Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Připojení kamery s HDMI na DVI ( PC monitor )

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    22

    Ahoj přátelé,

    zkoušel jsem připojit kameru Canon XA10 k monitoru přes kabel : mini HDMI - HDMI a dále pak v monitoru single link redukce HDMI - DVI. Monitor sice obraz zobrazí, ale pouze jako 720*576p. Nikde nejde nic přepnout, aby se změnilo rozlišení a já se ptám : Dá se to nějak řešit ?

    Pro upřešenení uvedu :

    monitor Samsung 27" model 275T ( 1920x1200 a dle specifikace umí i standardní filmové režimy 720p, 1080i ) - nemá HDMI vstup, ale pouze DVI a pak analogové ( pokud zde zapojím výše uvedené - "ne"funguje jak jsem psal )

    monitor Dell 27" model U2711 ( 2560x1440 ) - ten má HDMI + DVI + analog apod. ( pokud zde zapojím výše uvedené - "ne"funguje také jak jsem psal ) - pokud zapojím přes HDMI zobrazuje jak má - tzn. 1080i


    Bohužel Dell 27" mám jako hlavní monitor, kde provozuji Edius z důvodu jeho vysokého rozlišení a ten Samsung, který je pouze 1920x1200 chci použít jako výstupní - náhledový monitor. Zvažuji nákup karty HDSpark, která umí realtime náhled, ale jako výstup má HDMI a mám obavu, že vyhodím několik tisíc a bude se to chovat stejně jako tak kamera. Bohužel zde v ČR neznám možnost jak to pouze vyzkoušet - ta karta je příliš speciální a prodává se snad pouze u 2-3 firem )

    Zkoušel tohle někdo z Vás řešit ? Může být problém v tom, že redukce je pouze single link, i když dle specifikace by single link měl v pohodě přenést mnou potřebných 1080i ? Díky za Vaše případné rady - doporučená - nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    single link by nemal byt problem .. na FULL HD single link staci .. sam mam taku doma , ked pripajam macbook na 22" LCD monitor do DVI vstupu .. Dual Link potrebujes az na to rozlisenie co mas na tom DELL monitore ..

    otestuj inu vec .. zober dake MMC (pozicaj od kamarata , ak nemas doma) , na nom nastav 1080p a posli tam vystup cez tu redukciu HDMI->DVI .. ci to bude fungovat .. malo by .. Ak nie , tak ten monitor ma asi dake divne EDID data a povie vystupu v tej kamere , ze vie len 576p .. pripadne ta kamera ma daky problem ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    22

    Pytkin : Teď si mě nakopnul a já se probudil. Jak jsem úplně poblázněn do té mojí nové Canoňáské krásky, tak jsem si absloutně neuvědomil, že mám stále ještě doma původní JVC HD7, která má také HDMI výstup a manželka noťase, kde je také HDMI výstup, což by suplovalo Tebou doporučené MMC. Díky

    Nicméně tím monitorem jak píšeš to asi nebude, protože se tak chovají oba dva. Spíše to bude tou kamerou, protože v manuálu je jasně napsáno, že připojení přes DVI nemusí fungovat. Nicméně ta kamera byl jen test pro použitelnost s HDSparkem a ten noťas a druhá kamera bude rozhodně lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jo jasne .. otestuj a daj vediet
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    22

    Tak nevim co si o tom mám myslet a stále nejsem přesvědčen, že nevyhodím x tísíců za následně nefunkční HD Spark.
    Druhá kamera JVC HD7 se chová úplně stejně tzn. pouze 576p na obou monitorech - nechápu proč Notebook připojený před HDMI ( nic jiného ani na výstup nemá ) jede ve všech rozlišeních naprosto v pořádku.

    Ještě zkusím připojit Blu-ray přehrávač / HD Satelitní přijímač a uvidím. Tam dokážu v pohodě nasimulovat 1080i a pokud půjde to, tak to snad bude s tím HD Sparkem fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    546

    Citace Původně odesláno od Drummer Zobrazit příspěvek
    ..... Zvažuji nákup karty HDSpark, která umí realtime náhled, ale jako výstup má HDMI a mám obavu, že vyhodím několik tisíc a bude se to chovat stejně jako tak kamera......
    Otázkou je, zda ten HDSpark za ty peníze potřebuješ.
    Já provozuju realtime náhled z Ediusu přímo z grafické karty (Radeon HD5550) a není s tím žádnej problém. Mám na HDMI pověšenou starší SONY (1360x768) a jako primární monitor mám SAMSUNG SyncMaster 245B.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    22

    arkij > to je taky možnost, ale já mám pouze Edius 5.5x, který plný náhled na druhý monitor neumí.

