Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 77

Téma: problematika TV anten

  1. #31
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Citace Původně odesláno od vladoc
    mirekv
    To sito má pri 10k najnizší zisk.
    Čo s tým sitom urobili, keď v 84 roku ho doporučovali len na 21-60k. Na pohľad je rovnaké.
    no, neurobili s tím celkem nic. tyto síta jsou skutečně jenom pro 21-60. a vyhnaný je to zesilovačem - nějaký dvoustupňový, udávají zisk 35dB, což na VHF asi bude a tím honěj zisk této antény na VHF, který je pochopitelně mizerný I kdyby anténa na VHF měla zisk 0dB, tak ti k tomu přičtou zisk zesilovače a hrdě to napíšou do prospektu připomíná mi to zboží od Horsta Fuchse
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    Pitomec -myslíš tím dobu komunismu a ještě tak do 5 let po jeho pádu?! Kdy se nekupovalo, ale shánělo!... Mno a bastlilo hlavně z nutnosti........ Aaaa taky tím pádem kradlo! Přeci materiál ve státních podnicích na bastlení ne?!.........................
    Ano - přesně na tu dobu. Taky už jsem viděl "anténáře-amatéra", jenž na propojení účastnické zásuvky a TV použil nahrávací šňůru k magneťáku... - proto nemám tyto rádobykutily vůbec rád (když po nich každou chvíli někde něco předělávám).
    To co popisuješ, je HardCore, všichni nejsou takoví Ale uznávám, že je lepší se svěřit do rukou odborníka, protože většina lidí má z vercajku doma tak jeden šroubovák, kleště a kuchyňský nůž... a v hlavě "hokej" a pak to tak dopadá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    Miuvek
    S tým úplne súhlasím. Keby neboli odrazy, tak s dobrým nízkošumovým zosilňovačom môže chytať TV signál na klinec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    58

    Tak,premyslim o te antene cim dal vic a mel bych ale jeste par dotazu
    Premyslim,ze nekoupim to sito,ale poskladam antenu sam
    Jelikoz Nova u nas je nejsilnejsi na 2.kanale,tak bych to videl na tohle:
    http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=278 a na prijem zbyvajicich kanalu http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=325.
    chtel bych se zeptat na nasledujici:
    1. co to je symetrizacni clen?
    2. ke slouceni a zesileni bych pouzil asi tohle: http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=497 ,nebo ne?
    3. potrebuji potom rozvest signal do vic TV,takze rozbocovac,staci takovyhle obyc? http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=576
    a jeste k tomuhle rozbocovaci-kdyz pouziju vyse zmineny slucovac+zesilovac,ktery ma externi napajeni,tak me vlastne nezajima,jestli ma tenhle rozbocovac pruchozi jednu vetev pro napajeni,ne?
    4. ma vliv umisteni slucovace+zesliovace a rozbocovace vliv na kvalitu signalu? Treba jestli musim ten slucovac+zesilovac umistit co nejblize antenam,nebo muzu trebas az par metru dal?A to same pro umisteni rozbocovace-zkratka,jestli musi byt rozbocovac tesne za slucovacem+zesliovacem,nebo muze byt az o par metru kabelu dal?
    5. jeste k tomu rozbocovaci-predpokladam,ale radeji se zeptam ,ze je lepsi pouzit jeden rozbocovac 3x6,5db (napr tenhle http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=577) nez dva rozbocovace 2x3,5dB (tyhle http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=576),ne?
    Dik vsem za pripadne namety a rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    cruzz
    Nenapsal jsi jak aspoň zhruba vypadá signál ,co se týče směru a kvality(šum) ,tak budu vycházet jen z toho co od tebe vím.
    Volba antén : pokud je signál na 2.k kvalitní tak dipól stačí(jinak bych dal anténu s více prvky)
    Anténa color Supra je kvalitní anténa hl.v místech s homogenním polem.
    ad 1. Symetrizační člen upravuje vedení symetrické (např.výstup z antény) na nesymetrické (koaxiální kabel). V nových anténách bývají součástí dodávky
    ad 2. Zesilovač by mohl stačit, pozor na přebuzení(opatrně zesilovat - hrozí křížová modulace) Já používám raději zesilovače Alcad.
    ad 3. Rozbočovač ano, ale já montuju ty s F-konektory.
    ad 4. Pokud je signál kvalitní, tak to není tak kritické, ale při slabších signálech je lepší dát zesilovač co nejblíž k anténě (nebo použít předzesilovač). Rozbočovač můžeš umístit kam chceš. Neveď vstup a výstup.koax vedle sebe mohlo by dojít ke zpětné vazbě.
    ad 5. To se nedá tak jednoduše říct, k rozbočovacímu útlumu se přičítá ještě útlum kabelu dle délky ,příp.použité zásuvky a pod. Důležité je vyrovnat úrovně signálu tak, na všech přijímačích byla stejná úroveň.
    Ale ve tvém případě to bude asi jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    58

