Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Rozvody v RD - rozbočovač

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Kolegové, kamarádi.
    Dospěl jsem do stadia, že budu muset řešit rozbočovač pro anténní rozvod v RD. Po nastěhování jsem tento problém řešil ve sprintu dalších záležitostí a použil jsem aktivní trojnásobný rozbočovač IVO I030RA. Mám do jednoho místa vyvedeno 8 koaxiálních kabelů od účastnických zásuvek, zapojené jsou v tuto chvíli 3 a potřebuji zapojit čtvrtou. Buď použiju pasivní rozbočovač pro jeden výstup, nebo koupím nějaký nový. Jinak anténa je zapojena zatím jen jedna jedním směrem, mám přímou viditelnost na hošťálkovický vysílač a zatím stačí, protože mám ještě satelit. Nicméně do budoucna by asi nebylo marné přidat druhou anténu pro PL.
    Takže teď přemýšlím, jakým způsobem rozbočit signál, koukal jsem na Televes 5531, který má 6 výstupů a F konektory, nebo na Alcad AI-400 se 4 výstupy IEC konektory. Kabelovku nemám a nikdy mít nebudu.
    Původní plán byl multiswich EMP-Centauri MS17/8PIU-6, což jsem nakonec vyhodnotil jako kanon na vrabce a zavrhl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    a nebolo by najrozumnejsie to vyriesit naraz aj so satelitom ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Do toho se mi nechtělo, ale zdá se, že EMP MS5/6PIU-4 by mohlo být zajímavé řešení. LNB na astru mám QUAD a s EMP se dá použít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jo presne nieco take som myslel .. a vyriesit naraz aj antenu aj satelit pre cely dom ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    V tuto chvíli mám parabolu E85 s 4×LNB pro jeden přijímač, takže nahoře mám 1 čtyřportový DiSEqC přepínač. LNB pro astru 23°E je QUAD a samostatným kabelem připojen druhý přijímač. Další dva porty na LNB jsou volné. Když pořídím multiswitch pro 1 satelit, tak dosáhnu toho, že rozvedu tento jeden satelit a dvb-t do všech přípojek, ale zároveň přijdu o další 3 pozice. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak tím jedním kabelem ty další LNB k přijímači nepřitáhnu...
    Jedině mě napadá dát dvojportový DiSEqC mezi svod a multiswitch a tím přepínat mezi multiswitchem a dalším DiSEqC přepínačem, tím si ale asi ve chvíli přepnutí odříznu DVB-T signál z TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    V tom případě bych šel bych do toho MS17/8PIU-6. Jednou dáš na střechu 4x LNB Quatro a co potom?

    Možná bych zvážil i koupit Multiswitch na Unicable, pokud nemáš dvoutuneráky a chtěl by jsi je, ale nemůžeš tahat další kabely.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 20-01-2012 v 13:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Kamile právě ten MS17/8PIU-6 jsem zavrhl, stejně se koukáme jen na skylink a ty ostatní byly jen tak pro zjištění co se okolo na FTA kanálech děje. Asi nakonec tu E85 shodím a dám místo ní nějakou menší protože už mi jednou vítr otočil stožárem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    I tak bych šel minimálně do MS9/6 nebo MS9/8. Tohle nekupuješ na rok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Dobrá, prosím zkusme se teď oprostit od toho, že mám i satelit a doporučit něco jen pro dvb-t rozvod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Já bych zkusil pasiv za 50,- Kč. Než dávat 1000,- Kč za nový aktiv, to už raději ten multiswitch. Když budeš přidávat anténu, tak maximálně tenhle pasiv pak vyhodíš (pokud bude signál z Polska po sloučení slučovačem a následném rozbočení tímto pasivem moc slabý). Navíc máš teď aktivní rozbočovat, který by Ti mohl i ztrátu toho pasivu alespoň částečně pokrýt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Takže nakonec odhaleno, že právě ten aktivní rozbočovač prznil signál ve spojení se starou matrací. Koupil jsem novou fracaro, pasivní rozbočovač na 4 výstupy a funguje to. Bohužel útlum je už citelný, nejslabší mux(regionální TV) je už nekoukatelný, tak plánuju doplnit zesilovač ihned k anténě. Atoselektro má pestrou paletu těchto zesilovačů, ten první by mohl stačít, když útlum rozbočovače je okolo 7dB a zesilovač má 12dB.Zároveň mě ale napadlo přidat ještě druhou anténu na PL. Na ni taky přijde zesilovač a teď problém - nemůžu najít nějaký pasivní slučovač, kterým spojím tyto dvě antény a napájecí napětí bude průchozí na oba vstupy...Máte někdo tip? Ideální s F konektory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Zesilovače bych ven vůbec nedával, ven patří pouze antény, už kvůli vlhkosti a přístupnosti v případě poruchy, zásadně dovnitř do sucha. Pak je to jednoduché, svody, hybridní slučovač, zesilovač a pasivní rozbočovač
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Pánové díky za tipy. Původně jsem předpokládal jen jednu anténu fracaro a k ní zesilovač
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: zesilovac-atos-ff-f-12-14db-5-12v-87-97db-v_i5962.jpg 
Zobrazení: 372 
Velikost: 16.0 KB 
ID: 16689za něj pak už jen rozbočovač.
    Chytat na ní chci muxy z Ostravy, tj. kanály 37, 48, 54, 63 a 59k regionální TV. Ten je nejslabší.
    Jelikož se dá dobře chytat i PL DVB-T tak právě proto uvažuji ještě o druhé anténě pro kanály 62 vysílané se Skrzyczneho, nebo k42 Katowice. Uvidím co bude hrát lépe.
    Antény půjdou na stožár ven, svod pod střechu, tam teda slučovač, zesilovač a pak pasivní rozbočovač. Mirku, Kamile mohli byste mi doporučit nějaký konkrétní slučovač a zesilovač?
    Díky
    Naposledy upraveno uživatelem interfernet422: 05-03-2012 v 21:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Pozor na výběr slučovače vzhledem k napájení zesilovače po kabelu. Pro napájení zesilovače musíš vybrat slučovač (rozbočovač) s tzv. průchozí větví.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nové rozvody
    Od kuzeliban v sekci Bastlení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 07-08-2011, 17:01
  2. Anténní rozvody / Jak na ně
    Od dave_no v sekci DVB-C
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-05-2011, 20:41
  3. sat rozvody
    Od micusss v sekci DVB-S
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-02-2010, 13:38
  4. TV rozvody
    Od palos9 v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-08-2007, 17:01
  5. Domaci rozvody TV
    Od dredoss v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-03-2006, 05:50