    Znamenalo by to přejít na Edius 6.xx, který už by měl umět náhled na druhém monitoru jako fullscreen. Já jsem chtěl kupovat bundle balení HD Sparku včetně upgradu na Edius 6.xx a tím ušetřit nějaké ty drobné. Asi půjdu cestou nejdříve upgrade na E6.xx a uvidíme. On má i dle informací lepší podporu AVCHD než E5.5x a možná to na mé GTX295 pojede v uspokojivě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Pokud máš v menu kamery výstup HDMI nastavený na HD, pak bych problém viděl možná v HDMI.

    Protože HDMI podporuje nějakou ochranu autorských práv (je tam na to jedna "žíla") a nové monitory taky. Pokud HDMI nedostane z monitoru "zpětnou vazbu" o certifikovaném propojení, může snížit rozlišení automaticky (jako ochranu obsahu).

    Ale jestli to tak je doopravdy, to opravdu netuším, někde jsem před pár lety něco takového četl. Zkus juknout do menu kamery, jestli tam jde nastavit něco jako "autorská práva" záznamu (chráněno-nechráněno) a vypni je, ale to opravdu už volně fabuluju, problém může být někde jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    546

    Citace Původně odesláno od Drummer Zobrazit příspěvek
    arkij > to je taky možnost, ale já mám pouze Edius 5.5x, který plný náhled na druhý monitor neumí.

    Znamenalo by to přejít na Edius 6.xx, který už by měl umět náhled na druhém monitoru jako fullscreen. Já jsem chtěl kupovat bundle balení HD Sparku včetně upgradu na Edius 6.xx a tím ušetřit nějaké ty drobné. Asi půjdu cestou nejdříve upgrade na E6.xx a uvidíme. On má i dle informací lepší podporu AVCHD než E5.5x a možná to na mé GTX295 pojede v uspokojivě.
    Já to měl takhle na té stejné sestavě přes grafiku už v pětce, tak nevím proč by to nešlo, ta grafika dělá fulscreen i z WMP a dalších přehrávačů. Fakt je, že se mi to u Nvidie nastavit nepodařilo, i když tady někde na fóru se to řešilo jak ji nastavit. U ATI používám Theatre mode a nemám problém.

    Jinak přechod na šestku vřele doporučuju, mimo lepší podporu formátů má spoustu jinejch podstatnejch vylepšení, bez kterejch bych se už dnes neobešel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    22

    Včera dorazil z Dojčlandu upgrade na Edius 6 a zatím to vypadá, že je můj problém vyřešen. Plný náhled na druhém monitoru funguje naprosto fantasticky - musím říci, že panáčkové na Edius 6 dost zapracovali a aplikace je i celkově mnohem svižnější. Rozhodně posun k lepšímu zejména pro práci s AVCHD, které má již nativní podporu a je to opravdu znát. Zatím dávám HD Spark k ledu. Když už, tak by to chtělo rovnou kartu, která dokáže dělat realtime náhled i v případě použití některých efektů, kdy náhled začně "koktat".

    Díky všem za Vaše příspěvky a snahu najít cestu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    jenom že jsem zrovna nedávno tohle zkoušel, propojoval jsem monitor HP L1940T přes DVI-HDMI redukci a HDMI kabel s DVB-C set-top-boxem a běželo to teda optimální bylo 720p, protože při 1080 už se mi nezobrazoval celý obraz (přece jenom je to HP 4:3)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Mini monitor s HDMI
    Od unihoxis v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-12-2011, 06:21
  2. Monitor začne blikat po připojení TV do PC
    Od rafficek v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-09-2011, 20:58
  3. Philips 32PFL5604H - připojení k NTB jako monitor
    Od pmlynar v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-11-2009, 10:10
  4. LCD TV a LCD monitor zaroven v HDMI
    Od duril v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 14:40
  5. LCD TV a LCD monitor zaroven v HDMI
    Od duril v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-11-2008, 13:04