    Bydlim na Dobre Vode (hned vedle C.Budejovic) a nejblizsi vysilac je na Kleti:
    Kanál č. Stanice Výkon [W] Ofset Polarizace
    2 Nova 100 kW 6P H
    33 Prima 1 kW 8P H
    39 ČT 1 603 kW 8M H
    49 ČT 2 603 kW 8P H

    Vysilac je cca 25 km daleko,mam na nej primy vyhled.Bydlim ale v mirnem doliku u potoka a bojim se,ze je tu drobet "stin".
    1.Jinak,jake jine reseni na tu Novu bys doporucil?
    2.Nemas plz nekde link na ten zesilovac Alcad?
    3.u tech rozbocovacu-je nejaky rozdil mezi tim,co jsem tam uvedl ja a tim s F-konektory? (krome konektoru )
    Jinak dik moc za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    1. Tu Novu musíš najít sám nebo si to nechat změřit, těžko radit
    2. Požívám zesilovače této řady a jsem s nimi spokojen
    http://www.antech.cz/cz/pdf/kat_cz_ca.pdf
    nebo i http://www.antech.cz/cz/zes_am.htm
    3. Je rozdíl jen v konektorech - F konektory se lépe montují a jsou spolehlivější.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    58

    a jeste jsem se chtel zeptat na to napajeni zesilovace.To externi je mi jasny-pres adapter do zasuvky,ale jak je to s tim napajenim pres koax?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Normálně, koax prochází tím zdrojem a napětí jde jen vzhůru k zesilovači. Jeden takový na 12 Volt se mi tu válí (Made in GDR).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    cruzz
    Záporný pól zdroja, pripojíme pri TV prijímači na tienenie koaxiálneho kábla.
    Kladný pól zdroja pripojíme cez cievku s feritovým jadrom ku strednému vodiču koaxiálneho kábla. Cievka nekladie skoro žiaden odpor jednosmernému prúdu, ale naopak pre VF signál z antény predstavuje veľký odpor.
    K anténnemu zosilňovaču prepojíme tienenie koaxiálneho kábla s krabičkou anténneho zosilňovača.
    Stredný vodič koaxiálneho kábla prepojíme pomocou cievky s feritovým jadrom s bodom zosilňovača, kde má byť kladné napätie.

    Tak sa to robí, ale existujú zdroje a anténne zosilňovače prispôsobené na napájanie po koaxiálnom kábli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    cruzz
    Koupíš si zdroj(adaptér) s napájecí vyhýbkou , přecvakneš koax. namontuješ F - konektory , zašroubuješ a je to , zesilovač musí být schopen napájení po koaxu.
    Když použiješ ten z TEROZu, tak ten zdroj můžeš zapojit v podstatě kde chceš, akorát pokud ho dáš až za rozbočovač, tak tento musí být průchozí pro napájení (ale jen v této větvi). Raději ale používej komponenty s F-konektory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    podívej se ješte tady , jak se montují ty F-konektory aj.

    http://www.crk.cz/CZ/TECHTVIC.HTM
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    Citace Původně odesláno od StD
    Normálně, koax prochází tím zdrojem a napětí jde jen vzhůru k zesilovači. Jeden takový na 12 Volt se mi tu válí (Made in GDR).
    okamžitě vyhodit !
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Proč, funguje perfetto... Tenhle byl na FM předzesilovač, ale mám stejný i na kanálové UHF a co jsem se s tím nalovil v éteru. To se ještě dělaly solidní věci, které fungovaly! P.S. A i těch pár yagin, co jsem zbastlil a lezl jsem je na komín montovat, ale to jsem byl cca o 30 let mladší... Některé ještě na střechách jsou do dnes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jopein
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    456

    StD
    Ne to byla legrace
    Ve své době to byly špičkové věci, ale v poslední době to vyhazuju , marné, už to má něco za sebou ((pavouci ), oxidace, vyschlé elyty a hlavně potenciometry na nastavení úrovně.)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problematika pozemního příjmu HDTV
    Od intago v sekci DVB-T
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 02-06-2011, 13:36
  2. Je pro vás problematika střihu videa zajímavá?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-10-2009, 22:58
  3. Rozvody antén po bytě
    Od denisek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-01-2008, 11:38
  4. Male srovnani 5 anten na dvb-t
    Od sysel v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-05-2007, 21:02