Ahoj přátelé,
zkoušel jsem připojit kameru Canon XA10 k monitoru přes kabel : mini HDMI - HDMI a dále pak v monitoru single link redukce HDMI - DVI. Monitor sice obraz zobrazí, ale pouze jako 720*576p. Nikde nejde nic přepnout, aby se změnilo rozlišení a já se ptám : Dá se to nějak řešit ?
Pro upřešenení uvedu :
monitor Samsung 27" model 275T ( 1920x1200 a dle specifikace umí i standardní filmové režimy 720p, 1080i ) - nemá HDMI vstup, ale pouze DVI a pak analogové ( pokud zde zapojím výše uvedené - "ne"funguje jak jsem psal )
monitor Dell 27" model U2711 ( 2560x1440 ) - ten má HDMI + DVI + analog apod. ( pokud zde zapojím výše uvedené - "ne"funguje také jak jsem psal ) - pokud zapojím přes HDMI zobrazuje jak má - tzn. 1080i
Bohužel Dell 27" mám jako hlavní monitor, kde provozuji Edius z důvodu jeho vysokého rozlišení a ten Samsung, který je pouze 1920x1200 chci použít jako výstupní - náhledový monitor. Zvažuji nákup karty HDSpark, která umí realtime náhled, ale jako výstup má HDMI a mám obavu, že vyhodím několik tisíc a bude se to chovat stejně jako tak kamera. Bohužel zde v ČR neznám možnost jak to pouze vyzkoušet - ta karta je příliš speciální a prodává se snad pouze u 2-3 firem )
Zkoušel tohle někdo z Vás řešit ? Může být problém v tom, že redukce je pouze single link, i když dle specifikace by single link měl v pohodě přenést mnou potřebných 1080i ? Díky za Vaše případné rady - doporučená - nápady.