Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Posunutí zvuku v MKV kontejneru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    10

    Ahoj všem
    Řeším takový menší problém.Mám několik filmů v kontejneru MKV u kterých je posunutý zvuk.Jde asi o 500ms,ale to není podstatné.Posunul jsem zvuk standartně v MKVmerge parametrem deelay.Pokud takto upravený film pustím v MPHC tak je to OK,ale pokud to pustím třeba v TV nebo v BR přehrávači nebo i v klasickém windows mediaplayeru či VLC,zvuk je stále posunutý.Kde dělám chybu?Pochopil jsem správně,že MKVmerge neposouvá samotný zvuk,ale jen přidá jakousi informaci o posuvu zvuku?Jak to tedy vyřešit?Jinak se jedná třeba o film Armageddon 1080p.Jsou u toho dvě české a jedna slovenská stopa a samozřejmě originál + titulky.Velikost 21.5GB.Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    Ja bych film demuxnul pres Eac3to (http://madshi.net/eac3to.zip), prikaz je nato:
    Kód:
    eac3to.exe "nazev.souboru.mkv" -demux
    Ziskas nekolik souboru kde bude mimo jine i ta tvoje zvukova stopa, kterou je treba posunout o 500ms, prikaz pouzij:
    Kód:
    eac3to.exe "zvukova-stopa.ac3" "zvukova-stopa-500ms.ac3" -500ms
    , dle toho co potrebujes. A pak standardne vezmes secky ty demuxnute soubory + tvoji novou stopu a pomoci MKVMerge je spojis do mkv. Timto zpusobem budes mit jistotu ze zvuj je takovej jako ty chces.

    Jinak to bude tak jak pises, ten parametr 'delay' co tam prida mkvmerge precte dobre zrejme jen MPHC. Osobne pouzivam jen MPHC i na prehravani v TV (PC pres hdmi do reciever/tv) takze bd/dvd nebo jine hardware prehravace neresim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    10

    Takhle jsem nad tím taky uvažoval.Jen je mi divné,že už před tím jsem v MKVmerge upravoval zvuk a vždy to TV pobrala.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    10

    Tak vše je úplně jinak.Problém byl v playeru v PC.Používám MPHC a tam se mi to z nějakého důvodu posouvalo.Takže jsemsi rozdrbal zbytečně dva filmy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele 666dia
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    884

    a není spíš problém v kodeku...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    10

    Všechny ostatní přehrávače to pobraly tak jak to mělo být.Nevím jak se to stalo,ale měl jsem v MPHC nastavený trvalý deelay -500ms.Vrátil jsem to na nulu a vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele 666dia
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    884

    aha...takže problém mezi klávesnicí a židlí...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. opět variace problému posunutí zvuku u videa
    Od poiko v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 05:52
  2. VD a posunuti zvuku
    Od padluke v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-01-2007, 11:09
  3. Jak zabránit posunutí zvuku už při zachytávání???
    Od cartas v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 15-12-2006, 20:42
  4. Posunuti zvuku
    Od sidbin v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-08-2006, 14:13
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-04-2005, 18:25