a "Mé příspěvky". Je tam asi nějaký filtr na čas, protože se mi v "Má témata" nic nezobrazuje, přičemž jsem jich v minulosti několik zakládal (stojím v rootu "Fórum" ).

    Karel Polívka: Je to stále aktuální? Funguje mi to OK.
    Chová se to divně. Teď se mi už témata zobrazí. Při prvním pokusu se mi napsalo, že zobrazuje 12 témat z 15-ti, ale nezobrazily se ovládací prvky pro přechod na další stránku. Při třetím pokusu se napsalo, že zobrazuje 12 z 12-ti. Obdobně záhadně se chová zobrazení vlastních příspěvků. Při prvním zobrazení to napsalo, že je obrazovka 1 ze 60-ti. Při pokusu o přechod na stranu 48 (standardním dialogem, kliknutím na "Stránka 1 z xxx") se objevilo hlášení "Žádné výsledky vyhledávání. Zkuste jiná slova.". Při dalším pokusu (pořád stejnou cestou) to psalo obrazovka 1 ze 55-ti, další pokus 1 ze 49 a ten trvá. Ale přejít jde pouze na stranu 39, vyšší už píše nenalezeno. Kdy jdu na stranu 39, tak to napíše Strana 39 z 39.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 16-02-2012 v 16:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Administrátor Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    468

    Vlastní poznámky - co teď? Musel jsem je ještě přemístit do horní části stránky, aby se to zobrazovalo korektně i ve FF.

    Má témata / Mé příspěvky - mohou to vyzkoušet i ostatní a dát vědět? Zobrazuje se mi to stále v pořádku, zde i na Digimanii, kde to je už 3 týdny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Před chvílí odzkoušeno - OK (IE_8)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,258

    Potvrzuji, že poznámky už fungují OK.

    Mé příspěvky - před chvílí jsem měl při jejich zobrazení 39 stran. Teď jsem to ale zkusil znovu a mám jich opět 62, ale stránky nad 37 nefungují. Dostalo to nové ID. Když teď přejdu na 37, tak se už při dalším hledání zobrazí správně 37 ze 37. Evidentně si to někde pro dané ID hledání opraví v cache a do nějakého timeoutu (nebo možná jiné podmínky), resp. do vygenerování nového ID hledání je to OK. Po novém ID zase 62...

    Ještě dvě prosby:
    - šlo by zapnout nějaké uživatelské skiny, nebo aspoň výběr z několika předpřipravených možností?
    - šly by sekce jako "Poslední získané body reputace", "Nové příspěvky ve sledovaných tématech" udělat rozbalovací/zabalovací, jako to bylo v předchozí verzi (a přidat do stejného režimu i poznámky)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,102

    Proboha, co jste z toho udelali za omalovankovany paskvil! A podivejte se , jak se mi to zobrazuje, tedy pokud se mi podari odeslat. Uz se o to pokousim 3. den.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Administrátor Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    468

    Citace Původně odesláno od 1hroch Zobrazit příspěvek
    Proboha, co jste z toho udelali za omalovankovany paskvil! A podivejte se , jak se mi to zobrazuje, tedy pokud se mi podari odeslat. Uz se o to pokousim 3. den.
    Není na světě layout ten, aby se zavděčil lidem všem .

    Děkujeme za názor. Screenshot se nezobrazuje, zkuste jej nahrát znovu. Pokud máte nějaký problém se zobrazováním a používáte nějaký z aktuálních prohlížečů, doporučuji preventivně smazat cookies serveru tvfreak.cz a pak se znovu přihlásit (případně kombinaci kláves CTRL+F5).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,102

    Smazani Cookies samo nepomohlo, to byla prvni vec, kterou jsem provedl. Problemy jsou v IE7. Nemam duvod ho menit. V IE8 a IE9 se zobrazuje korektne. Dalsi verze jsou jen ke zlosti. Pokus o znovu vlozeni screenu.
    Proc je datum posledniho prispevku v sekci tak miniaturni? Pro me toto byla vzdy nejrychlejsi orientace.
    Kazda zmena je vzdy .....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Freak.jpg 
Zobrazení: 133 
Velikost: 160.2 KB 
ID: 16347  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,102

    A hele, ono se dnes povedlo radne vlozit screen. Zajimave!?!?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. STB pro TVB-T2 a upgrade?
    Od petruskin v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 16:55
  2. Oznámení: Upgrade fóra na novější verzi
    Od Karel Polívka v sekci Provoz TV Freaku
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 11:27
  3. Upgrade PC-HW
    Od wendy v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 07:45
  4. Upgrade PC
    Od vlada v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-09-2006, 19:06